Nokia Kilit ve Güvenlik Kodu Öğrenmek

Sponsorlu Bağlantılar

eren130

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Kilit ve Güvenlik Kodu Öğrenmek
Kilit & Güvenlik Kodunu Öğrenme
Adım-1: Gerekli Dosyalar




Adım-2: Kurulum ve İşlemler
1-) Eksik programları edinin. NSS ve PC Suite varsa kurmayın. Her 2 programıda kurarken sürenkli İleri deyin ve açılan diğer pencereleri kapatın.
2-) Kabloları takın ve tüm işlemler boyunca aksi belirtilmedikçe çıkarmayın. Cihazı bilgisayara PC Suite ile bağlayın.

Büyük hali için üzerine tıklayınız.
3-) NSS'yi açın. Sağ-üstteki büyüteçe (Scan for new device) basın. Phone Info seçeneğine gelin. Daha sonra Scan deyip cihazı görmesin sağlayın. Power Mode bölümünden Local'ı seçin ve Change butonuna tıklayın.
4-) Cihaz kendini Local Mode'a alır, ve ekranda Local Mode yazar. (Uzun süre -beyaz ekran üzerine mavi yazı ile- Nokia yazısında kaldıysa kabloyu çıkarıp yeniden takın. Bilgisayar 1-2 tane sürücü yükler ve otomatik olarak Local Mode'da bağlanırsınız.)
5-) Local Mode'a geçişten emin olduktan sonra alttaki sekmelerden Permanent Memory'ye gelin ve Read deyin.
6-) Okuma işlemi bittikten sonra ekranda beliren dizindeki IMEI numaranızın bulunduğu ve uzantısının .pm olduğu dosyayı Not Defteri, Wordpad veya Word ile açın.

Büyük hali için üzerine tıklayınız.
7-) CTRL-F ile [308] satırını aratın. Resimdeki gibi kalın sütunları atlayın ve ardışık sayı dizilimi arayın;

3=03
4=07
5=35343332310000000000
6=02
7=00
8=00

5. sırada bizim güvenlik & kilit kodumuz yer alıyor. İlk rakamdan (3'ten) başlayarak ve 1er 1er atlayarak çarpı koyun veya silin. Geri kalan rakamlar sizin güvenlik & kilit kodunuzdur. Yani benimki: 54321 imiş. (Değiştirdim çünkü.)

Zaten kodunuzu görünce hatırlarsınız.

Özel Durum: Otomatik tuş kilidi yapılan cihazlarda kilit kodu da konmuşsa PC Suite ile bağlanamayabilirsiniz haliyle ilk kuruşunuzsa kablo sürücüleri yüklenemeyecektir. Dolayısıyla da NSS cihazınızı görmeyebilir - ki zaten önemli olan burda NSS'nin görmesini sağlamak. Gerenkli Dosyalar bölümünden 3. maddeyi indirin, kurun. Problem muhtemelen hallolacaktır.

ALINTIDIR
 
  • Beğen
Tepkiler: dd_tekin, orhangazi44, bknight54 ve 1 kişi daha


Üst Alt