Nokia 5800 Şarj Sorunuuuu !!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

amfalien

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5800 Şarj Sorunuuuu !!
Arkadaşlar Nokia 5800 telefonu geçti elime. Pili çok çabuk bitiyordu bende nokianın orjinal sıfır pilini aldım ve sorunun çözüleceğini düşündüm. Fakat sorun aynen devam ediyor. Çok komik bir durum var ortada. Şarja koyuyorum telefonu en düşük durumdayken pil kimi zaman 15 dakka kimi zaman yarım saatte şarj yapıyor ve şarj kablosunu çekin diye uyarı veriyor. Bu kadar sürede herhalde bir telefon şarj olmaz. Sonra şarjla kullanıyorum 1 yada 2 gün sonra sürekli pil göstergesinde 6 kademe işareti de dolu gözüküyor hiç eksilmiyor sanki pil tüketmiyor gibi. Fakat o an birini arasam pat diye sıfıra iniyor şarj ve şarja takın diyor. Eski pilde de ve yeni aldığım sıfır orjinal pilde aynı durum söz konusu. Aklıma şu takıldı bu telefon dediğim gibi elime geçti bir yerden ve yanında gelen şarj aletide bununki değil netten araştırdım biraz. 330 mili amperlik şarj aleti var bende ama nette bunun orjinal şarj aleti 930 mili amper gibi bişey olarak gözüküyor. Kafası falan uyuyor şarj ediyor ama düşük amperle şarj ediyor. Sizce bu bir etken olabilir mi yada başka bir düşünceniz var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Telefonda yüklü olan versiyon sürümü kaç ?
*#0000# ile kontrol ediniz.
Birde orjinal yazılım mi yoksa cfw mi atılmış bunada bakman lazım.
Ona göre devam edelim.

AynstaynModeOn

Üye
Yazılımsal sorun oldugu belli boşuna batarya almışsın

Metin MF

Metin MF

Üye
hard format atın

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Arkadaşımız cevap verirse yardımın içeriği daha genişleyecek. Bekleyelim bakalım hayırlısı ile :)

amfalien

Üye
    Konu Sahibi
içinde orjinal yazılım vardı sanırım v52 idi. yazılımı güncelle dedim yeni versiyon bulamadı diyodu bende nette araştırdım biraz v60 versiyonu olduğunu gördüm. Sonra yine nette biraz kurcaladıktan sonra v60 ı ülke kodumu ne varmış ondan dolayı görmediğini söylemişler bende nemesis programı yardımıyla avrupadan bir ülkenin kodunu girdim güncelleme yaptı v60 olarak fakat dil ingilizce oldu :) v60 olarak biraz kullanayım isterseniz sonra yine aynı sorun var mı sizinle paylaşırım. Bu arada ilgilendiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Son olarak bu tel ingilizce oldu bunu nası türkçe yapacam ama türkçe v60 firmware i yüklemek istiyorum o konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler...

AHKE

AHKE

Üye
bataryanın drek boşalması ya sıvı temastan yada güç entegresi degistirilmesi gerekior.bnim n73 vardı sarjı cok az dayanıodu drek bosalıveriyodu tanıdık telefoncuya goturdum sıvı teması dedi

amfalien

Üye
    Konu Sahibi
yeni versiyona güncelledikten sonra şarj testini yaptım yine 1 gün içinde hemde neredeyse hiç kullanmadan yine pil bitti. herhalde delimotor haklı cihazda teknik bir arızadan şüphelenmeye başladım.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Cihazınıza cfw atmayı deneyin versiyon 6.0 geçiş yapmışsınız.
Cihazın türkçe olur.
Sitede çok güzel 5800 için cfw ler var. (cfw atmadan önce mutlaka yedek alın)

Bu arada telefonu v60 yapınca telefona ve de hafıza kartına format attın mı ?
Telefona ve hafıza kartına format atmadan önce kesinlikle yedek oluşturmanı öneririm.
Sonra rehberim gitti mesajlarım gitti diye gelip bana çatma.
Yedek oluşturmayı bu bölümde adıma açılan bir konuda görebilirsin detaylı anlatım orada yazılı.

amfalien

Üye
    Konu Sahibi
format atmadım ama versiyon yükselttikten sonra format atmak gerekli midir?

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Telefona yeni yazılım yüklenince format atmak her zaman önerilir
Zira yeni yazılım ile eski yazılım arasında uyumsuzluk mutlaka vardır. Yeni yazılımı hafızası temiz telefon ile daha randımanlı kullanırsın ;)

yada söyle anlatım pc de xp yüklü ve eline windows 7 geçti bunu xp üzerine yüklersen hard disk bayağı dolar. Hem xp hem win 7 dosyaları yer kaplar.
O yüzden win 7 yüklemeden önce hard diske format atıp xp dosyalarıni silerız. Anlatmak istediğimi sanırım anladınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt