nokia 6300 wap ayarlari sorunu lutfen yardim edin

Sponsorlu Bağlantılar

hacker_RIO

hacker_RIO

Üye
    Konu Sahibi
nokia 6300 wap ayarlari sorunu lutfen yardim edin
selam arkadaslar ben bircok java progarmi kullanamiyorum bunun sebebi telefonumda wap ayarlarini yapamamis omami dusnuyorum internete girebiliyorum program video filan indire biliyorum ama bir yer var onun ayarlaini isteyicem sizden
simdi benim tel ingilicze oldugu icin ingilice yaziyorum Menu>Setting>Configuration>Prefered access pt. buraya istedigim mobil operatorun ayarlarini nasil yukleye bilirem?
telinde ingilizce olmayan arkadaslar icinde yaziyim belki bilen biri cikar Menu>4>11>3 burada yerlesiyor yeter ki bana yardimci olun rica ediyorum
not: ben azeriyim ve azerbaycanda yasiyorum o yuzden azercell in ayarlarini yuklmek istiyorum yardimci olun arkadaslar

gokhans19

Üye
Müşteri hizmetlerinden telefonun için ayarları isteyebilirsin. Ayarlar her operatör için farklı olduğu ve hattında azercell olduğu için ancak sana müşteri hizmetleri yardımcı olabilir.

Şunuda deneyebilirsin: Ben turkcell kullanıyorum ve 6300ım var. Turkcellin gönderdiği wap ve internet ayarlarında senin dediğin menüye bir ekleme olmuyor. O yüzdende telefonun kendi internet tarayıcısını kullanabilirken opera mini, msn programları vs. ile internete giriş yapamıyorum.

Ben şöyle çözdüm: Öncelikle menüden 4/11/5 e gir. Burada seçenek tuşuna bas. İngilizcem pek iyi değildir ama bi back tuşu vardır sol tuştur bide sağ tuş vardır option veya options yazar. Ona bas. Yeni ekleyi seç. New add gibi bir şey olması lazım. Zaten 3 seçenek çıkacak. Sen en alttakini seçeceksin. Buradan erişim noktasını seç. Yani access point benzeri bişey olması lazım. Onu seçeceksin. 2 seçenekli bi menü çıkacak.

Üsttekinde yazan hesap ismidir. Alttakinde yazan erişim noktası ayarlarıdır. 1.ye girip yani hesap ismine girip ismini Gprs Data olarak değiştir.
Sonra 2.ye yani erişim noktası ayarlarına gir. Yine 2 menü çıkacak. Üstteki menü veri taşıyıcı. Buradan Paket veriyi seçeceksin. (GSM verisini seçmeyeceksin) Sonra alttaki menüye gireceksin. Onunda adı taşıyıcı ayarları.

Taşıyıcı ayarlarına girince aşağıdaki ayarları sırasıyla girmen lazım:
5 farklı menü çıkacak.
1. menüye küçük harflerle internet yaz.
2. menüde IPv4 ü seç.
3. menüde normali seç.
4. ve 5. menüde kullanıcı adı ve şifre yazabilirsin. Ama buraları boş bırak. Doldurma sakın.

Sonrada tüm buralardan çık. Tekrar 4/11/5 menüsüne gel. GPRS Data adında bir ayarın oluşturulduğunu göreceksin. Seçenek yani option veya options tuşuna tıkla. 3 seçenek çıkacak. Sen 1. seçeneği seçeceksin. Yani etkinleştir/enable diyeceksin.

Eğer dediklerimi doğru bir şekilde yaptıysan ve operatördede bi sorun oluşmazsa %99.9 çalışacaktır. Bizzat kendi telefonumdan anlattım ve bu ayarları operatör göndermedi ben kendim yaparak diğer programların interneti kullanmasını sağlayabildim.

hacker_RIO

hacker_RIO

Üye
    Konu Sahibi
cox tsk ederim Allah razi olsun

cengizhan931

cengizhan931

Üye
ya bnm internete qiriodu tel artk qirmio sürekli doluyo ama qirmiyo yardm

Üst Alt