Nistelrooy emekliliğini açıkladı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nistelrooy emekliliğini açıkladı
İspanyol ekibi Malaga'nın tecrübeli forvet oyuncusu Ruud Van Nistelrooy, sezonun sona ermesiyle birlikte emekliliğini açıkladı.

Kariyerinde Manchester United ve Real Madrid formalarını başarıyla taşıyan Nistelrooy, geçtiğimiz yaz Hamburg'dan Malaga'ya transfer olmuş ve takımının ligi 4. sırada bitirmesinde önemli bir rol oynamıştı.

Hollanda Milli Takımı'nda da önemli başarılara imza atan 35 yaşındaki forvet oyuncusu, daha önce Malaga ile yeni sözleşme imzalamadığı takdirde kariyerini sona erdireceğini söylemişti. İspanya'da sezonun sona ermesinin ardından sözleşmesi biten ve yeni sezon için kontrat imzalamayan Nistelrooy, "Pazar günü son maçıma çıktım. Çok önemli takımlarla harika bir kariyeri geride bıraktım. Bu sürede bana destek olan aileme ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca menajerim ve sponsoruma da teşekkür ederiyorum." dedi ve kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

Hollanda'da 2 lig şampiyonluğu yaşadığı PSV ile kendini Avrupa'ya tanıtan Nistelrooy, 3 sezonda 67 maçta 62 gol atarak büyük takımların gözdesi haline geldi ve 2001 yılında Manchester United'a transfer oldu. Kırmızı şeytanlarda 150 maça çıkan Hollandalı, 95 kez fileleri havalandırdı, 1 lig şampiyonluğu, 1 Federasyon Kupası, 1 Süper Kupa ve 1 Community Shield kazandı. 2006 yılında İspanyol devi Real Madrid'in kadrosuna dahil olan Nistelrooy, 4 sezon formasını giydiği Madrid ekibinde 68 maçta 46 gol attı, 2 İspanya Ligi şampyionluğu ve 1 kez de Kral Kupası'nı kazandı.

Bu sezon Malaga formasını 32 kez giyen Nistelrooy, 5 kez fileleri havalandırmış ve takımının saha içindeki lideri olmuştu.
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
yakışıklı adamdı, elveda :bye2:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt