Nokıa 5800xm ağ geçidi cevap vermiyor hatası

Sponsorlu Bağlantılar

bixy

Üye
    Konu Sahibi
Nokıa 5800xm ağ geçidi cevap vermiyor hatası
Arkadaşlar daha önce yapabildiğim wlan bağlantısını artık yapamıyorum. problemin çözümüne yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım etmelerini rica ediyorum.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
daha açıklayıcı olursan yardımcı oluruz..nasıl bağlanamıyorsun?

bixy

Üye
    Konu Sahibi
başlıkta da yazdığım gibi; ilk önce ağı bulup bağlanıyorum buraya kadar çok güzel. ardından browse yapmaya çalıştığımda bu hata geliyor. fring de kullanıyordum. ona da bağlanamıyorum.

Progressivity

Progressivity

Üye
Ayarlar-->Bağlantı-->Hedefler-->INternet sonra bağlanmak istediğin wlan erişim noktasını seçerek Seçenekler-->Düzenle-->Seçenekler-->Gelişmiş ayarlar burdan Ipv4 ayarlarını değiştir gerekirse telefonun ip adresini otomatik değilde belli bir modeme bağlanıyorsan onun ip'sine benzer bir ip gir örn: modem ip:192.168.1.2 sen:192.168.1.4 gibi böyle bir ip gir DNS adresini kullanıcı tanımlı yaparak çalışan bir dns adresi gir google dan çalışan dns adresleri girebilirsin birde böyle dene bakalım

bixy

Üye
    Konu Sahibi
verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. denedim ancak bir sonuç alamadım. halen bazı yerlerde net kullanabilirken kendi evimdeki kablosuz ağı kullanamıyorum. zyxel marka modem kullanıyorum.

sercan_54_54

sercan_54_54

Üye
bastan söleseydin çok iyi olurdu zyxel modemlerde telefondan girilmiomuş duyduğuma göre en son çıkan modellerde giriliomuş sadece

ella4ever

ella4ever

Üye
Selam Bixy,

Bahsettigin problem, routerin ile telefonun arasindaki bir problemden kaynaklaniyor olablir.
Her yerden giriyor fakat kendi modeminle giremiyorsan, asagidakileri dene:
Oncelikle WLAN baglantisi varsa kes ve daha sonra Ayarlar -> Baglanti -> Hedefler -> Internet kismina girerek, modemini bu listeden sil.
Daha sonra WLAN'i aktif et ve modemini bulup tekrar baglanmayi dene.
Modemine ait profili telefondan sildigin icin tekrar wireless sifresi (WEP / WPA ) soracaktir.
Wireless sifreni gir ve ardindan internete baglanmayi dene.

--------------- Ekleme ---------------

Eger bu da yardimci olmuyorsa, modeminin web arayuzune girip DHCP Clients'a karsilik gelen sayfadan (senin modeminde bu nerdedir bilemem) telefonun modeme baglanip baglanmadigini kontrol et.
Telefonunun modemden aldigi IP'yi de orada goreceksin.

Bilgisayarinin basina gec ve sirasiyla Baslat -> Calistir ardindan acilan pencereye "cmd" yazip entarla.
Acilan MS-DOS penceresine "ping 192.168.x.x" yazarak enterla. 192.168.x.x yerine telefonun IP adresini yazmalisin.

Toplam 4 kere ping atacak ve cevaplar donecek.
Donen cevaplardaki MS= alaninin 100'u gecmediginden emin ol.
Eger hic cevap vermiyorsa modemini bastan kurman sorunu cozecektir.

Hala cozemiyorsan yardimci olmayi denerim.
Bana ulasabilirsin.

Tesekkurler.

kaanokmen

Üye
merhaba öncelikle dediklerini yaptm ancak ttl=128 çıkıo ve hala sorun yaşıorm yardım edermsn ... şimdiden teşekkürler

dadasaktas

dadasaktas

Üye
slm
bendede aynı sorun var ağ geçidi cevap vermiyor vlana işyerinden giriyorum ip adresini felan bilmiyorum şifrelide değil zaten ama daha önce bağlana biliyordum taki skyfire yi kurana kadar kurdum olmadı kaldırdım şimdide vlanı kullanamıyorum yardım lütfen

DeRToD

Üye
ben de de aynı sorun var bi yardım

kajmeran34

Üye
aynı sorun ben de de oldu.hergün rahatça girip bağlandığım nete bi gün giremedim bu ağ geçidi mevzusu yüzünden.çok karıştırdım en sonunda başardım :) şöyle ki pc ye hiç bulaşmadım.ben de ki D-link router ına girip herşeyi baştan yaptım.yani wireless ağını baştan kurdum ismi de dahil.yeni bir şifre koydum.sonra telefondan dedikleri gibi Ipv4 ayarlarını yaptım modem 192.168.01,telefon 192.168.0.5 ve diğer alt ağ maskesi ve dns ayarları.dns i de 4222-4221 yaptım.tabiki olmadı yine:)))sonra telefona ve router a res attım sinirden.sonra bi daha girmeyi denedim ve başardım.yani sizden farklı olarak sadece telefona res attım yani kapatıp tekrar açtım.

Mashai

Üye
beyler arkadaşlar bi alakası var mı bilmiyorum ama ben bi arkadaştan gördüm. sim kartınızı çıkarıp deneyin veya hatsız terciğini seçebilirsiniz.

muhammedsirikci

Üye
Ben söyliyim bunun tek çözümü var modemi kurduğunuzda size güvenlik düzeyini soruyor sizde tabiki yüksek güvenliği seçiyorsunuz böyle olunca nokia ürünleri yüksek veya normal düzey güvenliğe ayarlanmış modeme bağplanamıyor ancak modemi yeniden kurunca güvenlik seviyesini düşürdüğünüzde bu sorunu çözebilirsiniz

(merak etmeyin güvenlik seviyesini düşürünce hiçbir güvenlik problemi olmuyor)

Üst Alt