Nokia 6220 classic Özellikleri

Sponsorlu Bağlantılar

hdr...

hdr...

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 6220 classic Özellikleri
5 megapiksel kameralı Nokia 6220 Classic; Xenon flaş, aktif lens koruyucu, 30 fps VGA video çekimi ve TV çıkışı gibi özellikleriyle çekim konusunda iddialı olduğunu gösteriyor. Tabi ki özellikleri bunlarla sınırlı değil. Symbian’ın gelişmiş yazılım özelliklerine GPS, HSDPAve Feature Pack 2 özellikleri de eklenmiş. Müzik çalar özellikleri ise görülmeye değer diyerek incelememize başlıyoruz.
Nokia 6220 Classic Genel Özellikleri

* 2.2″ 16M-renk QVGA çözünürlüklü ekran
* Symbian 9.3 OS, S60 3.2 UI
* ARM 11 369 MHz CPU ve 128 MB RAM
* 5 megapiksel kamera (aktif lens koruyuculu ve Xenon flaşlı)
* HSDP’lı 3G desteği
* Dört-band GSM desteği
* A-GPS destekli GPS
* Kısa ve hafif kasa
* 120 MB kullanıcı hafızası
* microSD kart girişi (8GB’a kadar yükseltilebilir)
* RDS’li FM radyo
* TV çıkışı
* Ofis belgelerini görüntüleme
* USB ve Bluetooth v2.0
Nokia 6220 Classic Eksiklikleri

* Wi-Fi yok
* Xenon flaş lensin altında kalmış
* Pratif olmayan çekim tuşu
* Ucuz görünümlü tuş takımı
* Ekran daha büyük olabilirdi
Nokia 6220 Classic kamera kalitesine göre alabileceğiniz en hesaplı telefon. Eğer Wi-fi yani kablosuz internet bağlantısı da olsaydı gerçekten mükemmele yaklaşabilirdi.
Kutu İçeriği
Ürün geniş, ince, şık bir kutu içinde geliyor. İçinden telefonun dışında TV çıkışı kablosu, USB kablosu, kulaklık, 1 GB hafıza kartı ve şarj cihazı çıkıyor.
Boyutlar
108 x 47 x 15 mm ebatındaki 6220 Classic en ince telefon değil ancak akıllı telefon kategorisi için gayet küçük. Ağırlığı ise 90 gram.
Tasarım ve Malzeme
Ön kısımda kullanılan plastik malzeme bize kalitesiz gibi gözüktü. Tabi bu görüşe katılmamakta serbestsiniz. N81, N78, N96 gibi modellere nazaran tasarım biraz zayıf kalmış. Fakat arka kapak parmak izi tutmuyor. Bu hoşumuza gitti.
2.2 inçlik ekranın üstünde videolu görüşme için kamera bulunuyor. microSD girişi sol alt kısımda konumlandırılmış. Sağ kısımda ise ses kontrol tuşları ve kamera çekim tuşu bulunuyor. Fakat tek elle tutarak tuşa basmaya çalışırsanız telefonu yere düşürebilirsiniz. Açıkçası çekim tuşu pek pratik bir yerde değil. Üst kısımda ortada ise her zamanki gibi açma kapatma tuşu bulunuyor. Altta ise microUSB girişi, şarj girişi ve 2.5mm’lik kulaklık girişi bulunuyor.
Telefonun arkasını çevirdiğimizde yatay olarak yazılmış NOKIA yazısı görüyoruz. Tabi ki bizi ilgilendiren bu değil; 5 megapiksellik Carl Zeiss kamera. Kameranın bir yanında lens koruyucu anahtarı, bir yanında ise Xenon flaş bulunuyor. Arka kapağı çıkardığımızda 900 mAh Li-ion BP-5M batarya ile karşılaşıyoruz. Bu size 250 saate kadar bekleme süresi, 3 buçuk saate kadar da konuşma süresi vaat ediyor.
Ekran
Ekran için ilk söyleyeceğimiz şey iyi bir görüntü sunması. 6220 Classic resim görüntüleme ve günışığında okunabilirlik konusunda bizden tam not alıyor. Fakat 2.2 inçlik ekran GPS haritalarına göz atarken biraz küçük kalabiliyor.
Tuş Takımı
Şimdi size iki hayal kırıklığından bahsedeceğiz. Birincisi tuş takımında kullanılan malzeme ucuz gözüküyor. İkincisi ise parmak izini tutuyor ve yazarken tuşlar sallanıyor.
Ekran ışığı yandığında tuşların arkasından da mavi bir ışık beliriyor. “Güzel” deyip geçiyoruz.
İşletim Sistemi ve Menüler
Symbian 9.3 işletim sistemi kullanılan telefonda 3rd Editon serisindeki arayüz tercih edilmiş. Fakat hepsi bu değil. Feature Pack 2 de ayırca ek özellikler sunuyor. 6220 Classic benzerleri arasında menülerde görselliğe en çok önem veren model diyebiliriz. 4 farklı görünüm modu var. Özellikle 3 boyutlu ikonlar hoşunuza gidecek. Ayarlarda ayrıca 3 farklı bekleme modu bulunuyor: kapalı, yatay ve dikey. Yani telefonunuz kendi halindeyken ekrandaki menülerden bahsediyoruz. Symbian’lı telefonlardan alışık olduğumuz, açık olan uygulamaları gösteren “uygulama yöneticisi” ise en altta yatay halde çıkıyor.
Hafıza ve İşlemci
369 MHz CPU ve 128 MB RAM işletim sisteminin performansına gerçekten önemli katkılar sağlıyor. Symbian’lı bir telefona göre bu rakamlar yeterli. Yani uygulamaları çalıştırırken “hafıza/bellek yetersiz” gibi uyarılara çok daha az rastlayacaksınız.
108 MB’lık dahili hafızanın yardımına 1 GB’lık hafıza kartı koşuyor. Kutudan çıkan 1 GB’lık hafıza kartını 8 GB’a kadar herhangi bir microSD kart ile değiştirebilirsiniz.
Müzik Çalar
6220; MP3, AAC, eAAC+ ve WMA başta olmak üzere birçok ses formatını oynatabilen bir müzik çalara sahip. USB bağlantısıyla telefonunuza kolayca müzik transfer edebiliyorsunuz. Müzik çalarda istediğiniz şarkıya erişmek ise çeşitli kategorilendirme seçenekleriyle çok kolaylaştırılmış. Ayarlarda ise ön tanımlı ve kişiselleştirilebilir 5 ekolayzır, görsellik ve animasyon, sağ -sol ses dengesi, Stereo açma kapama ve gürültü dengeleme ayarları bulunuyor.
Video Oynatıcı
6220′de video oynatıcı olarak Real Player tercih edilmiş. Tam ekran modu da bulunan video oynatıcıbizden geçer not alıyor.
RDS ve Görsel Radyo özellikleri radyo keyfini zirveye taşıyor. Hoş bir arayüzü var ve otomatik tarama özelliği bulunuyor.
Resim Galerisi
Resimleri görüntüleme konusunda 6220 vasat bir performans sergiliyor. 3 boyutlu gezme, kişiselleştirilebilir slayt şov özellikleri bulunmayan galeride resimler 8x yakınlaştırılabiliyor. Yakınlaştırma işlemi hızlıca gerçekleşiyor.
Kamera
5 megapiksellik kamera ile en fazla 2592 x 1944 piksel fotoğraf çekimi yapılabiliyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi oto-fokus ve Xenon flaş özellikleri bulunan 6220′de ayrıca flaş uyarı ışığı da var. Bu ışık flaş patlamadan önce uyarı olarak yanıp sönüyor. Ayarlarda beyazlık dengesi, ISO hassaslığı, keskinlik ve zıtlık ayarları var. Geotagging (konum işaretleme) özelliği videolarda da kullanılabiliyor.
Video Kayıt
30 fps VGA çözünürlüklü video kaydı memnuniyet verici. Videolar MPEG-4 formatında kayıt ediliyor. Beyazlık dengesi otomatik ya da elle seçilebiliyor. Ayrıca gece modu ve renkli efektler de mevcut. DVD kalitesine yakın çekim yaparken dikkat etmeniz gereken şey, hafızayı çok çabuk doldurabileceği.
Bağlantı
Evet, hemen haykırmak istiyoruz: Wi-Fi yok! Uzun bir üzüntü duraklamasından sonra HSDPA özellikli 3G desteği, EDGE’li GPRS bağlantılarıyla kendimizi avutuyoruz. Ayrıca özelliklerde belirtmiştik; USB ve Bluetooth bağlantıları da var.
Web Tarayıcı
Wi-Fi özelliğinin olmaması her ne kadar beleş internet kullanamayacağınız anlamına gelse de web tarayıcı ile 6220 bir gol daha atıyor. Samsung INNOV8′daki kadar mükemmel olmasa da web sayfaları güzelce görüntülenebiliyor. Flash ve java desteği de unutulmamış.
GPS
A-GPS desteği ile gelen dahili GPS alıcı, kullanım açısından iyi bir performans sergiliyor. Nokia Maps 2.0 yazılımı ön yüklü olarak geliyor ve bu yazılımda 2D, 3D, uydu ve karma görünüm seçenekleri bulunuyor. Ayarlarda, bulunduğunuz mekanın coğrafik yapısına göre performansı artıracak bazı seçenekler bulunuyor. (Tünel, motorsiklet yolu gibi)
Oyun
Birbirinden zevkli oyunlarla saatler geçirmeyi umduğumuz 6220, bize bir bardak soğuk su ikram ediyor. Sadece bir oyun yüklü: Marble. Oyunda amaç aynı renkli yanyana duran topları vurmak. Tabi ki Symbian uyumlu yüzlerce hatta binlerce oyundan istediklerinizi internetten ya da bilgisayarınızdan aktararak yükleyebilirsiniz.
Diğer Özellikler
6220 ayrıca sesli komut özelliğine ve gelen mesajları sesli okuma özelliğine sahip. Bunun için bekleme modundayken sol seçim tuşuna basılı tutmalısınız.
Rehbere kayıt ekleme konusunda herhangi bir limit bulunmuyor. Arama kayıtarında son arayan, cevapsız ve aranan son 20 numaraya bakılabiliyor.Arama kayıtlarına bekleme modundayken arama tuşuna basılarak erişilebiliyor.
SMS, MMS ve sesli mesaj editörlerinin yanında e-posta istemcisi de bulunuyor. İsterseniz gerekli ayarları yaptıktan sonra yeni gelen e-postaları otomatik olarak alabiliyorsunuz. Ayrıca e-postaya dosya ve imza ekleyebilme özellikleri de mevcut.
Ajanda ve alarm ise her açıdan işinizi görecek kapasitede.
Sonuç
Özetlemek gerekirse Nokia 6220 Classic ucuz fiyatlı ve fiyaskosuz bir telefon. Eğer sırf Wi-Fi için çok fazla fiyat farkı vermeye gerek yok diyorsanız, 6220 Classic sizin için çok uygun bir alternatif.

