maydinmaydin
Üye
-
Konu Sahibi
-
Ekrana dokunarak fotoğraf çekme yok ne demek ? Ben kamera tuşunu kullanmıyorum, neye dokunuyorum öyleyse
Ekrandaki butona dokunuyor olabilirsin. Yerleşik kamera uygulamasında ekranın neresinde dokunursan önce odaklıyor sonra çekim yapıyor. Yani tek dokunmayla odaklama ve çekimi yapıp bitiriyor. Ama Nokia Camera'da ekranın neresine dokunursan orayı odaklayıp netleştiriyor sonra sen ekrandaki deklanşör butonuna basıp çekimi tamamlıyorsun. Yani ekrana iki kere dokunuyorsun. Önce odaklamak istediğin yere dokunuyorsun sonra da ekrandaki deklanşör butonuna dokunuyorsun.
bu duruma göre değişir haraketli bir şey çekerken direk çekim tuşuna basarsan haraketli nesneyi direk algılar ve çeker macro çekim moduna aldıgında zaten sen lensi ayarlamışsın tekrar niye ayarlasın birini kapatıyor orada ve bu çok doğal yakın çekimlerde macro moda almadan yakınlaştırıp direk ekrana titrerseniz direk netler ve daha sonra kamera tuşu veya ekranla tıklayarak çekersiniz yani bunu yapmanız bir saniyenizi almıyor bu kötü bir şey degil netlemesi için zaman geçer ve normal kamerada ekrana bastıgında herzaman net çıkarmıyor buda var yani orada netliyorda oda çok iyi sayılmıya biliyor bir kaç defa çekmek gerekiyor bencede en büyük eksikliklerden biri vidyoya durdur başlat eklenmesi gerekiyor bunun dışında bir kaç ekstra özellikte eklene bilir tabikiEkrandaki butona dokunuyor olabilirsin. Yerleşik kamera uygulamasında ekranın neresinde dokunursan önce odaklıyor sonra çekim yapıyor. Yani tek dokunmayla odaklama ve çekimi yapıp bitiriyor. Ama Nokia Camera'da ekranın neresine dokunursan orayı odaklayıp netleştiriyor sonra sen ekrandaki deklanşör butonuna basıp çekimi tamamlıyorsun. Yani ekrana iki kere dokunuyorsun. Önce odaklamak istediğin yere dokunuyorsun sonra da ekrandaki deklanşör butonuna dokunuyorsun.
Evet aynen dediğin gibi. Çok mu büyük kayıp var uygulamada onu anlamadım. Bana yetiyor o yüzden soruyorum.
MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.
Dostum. Macro çekimin mantığı zaten odaklamanın manuel olması. yani sen kendin odağını ayarlıyorsun ve buna göre telefonunu çisme yaklaştırıp uzaklaştırarak en iyi pozisyonu buluyorsun. Zaten olması gereken şey bu. Başkaları başka türlü yaptıysa yanlış yapmış demektir. Ayrıca bende fiziksel tuşu kullanmadan direk olarak ekrana dokunarak çekim yapıyorum. Daha ne istediğinizi anlamadım doğrusu. Eğer bir S4 alırsan yakın çekimi manuel odaklayarak yapmaya çalış. Yapamayacağını göreceksin. Makine kendisi odak ayarlayacak. Özellikle bu konuda Nokia 'nın eline kimse su dökemez bence. Şimdiye dek gördüğüm ve kullandığım en gelişmiş fotoğraf çekme programı Nokia Cam.
bence çok kötü bir eksik var. Akıllı çekim modunda çözünürlük berbat..neyse. birkaç deneme yaptım. nokia camera da bi sorun görünmüyor. güle güle kullanabilirsiniz
İkisi de hala var mı ki? :Shazır konu açılmış bende bişey sorayım. Arkadaşlar pro cam de denklanşor hızı 4 sn yapmama rağmen normal nokia camera uygulamasında gece çekimi daha iyi daha aydınlık çekiyor neden olabilir
pardon nokia camera ve kamerabence çok kötü bir eksik var. Akıllı çekim modunda çözünürlük berbat..
İkisi de hala var mı ki? :S
otmotik ayarlarda yaptığınız haldemi diyorsunuzhazır konu açılmış bende bişey sorayım. Arkadaşlar pro cam de denklanşor hızı 4 sn yapmama rağmen normal nokia camera uygulamasında gece çekimi daha iyi daha aydınlık çekiyor neden olabilir
hayır deklanşör hızını 4 sanye yapıp sabit tutmama rağmen normal gece çekimi modunda 1sn de daha iyi çekiyorotmotik ayarlarda yaptığınız haldemi diyorsunuz
bende tam olarak neyden bahsettiğinizi biliyorum arada benimde başıma geliyor genelde "kamera" uygulamasında şu mantık var geceleyin mesela full karanlıkta kamranın yarısından çogu havayı çekerken havayı netlemeye basarsanız resim normal 4s den daha iyi gibi çıkabiliyor evet ancak "nokia kamerada" ise aynı karaeyi çekmek için otomotik ve 4s denemelerinde arada bende çok yakın sonuçlar bazen dha iyi sonuçlar alıyorum bu biraz değişiyor karanlıkta çekim yaparken 2 uygulama ilede çekmenizi öneririm ancak ben herşeye rahmen yine nokia kamera kullanıyorum ayarlamarı kurcalayınca tuturabiliyorsunuz birde aynı karede nokia kamerada ve kamerada da havayı netleme yaparak resim çekersenizde anlaşıla bilir bence bir deneyin bunuhayır deklanşör hızını 4 sanye yapıp sabit tutmama rağmen normal gece çekimi modunda 1sn de daha iyi çekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?