Noel Baba Nerelidir ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Noel Baba Nerelidir ?
Cevap Kuzey Kutbu, Laponya, ya da Coca-Cola Olabilir . Fakat Hiç Biri Doğru Cevap Değildir. Noel Baba Tıpkı Aziz George Gibi Türkiyelidir.

Aziz Nicholas ( gerçek Noel Baba ) Türkiye'nin Güneybatısındaki Antalya/ Demre de Yaşamış ve Mucizelerini Göstermiştir. En Ünlü Mucizelerin de Genelde Çocuklar Vardır.Bu Mucizelerin Birinde, Bir Hancının Parçalayıp Tuzlu Suya Koyduğu Üç Çocuğu Hayata Döndürmesi Vardır.

Çocuklara Bu Kadar Yakın Olması Onun Neden Noel Azizi Olduğunu Açıklar, Fakat O Aynı Zamanda Hakimlerin, Faizcilerin, Hırsızların, Tüccarların, Fırıncıların, Deniz Yolcularının ve Tuhaf Bir Biçimde Katillerin de Koruyucu Azizidir.

1087'de İtalyan Denizciler Aziz Nicholas'ın Mucizevi Bir Şekilde Mür Sızdıran Kemiklerini Çaldı.Türkiye Çalınan Kemikleri Hala Geri İstiyor.

Haddon Sundblom'un 1930'larda Yarattığı O Ünlü Reklam Figürlerinden Önce Sevimli "Coca-Cola" Baba Vardı.Onun ve 1860'larda Thomas Nast'ın Çizimleri , New York'lu Clement Clerk Moore'un 1823 Tarihli Şiiri "A visit from St. Nicholas"a Dayanmaktaydı.

Moore Alışılmadık Bir Yazardı, Ama Yazdığı Şiirin Noel Baba Efsanesinin İçini Doldurmasındaki Önemi Abartmamak Lazım.Bu Şiir Efsaneyi Noel Arifesine Kaydırıp Aksi Bir Aziz Nick Yerine; Kürklü Kırmızı Giyisileri, Güzel İsimli Ren Geyikleri, Çatılara Konan Kızağı ve Çuval Dolusu Oyuncağıyla Tombiş, Gözleri Gülen, Beyaz Sakallı Bir Peri Tanımlamıştır.Bu Şiir Tüm Zamanların En Popüler Çocuk Şiirlerinden Olmuştur.

Kuzey Kutbunun ve Peri Fabrikasının Hikayeye Ne Zaman Dahil Olduğu Kesin Değildir. Fakat Bu İş 1027'den Önce Gerçekleşmiş Olmalıdır; Çünkü Bu Tarihte Finler, Ren Geyiklerinin Hiç Liken Bulunmayan Kuzey Kutbunda Yaşayamayacaklarını Ortaya Koyarak, Noel Baba'nın Finlandiya'nın Laponya Bölgesinde Yaşamış Olduğunu İddia Etmiştir.

Noel Baba'nın Resmi Posta Kutusu Laponya'nın Başkenti Rovaniemi'dedir.Buraya Yılda 600.000 Mektup Gelir.

Vatikan 1969'da, Sanki Noel Baba'nın Seküler Başarısından İntikam Alır Gibi, Aziz Nicholas Günü 6 Aralık'ı Zorunlu Olmaktan Çıkarıp İsteğe Bağlı Bir Anma Günü Haline Getirdi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt