Haber Nokia Lumia 520, En Fazla Satan Windows Cihaz Oldu

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Nokia Lumia 520, En Fazla Satan Windows Cihaz Oldu
Microsoft tarafından satın alınan Nokia, yine Windows tarafından geliştirilen Windows Phone üzerinde çalışan akıllı telefon modelleri sunuyor. Bu modellerden bir tanesi de Windows Phone üzerinde çalışanNokia Lumia 520 olarak karşımıza çıkıyor. Şu anda fiyatı ile Nokia’nın dünya genelinde ki en çok satan cihazı olarak da firmanın yüzünü güldürüyor.



Microsoft’un şirket toplantısında Paul Thurrott bazı ilginç bilgiler paylaştı. Bu bilgilere göre Nokia Lumia 520, Windows Phone kategorisinde en fazla satılan cihaz olarak açıklanıyor. Ayrıca diğer bir ilginç bilgi de Nokia Lumia 520′nin sadece Windows Phone olarak değil, diğer tüm Windowsüzerinde çalışan tablet ve PC‘ler arasında da en fazla satış gerçekleştirenWindows cihazı oldu.

Her sene 300 milyon PC satışı gerçekleştirilmekte. Ancak baktığımızda her sene 2.8 milyar akıllı telefon ve tablet satışına göre ise oldukça düşük bir rakam olarak göze çarpıyor. Bu rakamlar da Lumia 520‘nin neden en çok satan Windows cihazı olduğunu da açıklıyor.

Nokia Lumia 520, 4″ büyüklüğünde ve 480×800 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile geliyor. 1Ghz saat hızında çalışan çift çekirdekli işlemcili yonga setinden güç alan model, 512MB sitem belleği, 8GB dahili veri kapasitesi, 5MP arka kamera, Wi-Fi, Bluetooth, Windows Phone 8, microSD kart desteği diğer özellikler arasında yer alıyor.

Nokia Lumia 520, en fazla satan Windows cihaz oldu
 


Murat Alper

Murat Alper

Moderator
:tşk: haber için
 
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
İyi İyi Güzel :D:yavrum:
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:tşk:
 
katil_197

katil_197

Üye
520 güzel ama 920 de öyle tasarımlı olsa :D
 


Üst Alt