Sewn
Üye
Nokia C7 kapanıp-açılma (restart) sorunu ve geçici çözüm
Kısa süre önce yetkili bayiiden garantili Nokia C7 aldım. İlk günün akşamında da Anna güncellemelerini yaptım. Gün boyu hiçbir sorun yaşamadığım cihaz Anna güncellemelerinden sonra kendi kendine kapanıp açılmaya başladı. Başta yabancı olmak üzere birçok forumlarda gördüm ki bu sorunu yaşayan sayısız insan var ancak hiçbir yerde sorunun kaynağı veya çözümü hakkında doyurucu bir bilgi yer almıyor.
Yabancı forumlarda bir kullanıcının tespit ettiği çözüm bende işe yaradı ve aynı sorunu yaşayanlar için paylaşmak istedim. Telefonun kendi kendine kapanıp açılmasına neden olan şey 3G şebeke modu. Bunu kapatınca, daha doğrusu şebekeyi GSM'ye geçirince telefon normale döndü. 3G'yi kapatınca internet EDGE üzerinden çalıştığı için haliyle internet epey yavaşladı ancak bununla beraber pil tüketimi de oldukça düştü. 3G'yi kapatmak hem iyi hem kötü oluyor yani.
Anna işletim sistemiyle alakası olduğu neredeyse kesin olan bu yazılım hatası umuyorum yakın zamanda düzeltilir.
3G'yi kapatmak için;
Ayarlar -> Bağlantı -> Ağ -> Şebeke Modu -> GSM
3G'yi açmak için;
Ayarlar -> Bağlantı -> Ağ -> Şebeke Modu -> Çift mod
Yabancı forumlarda bir kullanıcının tespit ettiği çözüm bende işe yaradı ve aynı sorunu yaşayanlar için paylaşmak istedim. Telefonun kendi kendine kapanıp açılmasına neden olan şey 3G şebeke modu. Bunu kapatınca, daha doğrusu şebekeyi GSM'ye geçirince telefon normale döndü. 3G'yi kapatınca internet EDGE üzerinden çalıştığı için haliyle internet epey yavaşladı ancak bununla beraber pil tüketimi de oldukça düştü. 3G'yi kapatmak hem iyi hem kötü oluyor yani.
Anna işletim sistemiyle alakası olduğu neredeyse kesin olan bu yazılım hatası umuyorum yakın zamanda düzeltilir.
3G'yi kapatmak için;
Ayarlar -> Bağlantı -> Ağ -> Şebeke Modu -> GSM
3G'yi açmak için;
Ayarlar -> Bağlantı -> Ağ -> Şebeke Modu -> Çift mod