Nokia 5800 Sorunum!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gowlet

gowlet

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5800 Sorunum!
Arkadaşlar forumda yeniyim. DOğru yere mi açtım bilmiyorum ama benim sorunum şu. Telefon yazılımımımn sürüm v5.1. Ama ben ilk aldığımdaki sürüme yani v4.1 e geri dönmek istiyorum. Sonra tek tek yeni güncellemeleri yeniden yükleyeceğim. Telefonu bu şekilde ilk sürümüne geri alabilir miyim. Telefonum 5800 Red. ;) Şimdiden sağolun.

oguzhan mobile

oguzhan mobile

Üye
arkadaşım telofonu fabrika ayarlarına döndür yani hard format at eski haline gelir bende öle olmuştu bende haritaları eski haline getirmek için yazılım güncellemesinden öle kurtuldum :oke:

kaan48300

kaan48300

Üye
Sizin demek istediğiniz downgrade işlemi kendi imkanlarımızla imkansız bir işlem yani telefonu bidaha kullanamayabilirsiniz eğer evde kendi başınıza düşürmeye çalışırsanız geri dönüşü olmayan bir yola girebilirsiniz fakat bi telefoncuya götürürseniz belki yapabilirler..
Bide tek tek günceleme yükleme olayına değiniyim,tek tek güncelleme yapılmıyor yanlış hatırlamıyorsam yani versiyonunuz v40 diyelim son versyion v51 ama siz aradaki v41'i yüklemek istiyorsunuz bu FOTA ve NSU seçenekleri ile imkansız yani hep en son versyionu yüklersiniz ama CFW ile veya benim bilmediğim daha başka yöntemlerle (Araştırırsanız sevinirim) ara versiyonları yükleyebilirsiniz..

YsF_90

YsF_90

Üye
arkadaşım telofonu fabrika ayarlarına döndür yani hard format at eski haline gelir bende öle olmuştu bende haritaları eski haline getirmek için yazılım güncellemesinden öle kurtuldum :oke:

hard formatla falan eski versiyona dönemezsin. boşuna format atma telefonuna.

Sizin demek istediğiniz downgrade işlemi kendi imkanlarımızla imkansız bir işlem yani telefonu bidaha kullanamayabilirsiniz eğer evde kendi başınıza düşürmeye çalışırsanız geri dönüşü olmayan bir yola girebilirsiniz fakat bi telefoncuya götürürseniz belki yapabilirler..
Bide tek tek günceleme yükleme olayına değiniyim,tek tek güncelleme yapılmıyor yanlış hatırlamıyorsam yani versiyonunuz v40 diyelim son versyion v51 ama siz aradaki v41'i yüklemek istiyorsunuz bu FOTA ve NSU seçenekleri ile imkansız yani hep en son versyionu yüklersiniz ama CFW ile veya benim bilmediğim daha başka yöntemlerle (Araştırırsanız sevinirim) ara versiyonları yükleyebilirsiniz..

imkansız diye birşey de değilhiç sorun da olmaz. arkadaşım navifirm programını indir bilgisayarına. programdan telefonunun markasını modelini ve hangi versiyonu indirmek istediğini seç. sonra jaf programını indir jaf programı ile de istediğin versiyonu yükle telefona. daha detaylı bilgi için siteye bak

--------------- Ekleme ---------------

hatta şu link'e tıkla burdakileri tek tek uygula ama hata yapma sakın.

kaan48300

kaan48300

Üye
Demekki yeni bir yöntem çıkmış 1yıl öncesine kadar böyle bi işlem yoktu yada ben bilmiyordum aydınlatma için teşekkürler ozaman..

YsF_90

YsF_90

Üye
rica ederim ne zamandır var bu yöntem bilmiyorum ama ben dört beş aydır kullanıyorum

gowlet

gowlet

Üye
    Konu Sahibi
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. "navifirm" programını deneyeceğim. Hard Format'ı denedim yine olmadı. Son v51 versiyonu kalıyor telefona format atıyor sadece. Ayrıca ben tek tek güncelleme derdinde değilim. Bazı yanlışlıklar oldu. Mesela ilk güncelleme yaptığımda telefona painte benzer bir programda gelmişti. Ama sonra Phoenix'i yaptıktan sonra o güncelleme gelmedi. Derdim telefonun ilk haline dönmesi. ;)

--------------- Ekleme ---------------

Bu konuda "BUNDAN SONRA İSTER JAF PROĞRAMIYLA İSTER PHOENIX PROĞRAMIYLA YAZILIMINIZI TELEFONUNUZA YÜKLEYEBİLİRSİN" diyor. Phoenix bozuyordu telefonu az daha. Hata veriyor nedense. Yanlış yaptığım birşey yok. Ben telefonumu kesin olarak ilk haline çevirmek istiyorum.

wagh

Üye
malesef bir alt sürüme dönmek mümkün değil.sakın denemeyin.sorun olur.

sero58

Üye
Boşa uğrasma v51. iyi

omerynd

omerynd

Üye
kardeş istediğin programı istediğin şekilde yükleyebilirsın. Dediğin gibi bazen ilk güncelleme de o program ve office içinde geliyor hard format atınca siliniyor onlar. En stabil çalışan sürüm v51 ve alt sürümlerd düşürmeye gerek yok. Tabi sen bilirsin v50 ile v51 arasındaki hız farkını bildiğin için asla geri versiyon düşünmedim zaten. Paint benzeri dediğin program paintpad var hatta güncellemlerle scrible var direk nokianin onu da deneyebilirsin.

gowlet

gowlet

Üye
    Konu Sahibi
Evet Scrible. Ya arkadaşlar. Benim telefon yazılımını geriye almamın asıl sebebi Youtubeden video izlememdir. v41 versiyonunda direkt Opera'dan videoyu izleyebiliyordum. DNS ayarı filan hepsi tamam. Yani önceden videoya tıkladıktan sonra bir uyarı geliyordu ve evet diyordum video RealPlayer'de açılıyordu. Ama şimdi izleyemiyorum. Aslen sırf bunun için versiyonu geriye almayı istiyorum. ;) Eğer v51 versiyonunda video izlemeyi bilen arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt