NFC teknolojisi nedir ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
uribaju

uribaju

Üye
    Konu Sahibi
NFC teknolojisi nedir ?
Anlayamayanlar için Nfc makalesi..

Yakın alan iletişim teknolojisi NFC teknolojisi günlük hayatımıza damgasını vuracak



Çok yakın mesafeden radyo frekanslı tanıma ve dokunmasız kart teknolojilerine dayalı mobil cihazlarla çalışan, hızlı ve güvenli iletişim teknoloji NFC, Türkiye'de yeni bir dönemin kapılarını açıyor. Özellikle kentli ve genç kesimin ilgisini çeken NFC teknolojisinin kısa bir zaman diliminde
yaygınlık kazanacağı belirtiliyor.
Dünyanın önde gelen Growth Consultancy & Research (Büyüme Danışmanlığı ve Araştırma) kuruluşlarından Frost & Sullivan'ın iletişim araştırma analisti Mario Fernandez, Türkiye'nin NFC teknolojisine geçişte önemli başarılara imza attığını ifade ederek, yakın alan iletişim teknolojisi NFC tabanlı hizmetlerle telekom müşterilerinin günlük hayata ilişkin birçok ihtiyaçlarını NFC uyumlu mobil telefonlarla karşılayabileceklerini, bu sayede örneğin mobil telefonların anında kredi kartına ya da konser biletine dönüşerek hayatı kolaylaştıracağı belirtiyor. Türk operatörlerinin bankalarla işbirliğine girerek NFC teknolojisini özellikle kentli ve genç kitleler arasında yaygınlaştırmaya başladığını söyleyen Fernandez, ve 'in bu alanda önemli bir atağa kalktığını vurguluyor.
NFC teknolojisi nedir?
Yakın alan iletişim teknolojisi (NFC), çok yakın mesafeden elektronik cihazlarla çok kısa sürede ve hızla iletişim kuruyor, güvenli bir ara yüzden yüksek hızlarda dünya genelinde boş olan 13.56 MHz frekansında çalışıyor. Kredi kartı, banka kartları, ulaşım kartları, üyelik kartları, kurumsal kartlar, giriş-çıkış kartları gibi akıllı kartların NFC teknolojisiyle uyumlu cep telefonlarına, el bilgisayarlarına entegre edilmesi ve bu mobil cihazların, örneğin bir POS cihazına veya ürüne yakınlaştırılmasıyla iletişime geçiyor. Bu sayede kredi kartları, bankalar, GSM operatörleri, operatörleri ile çeşitli kurum ve kuruluşları bir araya getiren iş modelleriyle NFC teknolojisi hızla yaygınlık kazanıyor. Bununla birlikte, iki yönlü haberleşme imkanı sayesinde cep telefonları arasında da farklı işlemlerin yapılmasına imkan sağlıyor. Buna bağlı olarak NFC teknolojisi mobil cüzdan (mobil ödeme sistemleri), mobil ticaret (POS, mobil erişim noktaları vb.), e-bilet (ulaşım, maç, konser vb.), elektronik tanıma (güvenli erişim, geçiş sistemleri vb.), elektronik anahtar (otomobil, ev, işyeri vb.), elektronik geçiş sistemi (taşıt geçiş, otopark sistemleri vb.), elektronik içerik, bilgilendirme (akıllı poster, afiş, bilboard vb.) gibi geniş bir uygulama alanına sahip bulunuyor. Öte yandan, NFC teknolojisi uyumlu mobil telefonlar sayesinde ayrıca banka kartı ya da elektronik kimlik kartı taşımadan tüm bankacılık hizmetleri de kolaylıkla yapılabiliyor. Dolayısıyla yakın alan iletişim teknolojisi NFC ile rahat, hızlı ve güvenli hizmet ve ürün satın almak ya da bilgi edinmek kolaylaşıyor.
Türkiye'de hedef kentli gençlik
Frost & Sullivan iletişim analisti Mario Fernandez, Türkiye'nin gelişen bir ülke olmasıyla ilişkin olarak mobil ödemelerin ve özellikle NFC teknolojisinin bankacılık hizmetlerine alternatif olarak önerilmediğini belirtiyor. Fernandez, Türk mobil operatörlerinin hedef pazarının kentlerde yaşayan ve hem hızlı hem de kolay ödeme yöntemlerine ihtiyaç duyan gençler olduğunu vurguluyor. Türkiye'de NFC hizmetlerinin sunumunu kolaylaştıran anahtar hamlenin ise iyi kurulmuş POS terminalleri altyapısı olduğunu ifade eden Fernandez, resmi olmayan kayıtlara göre Türkiye'nin NFC'ye geçen MasterCard 'Öde Geç' teknoloji terminali sayısının 40 binin üstünde tahmin edildiğini
belirtiyor.
Türkiye'nin NFC teknolojisinde ulaştığı konum için Fernandez: "Batı Avrupa, Türkiye örneğinden çok değerli sonuçlar çıkarabilir. Türk mobil operatörleri NFC el setlerindeki eksikleri NFC köprü teknolojisini uygulamaya koyarak ortadan kaldırdılar. Bu yolla, NFC hakkında eğitimli kullanıcılara sahip oldular ve aynı zamanda gelecekte sunacakları çok daha sofistike teklifler için sağlam bir zemin oluşturdular" şeklinde açıklamada bulunuyor.


Kaynak :teknolojide.com

 
  • Beğen
Tepkiler: OzGuRKnowN
ultrayer6

ultrayer6

Üye
reserved
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt