Nokia Maps 2.0 - Nokia GPS Uygulamasının En Güncel Sürümü. Mayıs 2008

Sponsorlu Bağlantılar

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Nokia Maps 2.0 - Nokia GPS Uygulamasının En Güncel Sürümü. Mayıs 2008
Nokia'nın GPS özelliğine sahip Symbian telefonlarında kullandığı Nokia Maps yazılımının 2.0 versiyonu final sürümüne kavuştu ve şu anda indirilebilir. Nokia Maps 2.0'ı yüklemek için tıklayın.

Nokia Maps, Nokia'nın önümüzdeki yıllarda piyasaya süreceği cep telefonları için en önemli ana yazılımlardan birisi olacak. Zira yapısında 200 ülkenin haritası, 70 tanesinde navigasyon rehberi var. Ve yeni özellikleri dikkat çekici. Nokia Maps'in en önemli sorunlarından birisi, harita bilgilerini Internet üzerinden canlı olarak indirmesi. Yani siz kullandıkça operatörünüze bir miktar para ödüyorsunuz (3G, edge, GPRS ile bağlandığınızı varsayarak). Buna rağmen, GSM şebekesi üzerinden Internet erişiminin ucuz olduğu ülkelerde oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Nokia Maps 2.0 ile gelen yeniliklere bakacak olursak:

- Arabada navigasyon yapabilmesi için hızlandırılmış
- Farklı bakış açılarıyla (kuş bakışı gibi) haritalara bakabilme
- Rota planlayıcısı
- Yürüme modu ile A ve B noktaları arasında görsel olarak sizi götürüyor. Etraftaki binaları, parkları gösteriyor.
- Toplu taşıma araç bilgileri veriliyor ( bu bilgilerin olduğu şehirlerde elbette, Türkiye'de bu bilgiler veriliyor mu bilmiyoruz)
- Bulunduğunuz yeri keşfetmeniz için uydu görüntüleri veriliyor
- Sokak, restoran, otel, müze gibi yerler arayacağınız bir arama kutusu
- Multimedya şehir rehberi: İstanbul bu şehirler arasında var mı bunu da bilmiyoruz ancak, şehir ile ilgili video, resim ve görselleri görebiliyorsunuz.

Türkiye de, navigasyon yapılabilen haritarladan birisine sahip. Yani araba sürerken veya yürürken, Nokia Maps yazılımı size yardımcı olabiliyor.

Nokia Map Loader

"Nokia Map Loader" yazılımı da verileri sürekli Internet'ten çekmek yerine doğrudan cep telefonuna yükleyen bir yazılım. Bu yüzden ödenecek parayı da minimuma indiriyor. Nokia Maps Loader'ı indirmek için tıklayın.

Asisted GPS

Nokia Maps 2.0 ile gelen en önemli özelliklerden birisi bu. Şebekeden aldığı bilgilerle beraber sizi haritada yaklaşık bir yerde işaretleyebiliyor. Trende, kapalı alanlarda GPS çalışmıyor biliyorsunuz ve assisted GPS ile haritada tahmini yeri görebiliyorsunuz. Assisted GPS ile navigasyon özelliği çalışmıyor.

Bu özellik, yerinizi 5-10 saniye içinde çalışıyormuş yani oldukça hızlı görünüyor.

Testler ve güncel gelişmeler, haberler yapıldıkça, Maxicep ' de duyuracağız.

PCLABS

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: water6, A.K.A.POZITIF, oktay6158 ve 5 diğerleri

wanted123

Üye
ben baktım n 80 için cıkmamış tı artık gözden düştü gari

berkant1979

Üye
usta ap leri nerden bula bilirimalmanya icin

mapazule

mapazule

Üye
6300 için varmı kardeş bi bana yazsan

aiai

aiai

Üye
çooook güzelmiş

ankara_bjk

ankara_bjk

Üye
e65 de çalışmıyoo

aiai

aiai

Üye
bende haritayı göstermiyor eski haritalarda gitti uydu trafik ışıklarıyla baglantı kuramıyor yardım:@

coldplay

Üye
Teşekürler

EFSANE98_1

Üye
yha bu sadece bps özelliüi olan teller içinmi yoqsa simbian içinmi acil yardım

sevval

Üye
n73 dede çalışıyomu bu arkadaşlar

faga

Üye
link yok

mbemurat

mbemurat

Üye
günlerden beri uğraşıyorum sadece bu konu işimi gördü,teşekkürler dostum

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Güze paylaşım :good:

EJDER_EJDER

Üye
Dostum tmm bu program güzelde 6630 acarmı bunu

thomas1925

thomas1925

Üye
ya kardes ben de kurulu program herseyı yapıyor ama ses yok sesli olarak rota ilerlemiyor . bir yardım etseniz çok sevinirim

cemdgn89

cemdgn89

Üye
Navigasyon kullanmak kontör harcarmı.Biliyorsanız cevaplamanız mğmkü

nerelerdesin267

Üye
eline sağlık

--------------- Ekleme ---------------

nokıa e 63 var ama nedensen ne maps çalışıyor nede msn yükleniyor bunun çözümü varmı saygılar

dikcigil

dikcigil

Üye
avea dan 100mb paket var abonesiyim. acaba maps kullanımı içinde midir

Üst Alt