neden sertifika yapan pc programi yok?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Loca_led

Üye
    Konu Sahibi
neden sertifika yapan pc programi yok?
arkadashlar merak etdim de, neden hichkimse boyle .cer . yapan prog duzeltemiyor? Cokmu zor? Ben boyle programci digilim, bilemiyorum. Peki imkansizsa OPDA nasil yapiyordu? Bilgisayarin diger ucunda insanlar oturup tek tek mi yapiyor? Degil tabii ki. Program yapiyor. Bu konuda bilginiz varsa paylasin bi zahmet

u_cosar

u_cosar

Üye
Keşke böyle bir program olsa :islik

-omer-

-omer-

Üye
Sertifika yapma yetkisini opdaya NOKİA veriyor. o yüzden opda sertifika veriyor.

slant1111

slant1111

Üye
ben cözmeye calıstım biraz ama kodları cok farklı

Loca_led

Üye
    Konu Sahibi
Sertifika yapma yetkisini opdaya NOKİA veriyor. o yüzden opda sertifika veriyor.
opda hack kurumu degilmi? Sertifikani haklenmis sertifikasiz proglari sertifikalamak icin vermiyor mu? Neden nokia boyle bi kuruma yardim etsin ki?

gogis

gogis

Üye
yapan çıkarsa kurtuluruz

slant1111

slant1111

Üye
Bunun için signed olan bi sis dosyasnın icinden cer ve kodlarını alıp kendi sertfkamza entegre edip düzenlemek lazm.bu da cok zor..yani bin cesit sifreleme var ..mühendislerin isi bu :) kopyala yapıstır isi değil :D

Loca_led

Üye
    Konu Sahibi
1 muhendis cikip yapsin artik bu auto entegre sifreleme eden prog u. Symbiani hackliyorlar bin turlu zor isler yapiyorlar bi bunu yapamiyorlar

waycell

waycell

Üye
Başlık herşeyi anlatıyor zaten.
Daha önce de kendilerinden telefon h*ck'lemek konusunda devasa fayda gördüğümüz Drakkarious ekibi, sonunda 17/17 ev yapımı sertifika üretiminde başarılı olduklarını açıkladılar.
Sertifika her daim başımızın tatlı belası oldu. Bu başlığı takip eden herkes, sertifika sorunlarının ve aşılma yöntemlerinin sırasıyla çıkışlarına tanıklık etmiştir.
OPDA veya benzeri uzak doğu kaynaklı organizasyonlardan elde ettiğimiz sertifikayı evimizin konforu ve güvenli ortamında üreteceğiz. Böylece, eğer başarılı olursak, kendimize "Çin'liye IMEI'mi verilir?" diye sormaktan da kurtuluyoruz.

Başlayalım...

1- Nelere ihtiyaç var?
a) Ne yaptığını bilen biri ve çay
b) adresinden indireceğiniz, sertifika ve key üretim paketi (rar şifresi: turkeyforum. Evet sonradan bakınca bana da pek bir yalakalık olarak geldi )
c) Bu paketteki Hex editörünü kullanmak isterseniz (anlatımı onun üzerinden yaptım), ilaçlama yapmadan 15 gün / 20 kullanıma izin veriyor. Zaten bir defa ihtiyaç duyduğumuz için ilaçlama gerekmiyor.
Diğer taraftan 15 günden sonra, eşe dosta, sonraki telefonunuza sertifika üretmek için kullanacak iseniz, ilacı bir trojan içeriyor. Bu nedenle programı ilaçlamak isteyenler, bu forum başlığında anlattığım Sandboxie programını kullanarak, trojanlı dosyayı çalıştırabilirler.
Forum'daki Arama sekmesine Sandbox yazarsanız, detaylı anlatımıma ulaşabilirsiniz. Her şekilde bir Hex editör kullanımı gerekiyor. Bunun için gerekirse siz kendi Hex editörünüzü kullanın.
Aşağıdaki virus uyarısına tıklayarak ilacı alabilirsiniz.