Marka / Model
Marka Nokia Model 6220 classic Form faktör Candybar Renk Black Şebeke
GSM şebeke EDGE, GPRS, GSM, HSCSD, HSDPA (3G) Servis 850, 900, 1800, 1900 Bağlantılar
Bluetooth v2.0 with A2DP Kızılötesi Hayır Wi-Fi(WLAN) Evet USB 2.0 Faks / Veri Hayır Ekran
Ana ekran Color TFT Renkli ekran 16.000.000 renkler Boyutlar Bilinmiyor Çözünürlük 240x320 piksel Dış ekran Hayır Bellek
Dahili bellek 120MB Harici bellek Evet Bellek Kartı yuvaları 1 Bellek kartı tipleri MicroSD Temel özellikler
Pil Lithium Ion 900 mAh Bekleme süresi 250 Saat Konuşma süresi 3.5 Saat Arama
Tireşim Evet Foto ID Evet Melodiler MP3, Polyfone Kamera
Kamera Evet Megapiksel 5 megapiksel Maks. fotoğraf çözünürlüğü 2592x1944 piksel Dijital zum Yesx Optik zum Hayır Otomatik netleme Evet Flaş Evet Video kayıt Evet İkinci (dahili) kamera Evet Mesaj
SMS Evet MMS Evet T9 metin girişi Evet E-posta Evet HTML tarayıcı Evet Multimedya
FM radyo çalar Evet Java desteği Evet Ses çalar AAC, eAAC, MP3, WMA Video oynatma 3GP, MPEG4 Özellikler
Melodi ekleme Evet Ajanda fonksiyonları Calculator, Calendar, Reminders, Currency convertor, Office applications Görüntülü görüşme Var
Diğer özellikler Symbian S60 software, GPS navigation, Built in hands free, Voice dial, Voice memo, TV out Format
Ağırlık 90 g. Boyutlar (Y x G x D) 108x47x15 mm.
 
  • Beğen
Tepkiler: wer50ni ve S'nek Valesi


bunebe

Üye
peder aldı aynısından
 
hdr...

hdr...

