Nokia 701 Dead Flash Sorunu!

erknbs

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 701 Dead Flash Sorunu!
Merhaba arkadaşlar. Daha önce aramadığım yer kalmadı ve bir türlü sorunumu çözemedim.

Elimde bir adet Nokia 701 var. Telefon benim değil, dayımındı. yurt dışından aldığı bir telefon. Kamerası arızalandı. Servis yerine tamirciye verdi. O da her ne yaptıysa (sanırım yazılım güncellemeye çalıştı) telefon açılmıyor. Açtığımda ekranda sadece Nokia yazısı beliriyor o kadar. Gelelim sorunuma. Araştırdım Dead Flashla çözülebileceği söyleniyor. Şöyle aşamalar uyguladım aldığım sonuçlar şunlar:

Phoneix'in şu sürümleri ile denedim ve aşağıdaki hatayı aldım.
2012.50.000.49146
2012.36.001.48629

Bu iki sürümle de bu hatayı aldım:
User Data Area erasing failed

Unable to flash phone 0x8401F173
Yani flash işlemine başlayamadım bileEn son bu sürümle denedim
2012.04.003.47798

Aldığım hata:
Flashing finalization failed. Do you like to retry the finalizing?
HRESULT 0x8421001c (-2078212068)
Firmware: Cannot verify communication to phone after flashing. Make sure that phone booted up correctly and retry.
Bu hatada ise telefona program datası yüklendi ancak program telefonu açmaya çalıştığında ise telefon açılmadı yine ekrana Nokia yazısı geldi ve bu hatayı verdi.

Aşağıdaki tüm orijinal Firmwarelerle de denedim ama sonuç aynı!
111.10.1009
111.20.307
111.30.609
112.10.1404
113.10.1506
Bir yerde hata mı yapıyorum yoksa telefon çöp mü oldu? Şimdiden teşekkür ederim.

bayon

Üye
telefonun kendi product koduna göre yükledin dimi yazılımları

- - - Eklendi - - -

bu arada en son yazılımı yüklemelisin vve kendi product koduna uygun olan yazılımı indirp yüklemelisin olmazsa bi kaç yontem daha var

erknbs

Üye
    Konu Sahibi
Başta bir kaç tane denedim onlar product koduna uygun değillerdi. Sonra product koduna uygun olanları buldum. Onların da hepsini tek tek denedim sonuç aynı! Product kodu değiştirilmiş olabilir mi? Yani dün JAF'la deneyeyim dedim (ki onunla da olmadı ya da yapamadım) Product koduna uygun indirdiğim yazılım için "Mevcut diller: English,Arabic,Farsi,Urdu" yazıyordu. Telefon Katar'dan alındı. Ama daha önce bu telefonun Türkçe olduğunu biliyorum.

Telefonun içerisinde SIM Kart olmasına gerek var mı?

hizan

Üye
arkadaşım baan özelden pm at yardımcı olayım.

aynı sorun bendede oldu aynı hatayı alıyorum tel nokıa yazısı geliyor ama açılmıyor ne yapmalıyım