Haber Nokia Lumia; Global Ve Operatör Cihazları

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
Nokia Lumia; Global Ve Operatör Cihazları


Windows Phone platformu geliştikçe Nokia da aynı gemide olması nedeniyle Windows Phone ile birlikte yükselişini sürdürüyor.

Fakat son donemde mevcut Nokia Windows Phone telefonları kullanıcılarında bir tedirginlik oluştu. Bunun sebebi de Nokia'nın Lumia ailesini yeni modellerle genişletmesi. Peki gerçekte mevcut kullanıcıların böyle bir tedirginlik yaşamasını gerektirecek bir durum var mı? Gelin birlikte inceleyelim.

Nokia halihazırda Windows Phone işletim sistemli Lumia ailesindeki 7 cihazıyla 600TL'den 2000TL'ye varan bir yelpazede satışlarına devam ediyor. Bu cihazlar dünya genelinde satışta olan "global modeller"

GLOBAL MODELLER
•Lumia520
•Lumia620
•Lumia625
•Lumia720
•Lumia820
•Lumia920
•Lumia925
•Lumia1020

OPERATÖR MODELLER

•Lumia521
•Lumia720T
•Lumia822
•Lumia920T
•Lumia922
•Lumia928

Üç farklı segmentte 600TL'den 2000TL'ye kadar farklı kullanıcı gruplarına hitap eden bu cihazların hiç biri bir diğerinin devamı veya aynı segmentte olmak kaydıyla üst modeli değil.

Aslında oluşan tedirginliğin de bu cihazlardan kaynaklandığını zannetmiyorum. Yurt dışındaki büyük pazarlarda yapılan operatör anlaşmaları nedeniyle bu cihazlar arasındaki global modellerin bahse konu ülkede sadece tek operatör tarafından satış hakkı olması nedeniyle o ülkedeki diğer büyük operatörlerin de satış potansiyelinden yararlanabilmek için bu modellerin değişik versiyonlarının üretilmesi aynı segmentte ve aynı özelliklerde birden çok cihaz üretiliyormuş kanısı oluşuyor. Örnek olarak Lumia920 ABD'de AT&T adlı operatöre özel. Yani 6 ay boyunca ülke sınırlarında AT&T'den başka bir operatör bu cihazı satamaz. Nokia da bu sorunu aşıp daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmak için Lumia922 modelini diğer operatörlere sunuyor. Aynı şekilde Lumia925'in yine AT&T özel olması sebebiyle Verizon için Lumia928 modelini üretiyor.

Tabi bir de henüz resmi duyurusu yapılmamış sızıntı cihazlar var. Bunlar da resmi olmadığı için hakkında sadece tahmin yürütebileceğimiz cihazlar. Örnek olarak son dönemde adından sıkça söz edilen Lumia1520. Bu cihazın global mi operatör cihazı mı olduğu bilinmiyor. Bu cihazla birlikte sızan diğer iki cihaz Lumia929 ve Lumia1320 de hesaba katılınca bir anda bu kadar fazla cihazın piyasaya sürülmesi doğru mu diye sorabilirsiniz. Fakat bu cihazlardan sadece bir tanesi global model olacak diye bilgiler de bize ulaşıyor.

Bu durumda mevcut Nokia kullanıcılarının "telefonlarımızın modası geçiyor" ya da cihazımız üvey evlat oldu tereddutune düşmemesi gerekiyor. Tabi ki cihazlarımız eskiyecek modası da geçecek. Önemli olan bu sericin ne kadar sürdüğüdür ve şu anda Lumia920 ile Lumia820 bir yılını doldurmak üzere olan cihazlardır.
 
  • Beğen
Tepkiler: ceza87, goktas19, PureFood ve 2 diğerleri


OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Çok güzel açıklamışsın abi, :tşk:
 
ÖEY

ÖEY

Üye
Bence de paniğe kapılmaya gerek yok. Cihazlar hala güncelliğini koruyor. Güzel bir yazı olmuş, ellerine sağlık üstad :D
 
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Eline sağlık Ali Bey, güzel ve açıklayıcı olmuş. Benim üst köşeden camı çatlayan L920 nin bana daha ne kadar dayanacağını bilmiyorum ama işin kötüsü taksitleri henüz bitmedi :D. Çatlağından dolayı satamamda. Hani satıp 1520 ye yönelsem diye düşünmüştüm. Çatlakta o kadar ilginç yerde ki, ilk bakmada görünmüyor. Tam üst avize deliğinden başlayıp sağ kenara ilerliyor ve oradaki cam çizgisini takip ettiğinden çizgi ile birbirine karışıyor :) Yani camı patlatana kadar sanırım devam edicez. Ucuzda değil namussuzun camı. :)
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
:tşk: güzel konu olmuş abi eline sağlık abi
 
braayn

braayn

Üye
aynen tşkler abi
 

respection123

Üye
Konu için :tşk:
 
OozyStaw

OozyStaw

Üye
Eline sağlık abi :tşk:
 
PureFood

PureFood

Üye
eline sağlık abi, telefon neredeyse bir senelik ama her gören aa lumia mı bu diyor bana :D
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
Bu konuyu yayınladıktan sonra gelen bilgiler de beni doğrular nitelikteydi. Lumia929 aslında Globalde Lumia1320 olarak yerini alacak.
 
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Abi teşekkürler yaAbi teşekkürler ya
 


Üst Alt