Nokia Lumia ile MAC Arasında Veri Transferi

Sponsorlu Bağlantılar

ardacumhur

ardacumhur

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Lumia ile MAC Arasında Veri Transferi
Nokia Lumia ile MAC Arasında Veri Transferi



Eğer Nokia Lumia ve MAC sahibiyseniz bazen MAC bilgisayarınıza Lumia'nızdan fotoğrafları veya videoları almak istemişsinizdir.Kimi zaman depolamak için kimi zamansa değişiklikler yapabilmek için.

Bunun iki farklı yolu mevcut.Ya kullanarak aktaracaksınız ya da uygulaması ile aktarım işlemlerinizi yapacaksınız.Ben burada sizlere ikisini de anlatacağım.

Her Nokia Lumia'nın bulut depolamaya erişim izni Microsoft tarafından Skydrive ile mevcut.En basit ve standart pakette 7GB depolama alanı sunuluyor.Eğer daha fazla alana ihtiyacınız varsa hesabınızı yükseltebiliyorsunuz tabi ki belirli bir ücret karşılığında.



Nokia Lumia cihazınız Skydrive'a otomatik yükleme yapabilme kabiliyetine sahip.Bunun anlamı siz bir fotoğraf çektiğinizde eve gidip bunu yüklemek zorunda değilsiniz,Nokia Lumia bu işi sizin yerinize anında ve zahmetsizce yapabiliyor.

Otomatik yüklemeyi açmak için Ayarlar sayfanızı sağa çekerek uygulamalar bölümüne gelin ve orta sıralarda Fotoğraflar+Kamera ayarında Otomatik Yükleme seçeneğinin altında Skydrive'ı göreceksiniz.



Otomatik yedekleme (sizin veri paketinize yük bindirmemek için)sadece Wi-Fi ile bağlıyken gerçekleştiriliyor.Evinize geldiğinizde yada ofisinizde Wi-Fi ile bağlıyken videolarınızı yada resimlerinizi otomatik yedekleyebiliyorsunuz.

Eğer fotoğraflarınızı hemen Skydrive'a yüklemek istiyorsanız fotoğraflar bölümüne girin, film rulosundan yüklemek istediğiniz fotoğrafı seçin ve Skydrive'a kaydet(Şuraya Kaydet: Skydrive) seçeneğini kullanın.

Bu aşamadan sonra medyanızı Skydrive'a microsoft hesabınızla giriş yaptığınızda heryerden görebileceksiniz.Bu şekilde MAC bilgisayarınızdan Skydrive'a girip oradan indirebilirsiniz.Dediğimiz gibi bu ilk yöntem.


Diğer bir seçeneğimiz ise aracılığıyla video ve fotoğraflarınızı direk olarak MAC'inize aktarabiliyorsunuz.

Öncelikle verdiğimiz adresten uygulamanın en son sürümünü indirip kuruyorsunuz.Sonra uygulamayı açıp Nokia Lumia'nızı veri kablosuyla MAC'inize bağlıyorsunuz.



Bir kaç saniye sonra "Cihaza bağlanılıyor..." mesajını görüyorsunuz ve yine bir kaç saniye sonra Nokia Lumia'nız MAC'inize bağlanmış oluyor.

Sol taraftaki menüde en aşağıda Cihaza Gözat seçeneği ile Nokia Lumia'nızın içeriğindeki Video ve Fotoğrafları görebiliyorsunuz.Bunları artık istediğiniz gibi MAC'inize aktarabilirsiniz.



Alternatif olarak tüm video ve fotoğraflarınızı otomatik olarak içeri aktarabilirsiniz.

Umarım bu anlatım MAC ve Nokia Lumia sahibi kullanıcılarımızın işine yaramıştır.Beğendiğiniz, beğenmediğiniz ya da eklemek istediğiniz şeyleri yorumlarda belirtebilirsiniz.

Teşekkürler :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Web Designer, bulutsuzgece ve n000k


IVI-Elia

Üye
:tşk: Mac'im yok olsun da istemem zaten :D
 
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Konu için teşekkürler, emeğine sağlık kardeşim :oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: ardacumhur
Web Designer

Web Designer

Üye
Konu için Teşekkürler,çok güzel anlatmışsın :)
 
  • Beğen
Tepkiler: ardacumhur


Üst Alt