Nikotin Bandı Orucu Bozar Mı ?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Nikotin Bandı Orucu Bozar Mı ?
Her yıl olduğu gibi bu yılda Diyanet İşleri Başkanlığı vatandaşlar tarafından en çok merak edilen ramazan ayı ile ilgili soruları yanıtlamaya devam ediyor. Ülkemizde de yoğun bir şekilde tüketilen sigaranın çok sayıda zararı olsa da ne yazık ki insanlar sigara içmeye devam ediyor. Bu durumdan kurtulmak için elektronik sigara veya nikotin bandı gibi alternatif çözümler olsa da birçok kişi normal sigara içmeyi sürdürüyor.

Ramazan ayıyla beraber insanların kafasını kurcalayan sorulardan biri olan nikotin bandı orucu bozar mı ? Sorusununu yanıtı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verildi. Diyanet İşleri tarafından verilen fetvaya göre nikotin bandı orucu bozmaz. Eğer sigara bağımlısıysanız ve sigara yüzünden oruç tutmuyorsanız en azından nikotin bandı kullanarak orucunuzu bozmadan tutabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: gonyalı
Baydırman

Baydırman

Moderator
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun resmi internet sitesinde nikotin bandı ile ilgili şu ifadelere yer veriliyor:
"Nikotin bandı orucu bozmaz. Kural olarak orucu bozan şeyler, vücuda normal yollarla giren maddeler ve cinsel ilişkidir. Vücuda sürülen yağ, merhem gibi maddeler, deri üzerindeki gözenekler ve deri altındaki kılcal damarlar yoluyla emilerek kana karışmaktadır. Ancak cildin bu emişi, çok az ve yavaş olmaktadır. Diğer taraftan bu işlem yeme, içme ve beslenme anlamına da gelmemektedir (Bak. Merğînânî, el-Hidâye, II, 263-264; Kâsânî, Bedâî’, II, 98; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 366-367)"
 
  • Beğen
Tepkiler: gonyalı

Benzer Konular

Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
218
Buğra
Buğra
Cevap
2
Görüntüleme
333
Baydırman
Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
335
Baydırman
Buğra
Cevap
4
Görüntüleme
404
Baydırman


Üst Alt