Nokia E 63'ün posta kutusu özelliğini önemsiyorsanız, hayatınızın kabusu olabilecek bir telefon. Posta kutusu kurulumu için belli aralıklar ile güncelleme yapmanız isteniyor. Güncelleme yapmak için Mac dışında bir bilgisayar olması gerekiyor ama nokia.com.tr'den indirilecek Nokia Suite programının çalışması için onun beğeneceği bir bilgisayar bulmanız gerkiyor. Bu durumda tabi, telefondaki bilgilerinizin bir başkasının bilgisyarında senkronize edilmesini de kabul etmeniz gerekiyor. Bunu güvenli bulmuyorsanız, size önerdikleri yöntem bir nokia servisine gitmeniz. Bugün servise gittim ve şu cevabı aldım: "güncellemeyi yapabiliriz ama y ve z harfleri birbirinin yerine geçecek, çünkü şu anda hazırlanan sürüm böyle bir karışıklığa sebebiyet veriyor ve alternatifimiz yok".
Tam 3 haftadır, posta kutusu kurulumunu gerçekleştirmek için, defalarca telefonla teknik servisle görüştüm, e.mail yazdım ve teknik servise gittim. Sonunda ulaşabildiğim nokta y ve za harfleri birbirine geçmiş bir kılavyeye razı olmak.
Üstelik starken hiç bir şekilde bu konuda bir bilgi verilmiyor. Yani kimse bu telefonun güncellemeye ihtiyacı var, bunu da kendisi yapamıyor demiyor. Teknik servisi aradığınızda ise artık telefonunuz eski teknoloji cevabı ile karşılaşıyorsunuz.
Bu durumda E63'ü öneremiyorum. Ama asıl olarak bu süreçte teknik servislerin tutumunu görünce özellikle de İstiklal caddesindeki teknik servisin, Nokia'yı önermiyorum. Ya da en azından şunların yapılmasını öneririm:
1. Telefonun güncelleme ihtiyacı olup olmadığının sorulması
2. GÜncelleme gerekiyorsa bunu telefonun yapıp yapamadığının sorulması
3. Eğer telefon yapmıyor ise nasıl bir bilgisayar gerektiğinin sorulması
4. Posta kutusu kurulumu, şifre değişikliği ve düzenli kullanımı için güncelleme gerekip gerekmediğinin sorulması
5. Teknik servise yolunuzu düşmemesi için dua edilmesi