maydinmaydin
Üye
Nokia Camera'da eksiklikler mi var?
Arkadaşlar telefonun yerleşik kamera uygulamasından sonra Nokia Kamera Beta ve Nokia Smart Cam yayınlanmış daha sonra ikisi birleştirilerek Nokia Camera adını almıştı. Nokia Camera iyi olmasına iyi de benim anlamadığım bazı şeyler var. Öncelikle ekrana dokunarak fotoğraf çekme yok. İkinci olarak "macro çekim" moduna aldığımızda odaklama yapmıyor. Normalde yerleşik kamera uygulamasında ayarlar>fotoğraf ayarları>yakın çekimi ayarını yaparsanız fotoğraf çekerken yine kendisi otomatik odaklama yapıyor. Yani sizin kamerayı resmini çektiğiniz cisme ne kadar yakın tuttuğunuzu önemsemeden kendisi cismi netleştirecek şekilde odaklama yapıyor. Ama Nokia Camera uygulamasında "macro" modunda çekim yaparken böyle bir otomatik odaklama yapmıyor. Mercek sabit duruyor ve ben kamerayı cisme yaklaştırmak zorunda kalıyorum. Yani kamerayı yakınlaştırıp uzaklaştırmak vasıtasıyla odaklama yapıyorum. Başta bulanık olan görüntü ben kamerayı cisme yakınlaştırmaya başlayınca netleşmeye başlıyor. Ta ki en net olduğu anı yakalayıp deklanşöre basıyorum. İsterseniz bir deneyin. Ben mi yanılıyorum acaba? Gerek yerleşik kamera uygulaması olsun gerekse ImagineCam, Proshot gibi uygulamalar olsun bunlar macro çekimlerde otomatik odaklama yapıyor. Peki Nokia Camera'da bu neden yok?