Haber Nokia 9'un Bir Çok Teknik Özelliği Ortaya Çıktı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Nokia 9'un Bir Çok Teknik Özelliği Ortaya Çıktı
Nokia'nın yeni amiral gemisi Nokia 9'un bir çok teknik özelliği sızdırılan bir liste ile beraber ortaya çıktı.


Nokia 9'u ilk defa duymuyoruz. Fakat bu sefer eskiden ortaya çıkan raporlara ve bilgilere nazaran çok daha fazla bilgiye sahibiz. Ortaya çıkan bir belge üzerinde Nokia 9'un sahip olduğu bir çok teknik özellik ayrıntılı bir şekilde belirtilmiş durumda. Bu belge TA-1005 model numarası ile gelen yeni Nokia cihazının çift kamera ve Snapdragon 835 işlemci gibi özelliklere sahip olacağını doğruluyor.

https://www.maxicep.com/nokia-9da-cift-on-kamera-yer-alacak
Nokia 9'da çift ön kamera yer alacak
Nokia 9 özellikleri FCC resmi web sitesindeki listede yayınlanmıştır. Nokia 9 ile ilgili son birkaç aydır çok sayıda sızıntı ile karşılaşıyoruz ancak Nokia henüz cihazı piyasaya sunmadı. Listeye göre cihazın arka tarafında 12 MP ve 13 MP çözünürlüğünde çok büyük ihtimalle Carl Zeiss lensler kullanılan bir kamera kurulumu yer alacak.



Nokia 9'un diğer özellikleri arasında 5.5 inçlik bir OLED ekran paneli, 128 GB dahili depolama alanı, 5 MP çözünürlüğünde ön kamera, 3250 mAh kapasiteli pil ve Android 8.0 Oreo yazılımı yer alıyor. Nokia'nın yeni amiral gemisi cihazını ne zaman duyurmayı planladığını şuan için bilmiyoruz.

Lansman tarihi ya da fiyatlandırmayla ilgili ayrıntılar ve hatta ne kadar RAM belleğinin cihazda yer alacağı henüz bilinmiyor. Fakat amiral gemisi bir cihaz olacağı göz önüne alındığında ve günümüzde 4 GB RAM belleğinin artık telefonlar için normal karşılandığı düşünüldüğü zaman Nokia 9'da en az 6 GB RAM belleği görmeyi bekleyebilirsiniz. Snapdragon 845 işlemcili akıllı telefonların yılın ikinci yarısından itibaren piyasadaki yerini alması beklendiğinden dolayı Nokia'nın yeni amiral gemisi modelini bir an önce piyasaya sunması gerekiyor.
Nokia 9'un Bir Çok Teknik Özelliği Ortaya Çıktı
 
  • Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş


MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Hımmm Nokia her seviyede çalışıyor . İki tane ön kamera güzel .
 
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___
___kaptan___

___kaptan___

Üye
Güzel olacak ama ön kamera icin 5Mp az olacaktır diye düşünüyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
___kaptan___

___kaptan___

Üye
Katılıyorum çok berbat olur
Şöyle bir devire bakarsak varımız yoğumuz Selfie olduğu için kolay kolay kendine pastada bir pay bulamayacak bir cihaz ( Selfie benim için önemli değil diyenler hariç)

onun dışında bu cihaz böyle gelirse almak için neden olmasın düşüncesindeyim şahsen :tebessüm:
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
TA-1005 artık nokia 9 değil, nokia 8 sirocco edition
nokia 9 olarak planlanmış, tasarlanmıştı ama çok gecikti; nokia muhtemelen bunu ekimde falan tanıtacaktı ama aynı işlemciyi taşıyan ve muhtemelen benzer nedenlerden geciken nokia 8 nedeniyle bu yıla sarktı. 2018 yılında sd835le telefon çıkartmak çok akıllı işi değil, benzeri bişeyi lg geçen sene yaptı ve bir nevi boşa gitti. Nokia da benzer bir hataya düşmek istemiyor belli ki.
Şimdiye kadar nokia 9 hakkında fikrimiz neydi?; nokianın çıktığı dönemdeki en son işlemciyi kullanan ve diğer firmaların cihazlarıyla rahatça kafa tutabilecek kalitede donanıma sahip olan premium cihazı, ve sd835li bir cihaz 2018de bu kalıba hiç uymaz. TA-1005 için aldıkları sertifikaları iptal edip yeniden aldılar; muhtemelen isim değişikliğine gittiler.

ama şu sızıntılarını gördüğümüz nokia 10 bu premium üst düzey cihaz kalıbına rahatça uyuyor; ayrıca kamera konusunda da bayağı iddialı, bu cihazı nokia 9 olarak tanıtacaklar buna eminim.
şöyle bakınca o umduğumuz üst düzey cihaz kalıbına baya iyi oturuyor; sd845 (çinli bir kaynakta nokia 10un bunu ağustosta kullanacağı yazıyordu) 6gb falan ram, 18-9 5.5 inç veya daha büyük ekran eh makul miktarda hafıza ve uygun boyutlu bir batarya ve şu çok ilgimizi çeken 5 lensli kamera sistemi; baya sağlam cihaz çerçeveyi paslanmaz çelik yapsınlar ve telefonun yapısını çok değiştirmesinler; tamir edilirken ilk ekran sonra batarya ayrılsın gövdeden; huawei mate 10 pronun tasarımı güzel ama tamir konusunda korkunç.
Şöyle bir devire bakarsak varımız yoğumuz Selfie olduğu için kolay kolay kendine pastada bir pay bulamayacak bir cihaz ( Selfie benim için önemli değil diyenler hariç)

onun dışında bu cihaz böyle gelirse almak için neden olmasın düşüncesindeyim şahsen :tebessüm:
ömrü hayatımda sedece 2 selfie çektim :D onlarda silindi :D hiç koymasınlar yine dert değil :D
özellikler iyi ama daha da iyisi yolda olduğu için bekleme niyetindeyim
 
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___ ve MAERKEK


Üst Alt