crz11
Üye
ngage sistem hatası ( menü vb. tuşlara bastığında veren hata ) çözüm
ngage sistem hatası ( menü vb. tuşlara bastığında veren hata ) çözüm
--------------- Ekleme ---------------
Eskiden n-gage'de yaşadığım bir sorundan bahsedeyim
Belirtiler:
Telefon açıldığında menüye girilemiyor
Menüye uzun basıldığında telefon ikonu yerine bembeyaz boş bir kutu sağ/sol kısayol tuşlarına basıldığına sistem hatası uyarısı
Nedeni:
Hafıza kartındaki *.mdl dosyası/dosyaları cihaz hafızasındaki aradığı dosyayı bulamaz(%95 format sonrası görülür) bu sorun patlak verir. Genellikle psiloc(adını yanlış yazmış olabilirim) programları buna sebep olur
Çözüm:
Telefonu kapatın ve açarken safe modda(kalem tuşuna basılı tutup telefonu açın)
Eğer cihaz hafızanızı yedeklemişseniz hafıza'ya girip geri yükleyin
Yedeklememişseniz *.mdl dosyaların uzantısını değiştirin(Ör:*.mdla) sonra teker teker deneyin o da şöyle
1.safe modda açın
2.e:/system/recogs/ da
A.mdl
B.mdl
C.mdl olsun
A.mdl hariç hepsini mdla yapın
Normal olarak açın
Sorun varsa A.mdl'yi silin yoksa B.mdla yı mdl olarak değiştirip telefonu normal olarak açın...
2.Safe modda düzelmediyse kart okuyucu yardımıyla yukardaki gibi deneme yanılma yoluyla bulun
Sorunu hala çözemediyseniz System klasörünü olduğu gibi silin(üzgünüm)
Tecrübeliyseniz otomatik açılan programların dosyalarını silin
Ben bu sorunu çok yaşadığım için her zaman telefonumda sis dosyalarının yedeğini bulundururdum size de tavsiye ederim.
--------------- Ekleme ---------------
Eskiden n-gage'de yaşadığım bir sorundan bahsedeyim
Belirtiler:
Telefon açıldığında menüye girilemiyor
Menüye uzun basıldığında telefon ikonu yerine bembeyaz boş bir kutu sağ/sol kısayol tuşlarına basıldığına sistem hatası uyarısı
Nedeni:
Hafıza kartındaki *.mdl dosyası/dosyaları cihaz hafızasındaki aradığı dosyayı bulamaz(%95 format sonrası görülür) bu sorun patlak verir. Genellikle psiloc(adını yanlış yazmış olabilirim) programları buna sebep olur
Çözüm:
Telefonu kapatın ve açarken safe modda(kalem tuşuna basılı tutup telefonu açın)
Eğer cihaz hafızanızı yedeklemişseniz hafıza'ya girip geri yükleyin
Yedeklememişseniz *.mdl dosyaların uzantısını değiştirin(Ör:*.mdla) sonra teker teker deneyin o da şöyle
1.safe modda açın
2.e:/system/recogs/ da
A.mdl
B.mdl
C.mdl olsun
A.mdl hariç hepsini mdla yapın
Normal olarak açın
Sorun varsa A.mdl'yi silin yoksa B.mdla yı mdl olarak değiştirip telefonu normal olarak açın...
2.Safe modda düzelmediyse kart okuyucu yardımıyla yukardaki gibi deneme yanılma yoluyla bulun
Sorunu hala çözemediyseniz System klasörünü olduğu gibi silin(üzgünüm)
Tecrübeliyseniz otomatik açılan programların dosyalarını silin
Ben bu sorunu çok yaşadığım için her zaman telefonumda sis dosyalarının yedeğini bulundururdum size de tavsiye ederim.