Nokia C6-01 Hakkında Yardım Edebilir misiniz ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Piyanist89

Üye
    Konu Sahibi
Nokia C6-01 Hakkında Yardım Edebilir misiniz ?
Arkadaşlar öncelikle yeni kayıt oldum buraya ve konu açmadan önce 15 dakika felan dolaştım çok güzel bir site öncelikle tebrik ediyorum :)

1 Haftadır telefon almak niyetimdeyim ve kararsızım ve çok sıkıldım artık bu kararsızlıktan. ilk önce nokia 5800,blackberry 8520 Nokia e72 ve c3 arasında kalmıştım ki ve c6-01 ile tanıştım ve görünüşü özellikle ve kullanımı hoşuma gitti. Q klavyeli telefon tercihimdi mesaj konusunda sıkıntı çekmem diye c6-01 dokunmatik oldugu için mesajlarda sıkıntı yaşayabilecegimi düşündüm parmaklarım biraz kalındır :) deneyince alışacagımı düşündüm öyle geliyor bana.

Şuanda aklımda nokia c6-01 var aklımda. telefonculara sordugum güzel cihaz diyorlar ve e72 den bazı yönleri iyi dediler. bugun en son gold bilgisayarda bir arkadas c6-01 yerine samsung gio yu öneririm dedi 475 tl fiyatı var modelini hatırlamıyorum tam olarak.

Sorularım şunlar ;

1 ) Forumları dolaşıyorum kararsızlıgımın önüne geçebilmek için ve yorumları okudukca dahada kararsız kalıyorum :) İşletim sistemi yönünden çok tartışmalar ve hala anlamış degilim. Symbian,Androlid ve Belle Tartışması. C6-01 symbian anna diyorlar ve bugun baktıgımda telefona *#0000# yaptıgımda symbian anna olarak yazıyordu c601'de. Şimdi bu telefon symbian 3 mü oluyor symbian anna mı ? fark nedir ? ve symbian belle'de çıkacak diyorlar + ve - leri nelerdir.

2 ) Symbian ve anna arasında anna'nın daha iyi oldugunu söyleyen bir çok kişi var uygulama çok diyorlar ve düşündügümde zaten 1000 tane uygulamayı telefona yükleyecek halim yok ve uygulama konusunda çok etkilemiyor beni tabi oyun programlar içinde geçerli.Ben telefonla çok ugrasan biri degilim şimdi elimde cin malı n97 var bir sene gitti ve berbat bir işletim sistemi var ( işletim sistemi denirse tabi ) :) onu 1 sene kullandıysam hangi işletim sistemi olursa olsun benim için farketmiyor.ama symbian yani nokianın klasik işletim sistemi kullanımı kolay geliyor. samsung iphonelerde o menü hiç hoşuma gitmiyor elini sag sol yapınca menü kayıyor ve düzensiz bir sürü yazılım çıkıyor menünün toplu olması daha iyi bence kullanım açısından.

3) autofocus nedir ? yakın çekimlerde bulanıklaşma oluyor netligini kaybediyor bu mudur ? eğer buysa zaten benim pek foto ile işim olmuyor ama tabi telefonda güzel çekim yapması her zaman iyidir ve benim yakın çekim ile işim olmuyor.

4 ) Flashlite nedir? c601 de bu varmıs her videoyu seyredemezsin dediler. ben internette dolaşıgım siteleri size söyleyeyim facebook,youtube bu kadar.Çokta internet kullanmayacam genelde kulaklıgı takıp müzik dinlerim telefonda birde mesaj ve arama.

5 ) Şarj durumu nedir telefonda ortalama olarak kaç gün gidiyor ?

6 ) Gps ve Navigasyon nedir ? nasıl çalısır? ücretlimidir ve navigasyon dedigimiz şey canlı olarakmı yönlendiriyor yani ( mesela ben x noktasındayım ve y noktasına gidicem ben hareket halindeyken navigasyondan oynamama yapıyor yani ilerledigim gözüküyormu ? ) inş. anlatabilmişimdir :)

Şimdilik sorularım bu kadar arkadaşlar.yardımcı olursanız sevinirim.

Alabilecegim telefon 600 tl yukarı olmaması gerekiyor.

Benim telefonda yapacagım işlemler arama mesaj internet ( çok fazla degil belki kullandıkca kullanım alışkanlıgım artabilir çünkü hiç telefondan internete girmedim ömrüm boyunca çokta hevesli degilim en çok facebook'a girerim ) Müzik dinlemek belki canım sıkılırsa 1 2 oyun oynarım.

NOT : Arkaşlar lütfen şu işletim sistemi konusunda tartışmalara girmeyelim çünkü burda sadece kendim iiçin acmadım konuyu diger alacak arkadaslarında kafasında böyle soru işaretleri varsa cevabını bulsum diye açtım ve gereksiz tartısmalarla konunun sayfaları uzuyor ve kafa karıştırıyor. ve sizden ricam c601 kullanmamış ve kullanmayan arkadaslar telefon hakkında iyi veya kötü yorum yapmasınlar yanlış yönlendirme olabillir )

sahin.

sahin.

Üye
arkadaşım ben çok nokia serisi kullandım şimdi sony ericcson xperia ray aldım ilk android telefonm nokia yı felan unuttum c6 600 lira git o fiyata huawei x5 al daha iyi hem android symbian la ne yapacan eskidi samsung sony uçtu nokia yı bitirdi adamlar androidle

Navy Blue

Navy Blue

Üye
1 ) Forumları dolaşıyorum kararsızlıgımın önüne geçebilmek için ve yorumları okudukca dahada kararsız kalıyorum :) İşletim sistemi yönünden çok tartışmalar ve hala anlamış degilim. Symbian,Androlid ve Belle Tartışması. C6-01 symbian anna diyorlar ve bugun baktıgımda telefona *#0000# yaptıgımda symbian anna olarak yazıyordu c601'de. Şimdi bu telefon symbian 3 mü oluyor symbian anna mı ? fark nedir ? ve symbian belle'de çıkacak diyorlar + ve - leri nelerdir.

Bu Telefon symbian ^3 işletim sistemine sahiptir Anna symbian ^3'ün yeni bir güncellemesidir Belle'de gelecek olan yeni güncellemedir. Farkı ise her yeni güncellemede telefon daha stabil çalışıyor, arayüzde yenikler oluyor (tema, ikon, widget vs) ve yeni programlar geliyor. Symbian Belle telefonumuzu daha fazla kişiselleştirebileceğimiz bir güncelleme. Bu güncellemede arayüz neredeyse tamaman değişiyor yeni widgetler, 6 kişiselleştirebilir ekran, yeni menü butonları gibi birçok yenilikle geliyor.

2 ) Symbian ve anna arasında anna'nın daha iyi oldugunu söyleyen bir çok kişi var uygulama çok diyorlar ve düşündügümde zaten 1000 tane uygulamayı telefona yükleyecek halim yok ve uygulama konusunda çok etkilemiyor beni tabi oyun programlar içinde geçerli.Ben telefonla çok ugrasan biri degilim şimdi elimde cin malı n97 var bir sene gitti ve berbat bir işletim sistemi var ( işletim sistemi denirse tabi ) :) onu 1 sene kullandıysam hangi işletim sistemi olursa olsun benim için farketmiyor.ama symbian yani nokianın klasik işletim sistemi kullanımı kolay geliyor. samsung iphonelerde o menü hiç hoşuma gitmiyor elini sag sol yapınca menü kayıyor ve düzensiz bir sürü yazılım çıkıyor menünün toplu olması daha iyi bence kullanım açısından.

Nokia market'de birçok symbian ^3 uygulaması ve oyunları mevcut ister telefonundaki mağaza uyglamasından istersen telefonunu pc'ye bağlayıp Nokia Suite'den telefonuna uygulama yükleyebilirsin. Yanlız Nokia Markete üye olman gerekiyor. Yine Nokia suite veya cep telefonundan telefonunu güncelleyebilirsin...

3) autofocus nedir ? yakın çekimlerde bulanıklaşma oluyor netligini kaybediyor bu mudur ? eğer buysa zaten benim pek foto ile işim olmuyor ama tabi telefonda güzel çekim yapması her zaman iyidir ve benim yakın çekim ile işim olmuyor.

Nokia c6-01'in kamerası birçok akıllı telefonun kamerasından iyidir özellikle video çekiminde çok başarılıdır 8 megapiksel kameraya sahiptir ve 720p HD (yüksek çözürnürlük) video kayıtı yapar. Autofocus fotoğraf makinelerinde ve yeni model kameralı cep telefonlarında kullanılan teknolojidir. Cihazın resmini çekmek istediği objeye odaklanmasını sağlayarak daha net bir görüntü elde etmesini sağlar. Nokia c6-01'de macro çekimlerde özellikle 30 cm mesafenin altında görüntü tam net değildir bilgin olsun onun dışında kamerası muhteşemdir...

4 ) Flashlite nedir? c601 de bu varmıs her videoyu seyredemezsin dediler. ben internette dolaşıgım siteleri size söyleyeyim facebook,youtube bu kadar.Çokta internet kullanmayacam genelde kulaklıgı takıp müzik dinlerim telefonda birde mesaj ve arama.

Flash Lite adobe firmasının bir ürünü olup normal Flashın cep telefonlarında çalışan versiyonudur. Nokia c6-01'de internetdeki birçok videoyu sorunsuz açabilirsin. Bazı video paylaşım sitelerinin programları mevcuttur bu programlar sayesinde videoyu indirerekte izleyebiliyorsun.

5 ) Şarj durumu nedir telefonda ortalama olarak kaç gün gidiyor ?

Ortalama 2 gün gidiyor tasarruf modunda 3 - 4 gün gittiğide oluyor

6 ) Gps ve Navigasyon nedir ? nasıl çalısır? ücretlimidir ve navigasyon dedigimiz şey canlı olarakmı yönlendiriyor yani ( mesela ben x noktasındayım ve y noktasına gidicem ben hareket halindeyken navigasyondan oynamama yapıyor yani ilerledigim gözüküyormu ? ) inş. anlatabilmişimdir :)

Navigasyon aynen anlatmak isteğin gibi birşey :) Nokia c6-01'de ücretsizdir ve gayet başarılıdır. İster araçta ister yürüyerek tam yerini bilmediğin bir yere giderken adını veya adresini telefonuna giriyorsun telefon sana gideceğin yerin rotasını sesli veya görüntülü bir şekilde veriyor. Ayrıca gideceğin yönün trafik bilgileri ve hava durumunuda öğrenebiliyorsun... birkaç ekstra özelliğide mevcut.

Nokia C6-01'i şu anda 600 TL civarında satın alabilirsin...

Piyanist89

Üye
    Konu Sahibi
işte bu navy blue arkadaşım yorum ve cevap budur detaylı birşekille. Ellerine saglık hiç üşünmeden yazmışsın ve yardımcı olmaya çalısmışsın :) Yarın bu telefonu alacagım %90. geri kala %10 kısmınıda hala dolaşıyorum forumlarda Nokia c601 yerine samsung galaxy gio veya ace al diyorlar herhalde android işletim sistemi oldugu için ön plana çıkıyor :) ama nedense samsunga hiç ısınamadım. telefon tipini güzel yapmıyor büyük telefonları. cep telefonu dedigin biraz ufak olacak tabi çokta degil adı üstüne cep telefonu :) ve nokia tercih sebebide burda çok büyük rolü var şarj aletini her yerde bulabiliyorsun abi her evde 1 tane nokia var. aksesuar yedek parça vs. gibi şeyler daha yaygın nokiada. bunlarda her üründe önemli olan şeyler.

yasiiin27

Üye
selam kardeş.nokia c601 aldım simbian anna yı yükledim türkçe dil gitti.yardımcı olurmusun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt