Nokia N8-01: 1 GHz İşlemci ve qHD Ekran!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tasarimx

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N8-01: 1 GHz İşlemci ve qHD Ekran!
Üretimini gerçekleştirdiği mobil cihazlar ile birlikte son günlerde popülerliğini yitiren Finlandiya kökenli mobil cihaz üreticisi Nokia, önümüzdeki yıl içerisinde Windows Phone 7 işletim sistemine sahip ilk modelini kamuoyuna lanse edeceğini duyurmuştu. Ancak 2010 ve 2011 yılında kayıp ettiği pazar payını 2011’de geri kazanmayı amaçlayan firma, amiral gemisi olarak nitelendirdiği akıllı cep telefonu N8 (N8-00)’den umduğunu bulamayınca şimdilerde ise N8-01 isimli modelini hazırlamak için kollarını sıvadı.

Symbian^3’ün en güncel sürümüne ev sahipliği olan mobil cihaz, 1GHz+ seviyesinde işlemciyi ve çok daha yüksek bellek kapasitesini içerecekken, qHD (540 x 960) ekran yapısını kullanıcak.

kaynak maxicep anasayfa

Nokia Symbian İçin Toplantı Düzenliyor
Windows Phone 7'ye geçtiğini açıklayıp tepki çeken Nokia'nın Symbian ile nasıl bir yol izleyeceği büyük merak konusu. Nokia çok yakında bu merakı giderecek bir adım atacak.
06/04/2011 09:40
Windows Phone 7'ye geçeceğini açıklayarak Symbian tutkunlarını hayal kırıklığına uğratan Nokia, aslında Symbian'dan tamamen vazgeçmeyeceğinin sinyallerini vermişti.
Nokia, Symbian'dan Vazgeçmiyor
Şimdi ise, Nokia'nın Symbian ile nasıl bir yol izleyeceğini ilk ağızdan duyma şansı ortaya çıktı. Mad For Tech adlı sitenin yayınladığı bir haberde Nokia'nın Symbian ile ilgili düzenleyeceği bir toplantının duyurusu yer alıyor.
Symbian'ın Geleceği
12 Nisan tarihinde Londra'da düzenlenecek olan toplantıda Symbian tabanlı akıllı telefonlar için ne gibi yeniliklerin geleceği açıklanacak.
Nokia'nın Symbian ile yakın gelecekte neler yapacağını bu toplantı açığa çıkaracak.

kaynak: shiftdelete

Dev işletim sistemi açık kaynaklı oldu!

Nokia'nın eski göz ağrısı Symbian işletim sistemi konusunda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!
İngiliz şirket Symbian Ltd'nin ürettiği ve 2008'de Nokia tarafından 264 milyon euro'ya satın alınan Symbian işletim sisteminin kaderi tamamen değişti. 2010 yılında akıllı telefon piyasasının yüzde 43,5'ini oluşturan Symbian işletim sistemi artık açık kaynaklı bir yazılım.

Symbian'ın internet sitesinde Nokia'nın son Symbian sürümünün kaynak kodunu açıklamaya karar vermesiyle beraber, mobil işletim sistemi artık tüm geliştiricilere ve kullanıcılara açık hale gelmiş oldu. Bu kararda Microsoft ve Nokia'nın yapmış olduğu anlaşmanın büyük etkisi olduğu düşünülürken, Nokia artık mobil işletim sistemine Symbian^3, Symbian^4 gibi isimler konmayacağını doğrudan Symbian olarak adlandırılacağını belirtti.

SilentOne

SilentOne

Üye
hmm çıksında görelim :D

Maximien

Maximien

Üye
Hayırlısı bakalım eğer N8'den yüksek olursa özellikleri ona geçeriz :)

sh0ck

sh0ck

Üye
Hayırlısı bakalım eğer N8'den yüksek olursa özellikleri ona geçeriz :)

N8-01 erkenden çıkarsa, bir daha nokia almam . 3 Ayda 1 cihaz değiştirmez kimse. Heleki Aldığın cihaz 0'sa.

tasarimx

Üye
    Konu Sahibi
N8-01 erkenden çıkarsa, bir daha nokia almam . 3 Ayda 1 cihaz değiştirmez kimse. Heleki Aldığın cihaz 0'sa.
AYNEN katılıyorum hele şu 12 nisanda symbian la ilgili açıklma üfürükten se vay nokianın haline

sh0ck

sh0ck

Üye
AYNEN katılıyorum hele şu 12 nisanda symbian la ilgili açıklma üfürükten se vay nokianın haline

İnşallah mobile world kongresindeki gibi fıs çıkmazlar.

Eğer fıs çıkarsa, Sevdiğim telefonu satmak çok da zor gelcek bana.Heleki (kandırılmış) gururumdan dolayı, hiç de acımak gelmiyor içimden...

"Early of 2011"..

hoss

hoss

Üye
beyler duygularınızla hareket ederseniz hep kaybedersiniz mantıgınız la hareket edin

sh0ck

sh0ck

Üye
beyler duygularınızla hareket ederseniz hep kaybedersiniz mantıgınız la hareket edin

Bizde 12 nisanı bekliyoruz zaten bu yüzden.. :)

Ben etkinliği çok merak ediyorum. acaba ne zaman çıkaracaklar pr 2.0'ı veya yaz güncellemesimi herneyse.

Bir diyolarsa kongrede, "Menülerin açılması yine zaman alıyor ama yine geliştirdik, artık daha az donuyor.."

Jomolocco

Jomolocco

Üye
eski yırtık bır kıyafetı ne kadar yamalasanda yamala o hic birzaman iyi olmayacaktır

• Beğen
Tepkiler: hoss
eaagent

eaagent

Üye
normal n8 bu olmalıydı amiral gemisi denilen bi telefonda 680 mhz işlemci olmaz !

pcwolf

pcwolf

Üye
1ghz+ diyo hadi bakalım.

pRime.

pRime.

Üye
çıkmaz bu ya.

pcwolf

pcwolf

Üye
Çıkar bence, pil kapasitesi de yüksek olup gpuya birkaç hz oc yaparlarsa kodu bozuk oyunlar haricinde daha iyi performans gösterebilir.

ultrayer6

ultrayer6

Üye
noldu la sonuç?

serkantitxxx

serkantitxxx

Üye
gençler bu kadar yüklenmeyin symbiana üzerinde durulmadığı için bu hale geldi. kısa süre sonra düzelecek. en fazla 1 sene... sonra tekrar KINGolacak nokia....fazla karalamayın derim symbianı...:evet::tşk:

Necmati

Necmati

Üye
büyük umutlar vaR bakalım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt