Nokia C6-01 mi yoksa C7 mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
muradefe

muradefe

Üye
    Konu Sahibi
Nokia C6-01 mi yoksa C7 mi ?
Eğer siz de benim gibi satın alma aşamasında Nokia C6-01ile Nokia C7 arasında kararsız kaldıysanız bu incelemeyi okuyun derim.

BOYUTLAR VE AĞIRLIK

Öncelikle, Nokia C6-01′in en belirgin özelliğinin dış görünümü olduğunu belirtmek isterim. Nokia C6-01′nın boyutları 103,8 x 52,5 x 13,9 mm ike Nokia C7′nin boyutları 117.3 x 56.8 x 10.5 mm. Yani C7 ‘nin boyu C6-01′den 1,5 cm daha uzun. Buna rağmen Nokia C7′nin kalınlığı C6-01′e göre 0,3 cm daha az. Boyut farkına rağmen iki modelin de ağırlığı aynı (C6-01: 131 gr, C7: 130 gr).

EKRAN

Dış kasalardaki boyut farkı ekranlara da yansımış. Boyutları büyük olan C7′nin ekranı 3,5 inç (8,89 cm). Nokia C6-01′in ekranı ise 3,2 inç (8, 19 cm). Her iki modelde de multitouch özelliği mevcut. Bu özellik sayesinde çift parmak ile ekrana dokunduğunuzda resimleri büyütüp küçültmek gibi eylemlerde bulunabiliyorsunuz. Dokunmatik özelliğinin sağlanmasında her ikisinde de AMOLED kapasitif dokunmatik ekran kullanılmış.

Aslında Nokia C6-01 -ilk çıktığında- kullanım aşamasında dokunmatik algılaması açısından tatmin etmiyordu. Çok hızlı hareketlerde cihazın takılması, donması artık rutin durumlardandı. Fakat son Symbian Belle güncellemesi sonrası kerametin dokunmatik ekranda değil yazılımda olduğu anlaşıldı.
Zaten kapasitif dokunmatik ekranlar, rakipleri Rezistif ve Kızılötesi ekranlardan birçok dalda daha tatmin edici. Çoklu dokunma desteği bunlardan biri.

Kızılötesi dokunmatiklerin eksilerinden olan kirlenme sonrası yanlış işlem yapma durumu Nokia C6-01 ve C7ekranlarında yok. Fakat, kapasitif dokunmatik ekranlar elektrostatik alan teknolojisine sahip olduğu için kendine has problemler meydana geliyor. Örneğin yağmurlu bir günde sokaktayken telefonunuzdan müzik çaları açmaya kalkmayın. Tüm listeyi hızlı bir şekilde gözden geçirmemeniz işten bile değil. Dokunmatik ekran inanılmaz bir şekilde raydan çıkıyor.

Bu nedenle telefonu ilk aldığınızda ekran üstünde gelen ince yapışkanı mümkün olduğunca çıkarmamanızı tavsiye ederim.

Kaynak:

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
bence c7

serinaga

serinaga

Üye
Dokunmatik ekranın tatmin etmesi, NFC, kapasite ve kamera karşılaştırıldığında elbette C7 ... Ayrıca bunlar kapasitif (basınç ve elektrostatik duyarlı) değil, rezistif ekrandır (ısıya duyarlı). Yani parmağınız dışında başka bir madde ile ekranı kullanamazsınız diye biliyorum ... Paylaşım için tşk.

klongs

klongs

Üye
Dokunmatik ekranın tatmin etmesi, NFC, kapasite ve kamera karşılaştırıldığında elbette C7 ... Ayrıca bunlar kapasitif (basınç ve elektrostatik duyarlı) değil, rezistif ekrandır (ısıya duyarlı). Yani parmağınız dışında başka bir madde ile ekranı kullanamazsınız diye biliyorum ... Paylaşım için tşk.

tam tersi olacak yanlış yazdın

muradefe

muradefe

Üye
    Konu Sahibi

Nokia'nın kendi sitesinde de C7'nin teknik özellikleri kısmında kapasitatif dokunmatik ekran olduğu belirtilmiş.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
aynen

atakan25

atakan25

Üye
c7 1. nesil olduğu artık fiyatını hak etmiyor o yüzden c6-01,c7 alacağıma 701 alırım

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
Ben C7 kullanıyorum ama çok sıkıldım cidden Lumia ya da C6-01 alacağım yazın .

tempestshine

tempestshine

Üye

rezistif ekran = basmatik ekran dır.
kapasitif ekran yukarıda tanımını yaptığın şeydir.
http://www.maxicep.com/symbian-3-genel/c6-01-x10-makro-resimler-makro-hd-video-599194.html
x10 mercek al.N8 den de iyi çekimler yap.yalnız görünüş olarak kötü oluyor :D

bynicky

bynicky

Üye
c601 ile c7 arasında pek fazla bir fark yok ..

SheFy

SheFy

Üye
rezistif ekrana biraz bastırırsın başka cisimlerle de ekranı kullanabilirsin. Kapasitif ekransa şimdiki dokunmatik telefonlarda yapılıyor elinin ekrana çok hafif değse bile algılıyor ekranda yüzey gerilimi oluşmuş elektiriği elimiz ilettiği için sadece degdirmezmiz yeterli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...