NFS serileri klavye ile çocuk oyuncağı gibi oynanabiliyordu eskiden ama artık öyle değil bir virajı geçmek için sağ tuşa 5-6 kez basmak yerine direksiyonu hafif çevirmek daha mantıklı.eğer klavyeyle oynuyorsanız oyun modu kolay olarak ayarlanmıştır veya grafikler düşük çözünürlüktedir
Oyun modunun kolay ayarlanması gibi bir ayar yoktur. Klavye ve grafiklerin oyun modu ile ne alakası olduğunu soramayacağım,

çünkü çok saçma olacak. Grafiklerin düşük veya yüksek çözünürlükte olması, oyunun görüntüsü ile ilgilidir. Sürüş ile bir ilgisi yoktur.
Ben NFS'nin son serilerini profesyonelce oynayabiliyorum ve tuşa beş, altı kez bakmak yerine el frenini de kullanmayı tercih ediyorum. Bu sayede el frenine hafif dokununca araba kendini daha iyi toparlıyor ve virajı en iyi şekilde alarak yoluna devam ediyor. Neden acaba?
Aynı şekilde direksiyonda oynarken, bunu kullanmayı iyi bileceksiniz. Direksiyonu hafif çevirmek ile araba dönüyor olsaydı o zaman herkes direksiyon alırdı. Direksiyona da boşuna el freni koymamışlar.