Nokia N8 ile çekilen resimler

Konu Sahibi

Nokia’nın ilk 12 MP çözünürlüğe sahip cep telefonu olan N8, Carl Zeiss merceğe sahip. Xenon flaşı sayesinde karanlık ortamlarda daha iyi görüntü yakalamanıza olanak sağlayan telefonun yer etiketleme özelliği de bulunuyor. Yüz tanıma teknolojisi ile fotoğraf karesi içerisindeki insanların yüzünü algılıyor ve onlar gülümsemeden fotoğrafı kaydetmiyor.

6 adet, Yaklaşık 15 MB

Nokia N8 ile çekilen resimleri bilgisayarınıza indirmek için

Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Tepkiler: pRime., By Y@VUZ, S'nek Valesi ve 1 kişi daha
Süper ötesi .. 2. fotoda bir gariplik var sadece

Necmati

Üye
n8 12mp galiba kamerası arkadşlar dimi ?

Kesinlikle Rezalet 12MegaPixel'den çok daha iyisini Beklerdim. Sadece resmin arka katmanlarında değil öndeki odak katmanlarda bile bulanıklık var. Pixellenme sorununun önüne geçmiş 12 MP olması fakat Bulanıklığı engelleyememiş. Zaten son zamanlarda çıkan Nokia'ya ait telefonlardaki kamerada yaşanan problem bu, hala buna çözüm getirilmemiş.
Ne demek istediğimi daha iyi anlatabilmem adına Photoshop programı olanlar herhangi bir resmi programda açıp Navigator'den %100'e gelip birebir boyuttaki görüntüde odak noktası sayılabilecek heryere baksın.

Aynı zamanda ışık patlamasını da engelleyebilecek güçte bir lensi yok. Bunu Sony başaramıyorsa daha ne yapalım :/ Yansımayı kırabiliyor ama hala parlama potansiyeli olan eşyalar üzerine gelen ışığı kıramıyor. Bkz. Metal eşyalardan gelen ışığı soğuracak şekilde kıramamış.

Yorumumda hata olduğunu düşünenler lütfen sebebini neye dayanarak düşündüklerini söylesinler. "Hayır sana katılmıyorum" tarzı bir cevap kabul edilmeyecektir. Bir sebep göstermesini rica ediyorum.

Hatam varsa özür dilerim

Tepkiler: hoss
.Sende haklısın 12Mpx'e göre daha iyi olmalıydı ama bu şekliyle bile bence hala iyi ..

bir cep telefonuna göre 12 mmp kamera oldukça küçük yerleştirilmiş . Tabiki böyle sorunlar olacak bence

bence olmamalı arkadaşın dediği gibi bana 3.2mp kamera bile yeter ama yeter ki net çeksin yok aynı şekilde isterse 50mp yapsın şu bulanıklığa bi çare bulmaları lazım gündüz çekimleri ztn bunlar tabiki güzel çıkıcak gece ve kapalı mekanda fotograf çekilsin asıl o zaman görelim performansını

Emperian

Üye
beyler 10 megapiksel fotograf fotograf makineleri bile daha iyilerini çekiyor. Lütfen abartmayalım. Ben berbat demiyorum ama ne öyle harika filan sanki görmemiş gibi.
Teşekkğrler emege saygı

By Y@VUZ

Üye
Dostum yanlış yorum yapıyorsunuz 12mp kamera carl zeiss optik var tamamen ona ait bir özellik çekme ayarlarında ön pilana veya arka pilana odaklan diye seçenekler var devre dışı bırakarak istediğiz modda çekebiliyorsunuz ..... Bence arika bir görüntü kalitesi var bir telefona göre manyka çekiyor ama bir nikon-d5000 gibi değil herhalde unutmayın n8 bir telefon ve harika bir kaemeraya sahip....iyi forumlar

Belliki sen bu işten anlıyorsun,o yüzden yorumunu dikkate alarak soruyorum,senin bu söylediğin hataları sıfıra indirmiş cep telefonu markası varmı acaba.ayrıca aydınlatıcı bilgilerin içinde gerçekten teşekkürler.

rdlymn

Üye

arkadaşım bu sony ne demek nokia nın kamerası deyılmı

+1 katılıyorum

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Bu fotoğraflara Harika diyoruz çünkü dijital fotoğraf makinesine çok yakın çekiyor. Telefon yani neticede. Bu telefonu alınca dijital fotoğraf makinesi almanın bir anlamı kalmıyor. Ha profesyonel fotoğrafçısındır anlarım o zaman Canon Nikon gibi dev firmaların profesyonel makineleri ellerinden öper. Ama normal kullanıcı için son derece fazlasıyla yeterli görüntü sunuyor. Ayrıca ben de merak ettim böyle çeken başka telefon varmıymış acep ?

61semih

Üye

arkadasım dedıklerınde haklı olabılırsın ama bu bır kompakt dıjıtal makıne degıl telefon bu buldugun olumsuzlukları nere kıyasla yaptın merak edıyorum

Utku

Üye
bende sony 7.2 megapixel lik fotoğraf makinesi var bu resimlerden 2 kat daha iyi çekiyor emin olun