Nokia 8'in düşük DxOMark puanı şaşkına çevirdi

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Nokia 8'in düşük DxOMark puanı şaşkına çevirdi
HMD Global tarafından üretimi gerçekleştirilen Nokia 8 modelinin kamerasına DxOMark isimli test tarafından beklenenden daha kötü bir puan layık görüldü.


HMD Global tarafından satın alındıktan sonra sektörde oldukça önemli bir sıçrama yaşan Nokia firması, akıllı telefon sektöründe karşımıza Android platformuna destek sunan cihazlarla çıkmayı başarıyor. Sektördeki tüm akıllı telefon modellerinin kameralarını inceleyen ve ortaya koyduğu performansı puanlandıran DxOMark ise bu sefer firmanın amiral gemisi modellerinden olan Nokia 8'i stüdyolarında konuk etti.



Daha önce gerçekleştirilen incelemelere göre Google'ın geliştirdiği Pixel 2 modeli en iyi kameraya sahip model olarak karşımıza çıkacakken, Huawei tarafından geliştirilen Mate 10 Pro modeli ile iPhone X modeli ise ikincilik koltuğunda yer edindi. Nokia tarafından geliştirilen 8 isimli modelin kamerası incelendiğinde ise cihaz sadece 100 üzerinden 68 puana layık görüldü.



Alınan bu kararla birlikte Nokia 8 isimli akıllı telefon modeli neredeyse listenin en alt sıralarında kendisine yer bulabildi. Bu bağlamda Nokia 8 isimli cihazın kamerasının oldukça kötü olduğundan ve cihazın kameraya mühim veren tüketiciler tarafından satın alınmaması gerektiği de bu araştırmayla öneriliyor.



DxOMark tarafından gerçekleştirilen açıklamaya baktığımızda cihaz otomatik netleme işlemi gerçekleştirirken çoğu zamanda doğru çalışsa da, yavaş ışıkta oldukça yavaşlıyor. Özellikle cihazın nesneyi yakınlaştırma esnasında tam anlamıyla oldukça kötü bir performans ortaya koyduğu iddia edilirken, cihazın ortaya koyduğu kamera performansı ise şöyle;






Nokia 8'in düşük DxOMark puanı şaşkına çevirdi
 


yeumyang

yeumyang

Moderator
Yakışmamış Nokia ya Zeiss lensler hakkını vermemiş en az 85 puan beklerdim eski 808 bile 61 puan alıyor
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
Güvenmiyorum o siteye
Çekilen fotoğraflar aksini söylüyor ama.
Ne iphone ne samsung hepsi de Nokia 8 ile benzer fotolar çekiyor.
Ha o fotoğrafları çekerken odak hızı falan uzun oluyor ise amenna.
Lensler zeiss olsa da modül samsunga ait diye biliyorum Nokia 8de
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Bende şaşırdım açıkçası bu kadar düşük almasına.
 

Benzer Konular



Üst Alt