• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Nokia 5130 xm 2 yıllık kullanıcı yorumu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bladerock27

Bladerock27

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5130 xm 2 yıllık kullanıcı yorumu
Meraba arkadaşlar ben size müthiş telefonum, sevgili dostum, beni asla yarıyolda bırakmayan nokia 5130 xm'imi tanıtacam.Telefonuma her ne kadar hayran olsamda objektif bir inceleme olacak..Buyrun başlayalım.
İlk olarak dizayn olarak bakarsak hoş bir görünüme sahip.Yan tarafları medya uygulamalarını yürüteceğiniz play/stop, next görevleri yapan tuşlar, ses ayarlama tuşları ve hafıza kartı yuvası bulunuyor ve bunlar çok güzel kullanım sağlıyor.Telefonda herhangi bir işlem yaparken aynı zamanda dinlediniz müziği/radyo istasyonunu değiştirebiliyorsunuz.Telefonun arka tarafına gelirsek, burada 2.0 mp kamera ve size fazlasıyla yetecek bir hoparlör bulunuyor.Oldukça şık bir görünümü var.
Kullanım olarak bakarsak, mesaj yazma konusunda biraz zorlanıyorsunuz ve şu kırmızı tuş '3' ve yön tuşlarına çok yakın olduğu için dikkatli olmanız gerekiyor.Telefon müzik konusunda çok iyi.Şöyleki 20 saat aralıksız müzik dinleyebiliyorsunuz.Batarya olayına gelirsek hafif kullanımda 3-4 gün, internette gezinirsenir 7-8 saat gidiyor.Çok iyi. İnternet performansı konusunda ise sınıfında süper. Ben şu anda telefonumda yazıyorum.Bize daha internet döşenmedi apartmana ve telefonumu Pc'me bağlayıp internete giriyorum ve performansını beğeniyorum. Kamerasından pek birşey beklemeyin.Dayanıklılık konusunda bu cihazdan üstün az telefon var emin olun. Telefonun şikayetçi olduğum bir yanı var o da yetersiz işlemci hızı.Mesela şimdi yazı yazıyorum ve tam ekran düzenlemede yaklaşık 1600 karakter oldu ve düzenlemeden çıkarken bayağı zorlanıyor.E o zaman tam ekran düzenleme! Diyenleri duyar gibiyim.O zaman ben yazıyı yazıyorum yaklaşık 1 saniye arkamdan takip ediyor.Telefonu aşırı zorladığınızda kendınızı masaüstünde tuşlar kilitli bir vaziyette buluyorsunuz yani tüm işlemlerinizi sonlandırıyor telefon ve böylece çok çabuk çözülüyor.Bu da 2008 model bir telefona göre normal.Şunu da ekleyeyim telefon asla bozulmadı.Yalnız kabı değişti.Orjinal kabı çok pahalı ve parça parça satılıyor.Mesela arka kapak ayrı, tuş takımı ayrı, ben hepsini birden değiştirdim indirime rağmen 55 tl ödedim.Tuş takımı iyi yani boya çıkma soyulma olayı asla olmuyor.
Telefonu sınıfına göre 10 üzerinden değerlendirirsek 8 verirdim.
Dayanıklılık 10
Ses kalitesi 10
İnternet performansı 9
İşlemci hızı 7
Dizayn/Kullanım kolaylığı 8

Evet arkadaşlar size benim emektarı tanıttım emektar diyorum çünkü yeni telefon alıyorum ve alacağım telefon samsung.Nokia son zamanlarda bozdu ama önceki telefonlar harika 6300, 6303 vs.. 6300 2 kere suya düşmüştü babamın.Bana mısın demiyor kerata.Dediğim gibi 250 tl niz varsa öneriyorum bu telefonu.Bu telefon hakkında sorularınız olursa cevaplayabilirim.Buyrun efenim..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt