Nefes'teki hatayı fark ettiniz mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Nefes'teki hatayı fark ettiniz mi?
FİLM nefis. Hâlâ izlemediyseniz, mutlaka gidiniz. Terör belasının nasıl vahşi bir şey olduğuna, Güneydoğu'da yaşananlara, çekilen acılara tanıklık ediniz. Öyle böyle bir film değil Nefes. Salondan çıktığımda, kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. Filmi izleyenler, yüzlerinde gergin, şaşkın ve hüzün dolu ifadelerle sinemadan ayrılıyordu. Hele de bir final sahnesi vardı ki; hiç sormayın. Askerler toplanmışlar, hep birlikte Emrah'ın Götür Beni Gittiğin Yere şarkısını söylüyorlar. Ama ne söylemek...

“Sensiz ben nefes alamam, buralarda hiç duramam, tek başına yalnız kalamam. Senin kokunu özledim,

hep yollarını gözledim, götür beni gittiğin yere...”

İşte tam da burada, filmin bitiş noktasında, ciddi bir teknik hata vardı. Filmde yaşananlar, açılışta da belirtildiği gibi 93 yılında geçiyordu. Finalde gençler toplanmış, Emrah'ın şarkısını söylüyordu.

EMRAH'TA HATANIN FARKINDA

Ancak Götür Beni Gittiğin Yere, Emrah'ın 96 yılında çıkardığı Narin Yarim albümünden bir parçaydı. Dolayısıyla, 93 yılında bu şarkının söylenmesi zamanlama açısından imkânsızdı. Konuyu Emrah'a sorduk. O da hatanın farkındaydı. Ama elbette bir müzisyen olarak, söz ve müziği kendisine ait bu şarkıyı filme vermenin dışında filmle hiçbir bağlantısı yoktu Emrah'ın.

Fakat gelin siz şimdi işin bu kısmını boş verin. Benden size tavsiye, gidin ilk fırsatta Nefes'i seyredin. Gencecik çocukların oyunculuklarına, doğallıklarına hayran kalacaksınız. Kimi sahnelerde siz de nefessiz kalacak, yaşanan büyük acıları paylaşacaksınız. Ve ağzınızda buruk bir tat, dudaklarınızda o şarkıyla, tepeden tırnağa sarsılmış bir halde salondan ayrılacaksınız. Gidin, mutlaka gidin... İyi haftalar...

• Beğen
Tepkiler: creev, sedat_17 ve PCKopaT™

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
TeŞeKkÜrLeR.... Güzel film diyorlar ama izlemek nasip olmadı henüz en yakın zamanda İnşallah

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
:)inşallah

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
ben de izlemedim inşallah izlerim

eQooo

eQooo

Üye
sakın kaçırmayın ama güzel yakalamışlar...

Penelope

Penelope

Üye
Ben izledim film gayet güzel. Ama bahsettiğin sahne film bittikten sonra gösteriliyor ve hatırladığım kadarıyla hikayeyle ilgisi yok. Kamera arkası görüntüleri gibi bişey yani hata olmadığı kanısındayım. Zaten filmde çatışma sahnesinden sonra bitiyor ve genelde sadece nefes için değil çoğu filmin sonuna bu tür kareler koyuluyor.

silop_kms

silop_kms

Üye
gitmeyi çok istiyorum ama bir türlü fırsat bulamadım en yakın zamanda gideceğim...

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
inşallah kardeşim:oke:

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Bir boş zamanım olsa gideceğim hemen.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
çok övülüyor film gelsede seyretsek..

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Gideceğim ben de...
Umarım yani :)

Bu arada konu olması gereken yerde :oke:

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Türk sineması açısından mükemmel (milli duygularla bakarsak), dünya sineması açısından bakarsak vasat bir filmdi. Film sizi içine alamıyor, bekliyorsunuz sürekli çatışma sahnesini, sonu belli, neler olacağını biliyorsunuz, ne zaman gelip basacaklar karakolu beklentisiyle 2 saat geçiyor.

Güzel şeyler yok mu? Tabiki var, örneğin komutanın bankacı olan askere, bana kredi verirler mi sorusuna aldığı cevap çok manidardı...

researcher

Üye
herkes yan ciziyor.. :)

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Gideceğim ben de...
Umarım yani :)

Bu arada konu olması gereken yerde :oke:

tesekkür ederim:oke: bende inşallah gideceğim:(

--------------- Ekleme ---------------

Türk sineması açısından mükemmel (milli duygularla bakarsak), dünya sineması açısından bakarsak vasat bir filmdi. Film sizi içine alamıyor, bekliyorsunuz sürekli çatışma sahnesini, sonu belli, neler olacağını biliyorsunuz, ne zaman gelip basacaklar karakolu beklentisiyle 2 saat geçiyor.

Güzel şeyler yok mu? Tabiki var, örneğin komutanın bankacı olan askere, bana kredi verirler mi sorusuna aldığı cevap çok manidardı...

en merak ettiğim görüntü çekim ve ses kalitesi:islik

????

anlamadım tam:(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt