Nokia e50min BL-5C pili şişti neden? 3100ın BR-5C pilini kullansam?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

uTku^

Üye
    Konu Sahibi
Nokia e50min BL-5C pili şişti neden? 3100ın BR-5C pilini kullansam?
Arkadaşlar başlığı daha açıklayıcı olması amacıyla içeriğin özeti olarka yazdım.1buçuk sene önce aldığım nokia e50 telefonumun pili tam ortadan bir bombe oluşturdu.1 aydır flan böyle.arka kapak tam kapanmıyordu.ne diye araştırırken farkettim.ancak sorunsuzca kullanıyorum hala.sadece işte arka kapak arada problem yaratıyor.
3100ın bahsettiğim koddaki pilini hiç denemedim ?taksam cihaza bir zararı olurmu?
hadi cihaza zararı olmadı diyelim.3100ın şarj ünitesi kalın girişli e 50nin ince.şarj olurken bir zararı olurmu?

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
batarya modelleri farklı gözüküyor büyük ihtimalle voltajları yada depoladığı şarjda farklılık gösteriyordur. Eğer batarya telefonun yuvasına uyuyorsa bile denemeni tavsiye etmem farklı voltaj sorun yaratabilir. 7-8 lira yan sanayi bir batarya - orjinali ise 35-40 lira civarı ;)

uTku^

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler.voltajlar aynı.amper farklı.amperde ömür açısından rol oynuyor.daha fazla teknik bilgisi olan bir arkadaştan mutlaka yardım bekliyorm

battalseyit

Üye
kullanıla kullanıla batarya şişebilior ve şişik bataryayı telefonuna takma hem telefona zarar verir hem de çeşitli zararları var orjinal batarya al 10-15 tl faln

S'nek Valesi

S'nek Valesi

Üye
Yeni batarya al

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt