pc içinde windows 7 gereklidir. Yani Media Player'ın 12. sürümü (11. sürümde de çalışıyormuş ama bir bilgim yok) ;
1. Windows Media Player'ı kitaplık moduna geçirin.
2. Yukarıda Akış Yap tuşuna basıp Media Akış'ını açınız. Böylece yönetici izni isteyip akış iznini açacaksınız
3. Daha sonra yine Akış Yap seçeneğinden "Player'ımın uzaktan denetlenmesine izin ver" seçeneğini ve "Aygıtların medyamı otomatik olarak yürütmesine izin ver" seçeneğini seçili yani açık hale getiriniz.
4. Cep telefonuzda Nokia Play To yüklü olmalı. Bunu yükleyince Telefonunuzun menüsünden Ayarlar -> Bağlantı -> Media Server (Media Paylaşımı ya da sunucusu) -> Media Share aktif hale getiriniz.
5. Uygulamayı tel de açıp aynı ağa bağlı olan pc'nizi seçerek istediğiniz resim, müzik, video 'yu açabilirsiniz.
6. Ama yok ben pc'yi kullanıp açmak istiyorum dersenizde, Ayarlar -> Bağlantı dan Media Paylaşımını açarak ve menüyü açık tutarak,
1. WMP'nin kitaplık moduna sol taraftan telefon modelinizi görürsünüz. Tıklayıp açtığınızda telefonunuzdaki resim, müzik ve videoları görmüş olursunuz.
2. İstediğinizi Windows Media Player'dan seçerek dinleyebilir veya izleyebilirsiniz hem de hiç bir kabloyu ve telefonu kullanmadan.
3. Ancak telefonun sürekli olarak WLAN a bağlı kalması gerekir. Benim bunun için olan önerim. Menü -> Ayarlar -> Bağlantı ->Media Server menüsünü aktif hale getirip oradan çıkmamanızdır. Çıktığınızda WLAN ağı kesilebiliyor.
4. Kendi testlerimde 720p HD videoları hiçbir kesinti olmadan akıcı ve kendi kalitesinde sorunsuz olarak izledim. Tavsiye ederim çok zevkli ve eğlenceli bir şey...
Teşekkür ve yorumlarınızı esirgemezsiniz umarım
)