Nokia Email Uygulamasında Türkçe Karakter Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
draligus

draligus

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Email Uygulamasında Türkçe Karakter Sorunu
Nokia Email Uygulamasında Türkçe Karakter Sorunu var. Önce sürümlerinde Türkçe karakterler net olarak okunurken şimdi bu yeni sürümde Türkçe karakterler yerine garip karakterler çıkıyor.. Çözüm önerisi olan var mı?
 


xinanux

Üye
şöyle bir makale buldum umarım işinize yarar. Özet olarak cihaz dilinin ingilizceye çevrilmesi yada browser da metin kodlamasının değiştirilmesinden bahsedilmiş.


Ne hikmetse Xperia Arc üzerindeki standart e-posta uygulaması Türkçe karakterlerde sıkıntı çıkarmaktaydı. Pek uğraşmak istememiştim. En basit yöntem olarak cihazın dilini İngilizce yapıp kurtulmuştum bu sorundan. Gelen e-postalarım üzerindeki Türkçe karakter sorununun bugün tekrar gündemime aldım. Türkçe olarak işletim sisteminizi kullandığınızda gelen e-postaların içerisindeki Türkçe karakterler problemli olarak karşımıza geliyor.
Standart e-posta yazılımı aslında mailleri açarken browser üzerinden açmakta. Standart browser metin kodlaması ise latin-1(ISO-8859-1) olarak ayarlı. E-posta istemcisi üzerinde bir karakter seçimi yok. Bu yüzden browser üzerindeki metin kodlamasını ayarlamamız gerekiyor.
İnternet tarayıcımızı (browser) açıyoruz ve ayarlar menüsünden metin kodlamasını UTF-8 olarak ayarlıyoruz. Zaten pek fazla seçenek yok. Bu ayarı yaptığımda yeni gelen maillerin büyük bir kısmı düzgün olarak açılmaya başladı. Ama yinede arada TR karakter sorunu olan mailler gelmeye devam etti. Aslında karşı taraf size e-posta gönderirken bir UTF-8 ayarı yapmaz varsayılan neyse o şekilde gönderirler. Doğal olarak sizin e-posta istemciniz bu karakterleri algılamadığı zaman TR karakterler bozuk olarak çıkıyor.
 
draligus

draligus

Üye
    Konu Sahibi
Detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Yazıda anlatılanı aynen uyguladım. Ancak değişiklik olmadı. Yine de ilginiz için teşekkür ederim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt