Nefes Vatan Sağolsun 2009 CamRip + Caps Sinema çekimidir

Sponsorlu Bağlantılar

GuNSTuR

GuNSTuR

Üye
    Konu Sahibi
Nefes Vatan Sağolsun 2009 CamRip + Caps Sinema çekimidir




Gösterim Tarihi
16.10.2009

Yapımcı
Creavidi

Yönetmen
Levent Semerci

Senaryo
Hakan Evrensel, M. İlker Altınay, Levent Semerci

Nefes, Güneydoğu’da Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayında bulunan ve Karabal tepesindeki role istasyonunu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki 40 askerin öyküsü.

Ülkenin ıssız bir ucundaki çetin doğa koşulları altında her an çıkabilecek ölümcül bir çatışmaya karşı uyanık ve hazır kalarak ülkeyi korumak gibi son derece zorlu bir görevi yerine getirmeye çalışan bu gencecik insanlar, bir yandan da uzaklarda bıraktıkları hayatlarına ait sıkıntıları, acıları, sevinçleri yaşıyorlar tüm gerçekliğiyle.

Hatay’lı, Samsun’lu, Sivas’lı, İstanbul’lu, Erzurum’lu; uyumayacaksın, yemeyeceksin, savaşacaksın! Ama bir yandan da annenin gönlünü alacak ağlamasına izin vermeyeceksin, yavukluna sesini duyuracaksın ki gitmesin ellere, işini paranı kaybetmeyeceksin. Kısacası, hem orada hem burada, ayakta kalacak, ölmeyeceksin!

Nefes, yüzbaşı ve askerlerin son derece dokunaklı unsurlarla bezeli bireysel ve ortak yaşam öykülerinin eşliğinde bir yandan da Türkiye gündeminin en önemli ve yakıcı unsurlarından olan Güneydoğu sorununa hem askeri hem insani boyutuyla ve mümkün olduğunca objektif ve önyargısız bir şekilde tanıklık etmemizi sağlıyor.


Film Hakkında
Destansı bir savaş gerçekçiliği yaratan, büyük bir görsel ustalıkla çekilmiş çatışma sahneleri ve ezber bozan çarpıcı diyaloglarıyla izleyeni “nefes”siz bırakacak bir akış var karşımızda; ama elbette ki, yoğun, etkileyici ve gerçekçi bir hümanist vurgunun eşliğinde… Bütün bu özellikleriyle çok konuşulacak ve akıllardan uzun sure çıkmayacak, Türk sinemasında da bir savaş filmi olarak çok önemli bir yer edinecek bir film Nefes: “Uyursan ölürsün!”

Senaryosunu aynı zamanda filmin yönetmeni olan Levent Semerci ile Mehmet İlker Altınay ve hikayenin asıl dayanağı olan “Güneydoğu’dan Öyküler” kitabının yazarı Hakan Evrensel’ın yazdığı, büyük bir bölümü Antalya’daki Tahtalı dağında çekilen ve aylarca askeri eğitim alarak rollerine hazırlanmış 40 tiyatro oyuncusu / öğrencisinin rol aldığı Nefes, 22 Ekim’de Avrupa’da sinemalarda….
 
  • Beğen
Tepkiler: clefchef, zazu90 ve kerhan

Benzer Konular

Dafny
Cevap
0
Görüntüleme
398
Dafny
Love Prince
Cevap
8
Görüntüleme
2K
Love Prince
Cevap
0
Görüntüleme
485
Love Prince
Cevap
0
Görüntüleme
410
Love Prince
Lina_TR
Cevap
2
Görüntüleme
1K
Lina_TR


Üst Alt