Üye
    Konu Sahibi
gayet güzel bi telefon. fiyatıda gayet uygun.
 
serbest888

serbest888

Üye
Aldım kullanıyorum ama N70 in yanında bayağı yavaş kalıyor. Tuşlar arkadaşında dediği gibi ucuz görünümlü ve kontrolü biraz zor.Ayrıca kalem tuşu kare tuşuna görevlendirilmiş kopyala yapıştırda biraz sorun oluyor.
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
5800 almasaydım almayı düşünüyordum güzel bir telefon..yalnız dış görünümü biraz kalitesiz gibi görünüyor..
 

wenon_crafty

Üye
arkadaşlar 6220 classic için oyun eklerseniz sevinirim
 

hector256

Üye
arkadaşlar bu telefonda navigasyonu nasıl kullanabilirim, alırken 3 ay ücretsiz navigasyon var diyodu onu bile kullanamadım, 3 ay geçti hakkım boşa mı gitti?? forumu 2 gündür inceliyorum ama telefonda gps kullanımı ile ilgili detaylı bi açıklama göremedim. garmin nedir, telefona nasıl yüklenir?? harita mı yüklü olması gerekiyor? parayla mı alınıyor bu haritalar? GPS cihazları ne işe yarar, arabaya alsam bi tane her ay sabit ücret mi ödeyeceğim yoksa sadece cihazı alırken mi para ödeyeceğim??? kısacası acemiyim, help pls :))
 
'Davut

'Davut

Üye
Ah ulan ah çok almak istiyordum bu telefonu bu telefonu alçaktım sincan'da ikinci elini bulamadım.sadece 3 yerde sıfırı satılıyordu.neyse 200 lira'ya tertemiz bir n73 aldım. güzel telefon.
 

wer50ni

Üye
çok güzel bir telefon ikinci el aldım 3 aydır kullanıyotrum tek sorunum telefonu hacklemek onuda yapsam çok süper olacak
 
S'nek Valesi

S'nek Valesi

Üye
N79 Almasaydım bunu alacaktım gayet güzel telefon.
 

Bahri_Csn_06

Üye
şuanda fiyatı ne kdar ??
 
hdr...

hdr...

Üye
    Konu Sahibi
kanvoldo

kanvoldo

Üye
bu telefonun 6 aydır kullanıcısıyım çok memnunum .. eksileri de var tabi mp3 listesini sadece alfabetik yapıyor. albüme göre diil........ bide kamera sesi kapanmıyo..
ama artıları daha iyii 3G si ile hızlı internet tabiki PC den .... PC bu telefonun modemini vınn gibi kullanıyor 3G nin zor çektiği ya da çekmediği yerlerde zorlaşıo tabi aynı vınn gibi.. bide navigasyon haritasını ovi suit ile güncelleyebiliyosunuz.. ve haritada sabitleme , hareket etme(sen ne tarafa dönersen senin yönüne göre haritanın dönesi), ve üç boyut kazandırma özellikleri var..
müzikte ses kalitesi iyi.. 5mp kamera carl zeiss lens olduğu için net görüntü, 60 cm lik makro çekimler vs işte.

hee bi eksi daha var bazı sis programlarını hiç yükleyemiyosunuz ve kaçak yazılım yemiyo. java da farketmiyo hepsini yüklersiniz... sis tabanlı office yazılımları yüklenebiliyo..
 

huseyincifci6

Üye
arkadaşlar Nokia6220 classic telefonunda ücretsiz navigasyonu nasıl kullanabilirim, forumu inceliyorum ama telefonda gps kullanımı ile ilgili detaylı bi açıklama göremedim. garmin nedir, telefona nasıl yüklenir?
 

OğuzcanAbi

Üye
bizim telefoncu satıyordu ben alacaktım 150 sonra satmadı şuan kendi kulanıor
 
hdr...

hdr...

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar Nokia6220 classic telefonunda ücretsiz navigasyonu nasıl kullanabilirim, forumu inceliyorum ama telefonda gps kullanımı ile ilgili detaylı bi açıklama göremedim. garmin nedir, telefona nasıl yüklenir?


biraz geç oldu ama GPS i Kullanabilmek için açık arazide olmak gerekiyor (dışarıda) sonra haritalara giriyoruz ve kullanıyoruz.eğer haritalar gözükmüyorsa ayarlarıyla oynamışız demektir ;)
 

erdem42-42

Üye
tşkk ederim
 


Üst Alt