Çalışan yüzlerce process var bunlar arayüzü olmayan sistem uygulamalarıdır, sen her şey kapalı diye düşünüyorsun ama aslında değil sadece uygulamalar kapalı yani arayüze sahip kullanıcı müdahalesine açık uygulamalar kapatılıyor diğerleri kapatılmıyor kapatılamaz çünkü sistem çöker yada reset atar telefon.
yanlış hatırlamıyorsam killme diye bir program vardı.o programı yükle en az 100 tane işlemin çalıştığını göreceksinRamBlow da 290 civarı boş ram gösteriyo ve 3 uygulama da açık yazıyor temizle diyorum bir şey değişmiyor. Bu ram az değil mi? Geriye kalan 290MB rami sistem mi yiyor :O

onu biliyorum yahu sistem demekle o uygulamarı kastetmiştim aslında sizde beni iyce cahal sandınızÇalışan yüzlerce process var bunlar arayüzü olmayan sistem uygulamalarıdır, sen her şey kapalı diye düşünüyorsun ama aslında değil sadece uygulamalar kapalı yani arayüze sahip kullanıcı müdahalesine açık uygulamalar kapatılıyor diğerleri kapatılmıyor kapatılamaz çünkü sistem çöker yada reset atar telefon.
anlamadığım şey o gizli sistem uygulamaların yani sistemin bu kadar ram yemesine şaşırdım sadece.. xp ile aynı miktarda ram yiyor nerdeyse
sitede bazılarında görmüştüm 350MB felan free ram vardı ama cfw idi onlarda sanırım..az derken o anlamda deil bana yetiyor sadece sistemin yediği ram fazla geldi banaAz mı? Ne zaman yetmiyorki bu RAM?
s60v5 70-75 arası yiyor..S60v5'de 128 MB RAM olduğunu düşünürsek oran gayet düzgünaz derken o anlamda deil bana yetiyor sadece sistemin yediği ram fazla geldi banas60v5 70-75 arası yiyor..

ram yetmiyor demedim sistemin yediği ram bana çok gibi geldi dedim..kardeş bellede 290mb ram neyine yetmiyor aspalt 5+müzik çalar+opera mobile(5-6 sayfa aktif) belki picsel smart office açık ama genede hafıza dolu uyarısını almıyorum
kullanıyorum onu daRamblow ile belli uygulamalar kapatılıyor. Appstop uygulamasını yüklersen o an ram ve ekstra pil kullanan widget, rehber, mesajlar, haritalar gibi arka planda tamamen açık olmayan ama açılmak için hazır bekleyen uygulamaları da sonlandırabilirsin![]()

ve o kalan 55 MB ram bana hiç mi hiç yetmiyorduS60v5'de 128 MB RAM olduğunu düşünürsek oran gayet düzgün![]()

kullanıyorum onu da![]()
telefonu kapatıp açtım bütün uygulamaları kapattım 298 felan oldu telefonu kullnadıkça 288 e kadar iniyo ama genelde 290 civarı seyrediyor..
Appstop ile uygulamaları sonlandırdıktan sonra ramblowa baktığında ne kadar görünüyor?
normail kullanımda 130 küsürAna ekran sayın ve widgetlerin de ram miktarını etkileyen önemli unsurlardır. 210 mb civarı ram kullanıyor cihazın. Fp1 i bilemem ama Belle için yüksek bir rakam, malum bizim 1. nesillerde 100-120 mb civarı ram kullanımı oluyor boştayken maksimum.

normail kullanımda 130 küsür![]()

benimki fp1 olduğu için olabilir.. zaten c6-01 de o kadar ram yese geriye 50MB civarı ram kalıyor bu 5800 a belle shell yüklemek gibi birşey olurAna ekran sayın ve widgetlerin de ram miktarını etkileyen önemli unsurlardır. 210 mb civarı ram kullanıyor cihazın. Fp1 i bilemem ama Belle için yüksek bir rakam, malum bizim 1. nesillerde 100-120 mb civarı ram kullanımı oluyor boştayken maksimum.