ben kesinlikle 5730 alma derim.5800 harika bir telefon..cuma cumartesi istiklal caddesinde 5800 bulamadım..neden yok diye sorduğumda,"telefonun özelliklerine göre cok ucuz bir fiyata düştü" diye cevap verdiler.bende 5800 kullandım.şuan n97 kullanıyorum..aralarında kullanım olarak 2 fark var.1-klavye 2- 5mp kamera.yani kafa kafaya bir telefon bence n97 ile.5800 da ekranda klavyesi var ama..ve n97 den üstün bir tarafıda gps e 14-16 saniye gibi kısa bir zamanda bağlanması..n97 ile 5800 ı yanyana koydum ve ikisininde aynı anda maps ini actım...sonuç cok şaşırtıcı..5800 14 saniyede bağlandı,n97 3 dk da neredeyse..diyecekki arkadaşlar,"ondan kısa bir süre önce actıysan 5800 da gps i,o yüzden erken bağlandı..yo...ilk aldığımda denedim..yani ilk defa gps i bu farkı görmek için actım o an..ve hatsız konuma getirerek denedim..neredeyse n97 aldığıma pişman olucak kadar üzüldüm bu duruma..
5800 da ses kalitesi mükemmel.cok da yüksek bir sese sahip.ayrıca cok rahat ve zevkli bir şekilde internette dolaşabilirsin..dokunmatik ekranlı telefonlarda internette dolaşmak neredeyse diz üstüler kadar kolay..birde bunu 5730 la yaptığını düşün..cok zor kullanımı olucaktır..5800 da video klip yada film izlemek daha zevkli.ekranı geniş çünkü.kısacası dokunmatik ekran kullanmadığın için ,dokunmatik ekranlı telefon kullanmanın nekadar zevkli olduğunu bilmiyorsun..ama sana diyeceğim; kesinlikle 5800 dan şaşma.....sence dokunmayla yazı yazmakmı daha kolaydır , yoksa klavye kullanıp,tuşlara basarakmı???
FARKLI ÖZELLİKLERİ;
5730 :
PİL......................... Standard battery, Li-Ion 1000 mAh (BL-4U)
BEKLEME SÜRESİ......... 300 SaaT
KONUŞMA SÜRESİ........ 5 Saat
E.ÇÖZÜNÜNÜRLÜK....... 240 x 320 piksel
SES ÇALAR............... eAAC, MP3, MP4, WMA
Ajanda fonksiyonları ... Voice memo
DİĞER ÖZELLİKLER...... OS: Symbian OS, S60 rel. 3.2, 8GB memory included, Nokia Say and Play
(voice control to music player), QWERTY keyboard, Dedicated music
keys, Downloadable games
AĞARLIK.................. 135 g.
BOYUTLAR................ 112 x 51 x 15.4 mm.
.........................................................................................................................................................................
5800;
PİL......................... Standard battery, Li-Ion 1320 mAh(BL-5J)
BEKLEME SÜRESİ......... 408 Saat
KONUŞMA SÜRESİ........ 9 Saat
E.ÇÖZÜNÜNÜRLÜK....... 360 x 640 piksel
SES ÇALAR............... AAC, eAAC, M4A, MP3, WMA
Ajanda fonksiyonları ... Document viewer, Voice command/dial
DİĞER ÖZELLİKLER...... aGPS, Auto rotate, Built-in handsfree, Handwriting recognition, Games, 8GB
memory included, IM, Photo/video editor, TV out,
AĞARLIK.................. 109 g.
BOYUTLAR................ 111 x 51.7 x 15.5 mm.