nedir--- gerçek anlamı... :D yanlış anlamayınn okuyun

Sponsorlu Bağlantılar

Soneday

Soneday

Üye
    Konu Sahibi
nedir--- gerçek anlamı... :D yanlış anlamayınn okuyun
- Forumların, MSN görüşmelerinin vazgeçilmezi aq yanlış kullanılan harf kombinasyonları Listesinde birinci.

Yanlış anlaşılma sonucu "aq"nun itibari sarsılmıştır. Bu konuya açıklık getirmek için bu iki harfin buluşmasını biraz inceleyelim.

aq ne demek?

aq`nun açılımı "anti-quote" dir. Bir mesajdan alıntı yaptığınızda mesaj kodunda beliren "Quote" kelimesi alıntı anlamına geliyor. Yani anti-quote = alıntı yapılamaz!

aq ne gibi durumlarda kullanılır?

aq, diğer bir üyenin alıntı yapmasını istemediğiniz mesajların genelde sonuna eklenir. Mesela:

Paylaşımların için teşekkürler aq

Açıklaması: O kadar alçak gönüllüyüm ki, mesajımı alıntı yapıp bana mesaj yazarak konuya ilgi gösterdiğim ve yorum yaptığım için teşekkür etmene gerek yok.

Başım ağrıyor aq

Açıklaması: Şimdi kesin sen bunu alıntı yapıp geçmiş olsun diye mesaj atacaksın. Peki sen geçmiş olsun diyince geçmiş mı oluyor?`Hayır. Onun için mesajımı alıntı yapmanı istemiyorum (=aq)
Fenerbahçe GaLatasaray'dan iyi aq

Açıklaması: Ben bu konuda o kadar eminimki, senin alıntı yapıp bana aksini savunman için hiç bir neden yok, hiç zahmet edip alıntı yapma istemiyorum!

Bu konu o kadar çok insanı rahatsız ediyor ki, Mesajlarının alıntı yapılmasından hoşlanmayan gruplara rastlamak mümkün. Bu grupların geneline "aq çocukları" deniliyor.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
:ehe
Açıklama güzel olmuş :hmmm Ama girip bir araştırmak lazım doğru mudur bu...

Soneday

Soneday

Üye
    Konu Sahibi
:ehe
Açıklama güzel olmuş :hmmm Ama girip bir araştırmak lazım doğru mudur bu...

ben araştırdım
bu çıktı
paylaşmak istedim

biri bana öyle dedi,,,kızdım sonra ne analama geldiğini bilmiyomusun dedi(ingilizdi)
bende araştırdım

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Daha önceden duymuştum bunu. Küfürle alakası yok anti quate demek. :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Evet bazı yerlerde rastladım ancak dilimizde küfür hali o kadar yaygın ki, bir Türke bunu yazarsanız mutlaka kavga çıkar :)

Ama genel kültür babında bilinmesi iyi olur. Zira bir İngilizle konuşurken işe yarayabilir bu bilgi :)
Türklerle konuşurken de uzun uzun yazmak sorunu çözebilir :)

POWER

POWER

Üye
şimdi siz bunu bilmeyen birine yazın da düzeltin sonra bakayım düzeltebilme zamanınız kalacak mı :ehe

omayra

Üye
banlasaaam mı banlamasam mııı.. yoksa hiç bulaşmasam mıııı.. aklımdan neler geçti,acep ne yapsam kiii?! :ehe

Solamente

Üye
Valla ablacım banlama boşver masum bi açıklama yapmış bizim kardiş :)

Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
biliyordum yinede teşekkürler

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Küfür Veya Değil Ne Maksatla Yazıldığı Önemli.. :ehe

eko_ekrem

eko_ekrem

Üye
ozmn bizde yanls anlamayın moderetorler ama yerine amk deriz :D en iyisi dorusunu solemek :D

--------------- Ekleme ---------------

ozmn bizde yanls anlamayın moderetorler ama yerine amk deriz :D en iyisi dorusunu solemek :D
ban yok ama :D

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
amk ne demek peki?

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Ben bu konuyu 2 sene önce ilk üye olduğum ay olan ekim ayında açmıştım o zamanki moderatörler destek verdi bana ama Ozan Abi(olmaması daha yararlı ) diyerek silmişti konuyu:ehe
Ama gülmekten yarılmıştık o gün:kop:

--------------- Ekleme ---------------

amk ne demek peki?
O daha açık hali a q'nun:ehe
Mustafa Abi neden merak ettin bunu küfür işte yaw:ehe

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
O daha açık hali a q'nun:ehe
Mustafa Abi neden merak ettin bunu küfür işte yaw:ehe

Mesajı yazan kişinin cevabını merak ettim. :)
Emin olmak için...
Açık sözlü olmak bir yere kadar iyi bir şey... :ehe

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
AMK Anayasa Mahkemesi Kararı' nın kısaltılmış halidir arkadaşlar :)

:ehe:ehe:ehe

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Sağolasın kardeşim içimi ferahlattın. :ehe

Üst Alt