Nefsinizi nasıl kontrol ediyorsunuz? Ya da edebiliyor musunuz? :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
viktoreznov

viktoreznov

Üye
    Konu Sahibi
Nefsinizi nasıl kontrol ediyorsunuz? Ya da edebiliyor musunuz? :)
Nefsi kontrol etmek dünyanın en zor işi olsa gerek. Peki bunu nasıl başarabiliriz ? Evet bu ciddi konu üzerinde fikirlerinizi almak istiyorum.

greenmile

greenmile

Üye
ediyorum,istemessen yapmazsın :D

greenmile

greenmile

Üye
başka birşey düşünüyorum o anda soğutuyorum kendimi

anılbaran

anılbaran

Üye
bak şimdi elbette zor bi olay ama benim için konusuna göre degişir şimdi konu örnek vermıyım ama o onki ruh saglıgıma baglı kısacası böyle işe :D

Lina_TR

Lina_TR

Üye
Risale-i nur okuyarak

TheCower

TheCower

Üye
Düşündüğün şeyin ne derece doğru olup olmadığını kendince muhakeme edip, değerlendirerek yapıp yapmayacağını kendine sormak akıllıca olmalı.

SHS

SHS

Üye
edemiyorum :ağlarım:

Astrosman

Astrosman

Üye
Şeytan arada dürtüyo ama yine sabr

viktoreznov

viktoreznov

Üye
    Konu Sahibi
Düşündüğün şeyin ne derece doğru olup olmadığını kendince muhakeme edip, değerlendirerek yapıp yapmayacağını kendine sormak akıllıca olmalı.

düşündüğüm şeyin doğru olmadığını tabii ki biliyorum ama nefis de tam burada devreye giriyor ve aklımın önüne geçiyor. Tıpkı uçuruma gittiğini bildiğim halde durduramadığım bir at gibi.

|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
"Nerede olursanız olun, Allah sizinle beraberdir"hadid, 4
iman eder, Allah'ın ayetlerine ittiba ederseniz hiçbir sorun yaşamazsınız.
ne ki, Allah Tealanın varlığına güçlü bir his ve idrakle sahip olmalısınız.
O'nun varlığı zaten bunun için vardır.
Allah Tealaya kuru bir inanış hiçbir şey ifade etmez. önemli olan onun varlığını nefsimizin bizi çektiği kuyuların kenarında hissetmek, utanmak ve edep ile korunmaktır.

__xXx__

__xXx__

Üye
istediğim zaman nefes alırım istediğim zaman almam bu kadar basit

__xXx__

__xXx__

Üye
vay anasını bende günlerdir nefes diye okuyorum diyom bunda zor olan ne ama madem işin aslı nefis o zaman şeytana uymucan o sana uycak

Lina_TR

Lina_TR

Üye
vay anasını bende günlerdir nefes diye okuyorum diyom bunda zor olan ne ama madem işin aslı nefis o zaman şeytana uymucan o sana uycak

işte arkadaşta bunu nasıl yaptığımızı soruyor

__xXx__

__xXx__

Üye
o konu kişinin kendi becerisi ben bir konu haricinde nefsime hakim olabildiğim kanısında değilim

kraldost

kraldost

Üye
  • Beğen
Tepkiler: |SEÇKiN|

Lenneth

Üye
Sigara ve alkol bagimliligi olanlar o zimbirtilarin kendilerine verdigi zararlari dusunsunler once.

Sigara icen biri olsam, cevremdekilerin yanima gelince sigara kokusu yuzunden kacmalarindan utanirdim acikcasi. 5 dakikalik zevk ugruna zilyon tane zehir vucuda aliniyor yazik.

nalcam22

nalcam22

Üye
kovulmuş şeytanda ve azgın nefsimden rabbim olan allaha sıhınırım diye dua ederek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt