bulutsuzgece
Üye
-
Konu Sahibi
-
Kim ne derse desin.
Aynen. Tanıtımda kullanıldığı kadar olmayabilir ama telefonda gerçekten pek çok ilk'e imza atılmış.
Meyve veren ağaç taşlanır derler. Tanıtımın ardından hemen bu tarz şeylerin haber yapılması gayet doğal.
Daha önce de belirttiğim gibi Nokia'nın kendi geliştirmiş olduğu teknolojiler ve yazılımlar; diğer telefonlardan her zaman +1 puan önde olmasını sağlayacak. Tek sorunu işlemci, ram, gpu gibi donanımları diğer markalara göre geriden takip etmesi. Çünkü maalesef millet performanstan ziyade kağıt üzerindeki donanım doluluğuna bakıyor.
Aslında Lumia 920'nin OIS özelliği gayet başarılı. Aşağıda gerçek bir video var.
Ancak tanıtımda OIS'nin ne kadar önemli ve güzel bir özellik olduğunu vurgulamak için böyle bir şeye başvurduklarını tahmin ediyorum.
[video=youtube;6HSbhyaH0vw]http://www.youtube.com/watch?v=6HSbhyaH0vw[/video]
- - - Eklendi - - -
Ayrıca Lumia 920'nin pureview kamera kalitesini görmek için şu videoya da bir bakmanızı öneririm.
iPhone ve SGS3'ü tank gibi eziyor resmen
[video=youtube;jFhhBJ1URCg]http://www.youtube.com/watch?v=jFhhBJ1URCg[/video]
diğerlerinde niye hiç flash yanmıyorlumia 920de de çekim esnasında yanmıyor başlarda yanıyor ama diğerlerinde hiç yanmıyor
Fotoğrafı çeken kişi o ışığın flaş değil, otofokus ışığı olduğunu söylüyor.
otofokus ışığımı?o nasıl oluyor ki??? flash yanmıyor da nereden çıkıyor mu ışık
Çoğu dijital kamerada var o özellik.
Flaş ışığının yanı sıra otofokus'u belirten yeşil bir ışık vardır arkada.
(Flaş kapalı olsa bile otofokus'un ışığı yanar.)
Sanırım o özelliği kullanmışlar.
Zaten dikkatli dinlersen bakanlar da diyor "gerçekten flaş kapalıymış" diye.
elinize aldığınızda fake olduğunu görüceksiniz bu özellik sony'de abartılmıştı fakat insanlar kullandığında çok az işe yaradığını görmüştü
elinize aldığınızda fake olduğunu görüceksiniz bu özellik sony'de abartılmıştı fakat insanlar kullandığında çok az işe yaradığını görmüştü
Nerden biliyorsun fake olduğunu? Daha piyasaya çıkmayan telefonu ne zaman kullandın da kötülüyorsun anlayamadım?
Hele Türkiye'ye gelsin deneyip görürsün gerçek mi sahte mi?
İnsanların fotoğraf çekiminde en çok yakındığı nokta loş ışıkta yada karanlıkta düzgün fotoğraf elde edememek.
Eğer bu ortamlarda videoda gösteirldiği gibi net çekiyorsa bence çok ama çok kullanışlı olur.
Elbette forumda her bölümde özgürce dolaşmak ve yorum yapmak serbest.
Ama seni iki gündür buralarda özellikle tahrik edici yorumlar yaparken görüyorum.
Kamera performansı konusunda bir çekememezlik ya da kıskançlık mı var yoksa?
Nerden biliyorsun fake olduğunu? Daha piyasaya çıkmayan telefonu ne zaman kullandın da kötülüyorsun anlayamadım?
Hele Türkiye'ye gelsin deneyip görürsün gerçek mi sahte mi?
İnsanların fotoğraf çekiminde en çok yakındığı nokta loş ışıkta yada karanlıkta düzgün fotoğraf elde edememek.
Eğer bu ortamlarda videoda gösteirldiği gibi net çekiyorsa bence çok ama çok kullanışlı olur.
Elbette forumda her bölümde özgürce dolaşmak ve yorum yapmak serbest.
Ama seni iki gündür buralarda özellikle tahrik edici yorumlar yaparken görüyorum.
Kamera performansı konusunda bir çekememezlik ya da kıskançlık mı var yoksa?
Kesinlikle kıskanmıyorum istesem wp'de alırım iphone'da ama büyük ekran ve oyun performansıydı. xperia neo'yuda zaten kamera için almıştım gerçekten çok iyiydi loş ışıkta iyi çekimler yapabiliyordu fakat xperia neo içinde aynı bunun gibi bir özellik vardı fakat gerçeğine hiç benzemiyordu. eğer wp'ye çok iyi uygulamalar çıkarsa samsung veya htc marka wp alabilirim ama nokia gerçekten bitmiş görün bir yıl sonra htc ve samsung wp telefonlarda'da nokia'yı geçmiş olucak
Sony'de gördüğün özellikten beklediğin verimi alamamış olabilirsin.
Bu durum Lumia 920'deki özelliğin Sony'deki ile aynı olduğunu yada aynı şekilde sonuç vereceğini göstermez.
Bence çok önyargılı yaklaşıyorsun.
PureView teknolojisini, Atlas dergisinin usta fotoğrafçıları bile övüyor.
Yiğidi öldürüyorsan da bari hakkını ver.
Nokia cpu, ram, gpu v.s gibi yönlerden geriden geliyor olabilir ama kamera konusunda kesinlikle hakkını veriyor.
Lumia 920 Türkiye'ye geldiğinde eline alıp herşeyini incelersin, o zaman hakkını verirsin belki.
Kesinlikle kıskanmıyorum istesem wp'de alırım iphone'da ama büyük ekran ve oyun performansıydı. xperia neo'yuda zaten kamera için almıştım gerçekten çok iyiydi loş ışıkta iyi çekimler yapabiliyordu fakat xperia neo içinde aynı bunun gibi bir özellik vardı fakat gerçeğine hiç benzemiyordu. eğer wp'ye çok iyi uygulamalar çıkarsa samsung veya htc marka wp alabilirim ama nokia gerçekten bitmiş görün bir yıl sonra htc ve samsung wp telefonlarda'da nokia'yı geçmiş olucak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?