2- Nasıl yapılır?
a) Önce elimizde neler var bakalım:

Evet 4 dosyamız mevcut. HexCmpsetup.exe isimli Hex editörünü kurduğunuzu düşünerek anlatımıma devam edeceğim. Bir yandan okuyup bir yandan uyguluyor iseniz, HexCmpsetup'ı kurun. Ben bir sonraki maddede bekliyorum.
b) Artık Hex Comparison isimli programa sahipsiniz demektir. Kendi sertifikamızı üretirken bunu kullanacağız.

c) İşler ciddileşiyor. Hadi yapalım:
c.1. Hex Comparison'da File> Open File 1 tıklayın.
c.2. İndirmiş ve masaüstüne çıkartmış olduğunuz Self Servis dosyasındaki Drakkarious.p7b dosyasını seçin.

c.3. 0x340 numaralı satıra gelin. Telefonunuzun IMEI'sini hazırlayın (*#06#).

Bunu yapmak için öncelikle, Hex editöründeki Readonly kutucuğundaki işareti kaldırıyoruz. Böylece Hex verileri salt okunur olmaktan çıkıyor ve üzerine yazılabilir hale geliyor. INSERT modunda olmadığınızdan emin olun. Gösterdiğim alana kendi IMEI numaranızı gireceksiniz ve üzerine yazmış olacaksınız. Yazdığınız her bir rakam için oradaki önceki rakam kaybolmalı.
IMEI'nizi ilgili alana girdikten sonra Hex Comparison'da File> Save yapın. Bitirdiğinizde, Self Servis klasörünüzün içinde .bak uzantılı beşinci bir dosya göreceksiniz. Bu dosya ile doğrudan bir işiniz yok:

c.4. Şimdi bir seri işlem yapacağız. Az önce içine IMEI numaramızı işlediğimiz Drakkarious.p7b isimli dosyaya çift tıklayın ve çıkan ekranda bilekten hareketlerle aşağıdaki işlemleri tamamlayın:

Ver...'e tıkladığınızda, sertifikasyon işlemi başlıyor demektir. Burada bilmeniz gereken tek şey var. Base-64 ile kodlanmış X.509 standartında bir sertifika istiyoruz:

Hazırlamakta olduğunuz öncü sertifikayı istediğiniz isimle kaydedebilirsiniz. Tercihen Self Servis klasörünün içine kaydetmenizi öneririm. Ben 1 olarak isimlendirdim ve 1.cer isimli bir sertifika elde ettim.

c.5. Şimdi bu yeni sertifika dosyamızı (benim için 1.cer) Hex editörümüzle açıyoruz (File> Open File 1):
0x430 numaralı satıra gidiyoruz. Bu satırda iki noktadan sonra "hjo" diye başlayan harfler topluluğunu bir sonraki iki noktaya kadar seçin. "hjo" önemli değil. Sizin için önemli olan .. ile başlayıp .. ile biten alanlar arasındaki tüm karakterleri seçmiş olmak.

Seçim sırasında nokta işaretlerini seçmemeye özen gösterin. Seçimi bitirdikten sonra sağ tuş tıklayın ve Copy seçin. Böylece IMEI'inize bağlı üretilen karakterleri kopyalamış oldunuz.

c.6. Sona yaklaştık. Seçmiş olduğumuz karakterleri 4 KB'lık drakkarious.cer dosyasının içine taşıyacağız. Küçük "d" harfi ile başlayan Güvenlik sertifikasının içine gidecek.
Bunun için yeni bir Hex Comparison ekranı açın, bu defa drakkarious.cer dosyasını seçin. Readonly kutucuğunu işaretsiz hale getirin. 0x440 numaralı satıra gelin. Bu dosyada karakter topluluklarının tek noktalarla (.) ayrılmış olduğunu göreceksiniz. Bu noktalarla ayrılmış olan 0x440 ile 0x480 numaralı satırlar arasında yer alan mevcut karakter topluluğunu tümüyle seçin ve kopyalamış olduğunuz kendi IMEI'nize ait karakterleri Paste ile yapıştırın.
Dikkat edin. Nokta işaretlerini seçmeyin, kopyalamayın, yapıştırmayın!
File> Save ile ikinci ekranda modifiye ettiğiniz drakkarious.cer dosyasını yeni haliyle kaydedin.

c.7. İŞLEM TAMAM
SignSIS GUI'de kullanmak üzere DevCert için modifiye ettiğiniz drakkakarious.cer'i, Keyfile için drakkarious.key'i ve Key olarak da 0123456'yı kullanın.

c.8. Telefonunuzu h*ck'lemiş iseniz, bu zahmetlere gerek yok. Özellikle telefonu H*ck'lemek için HellOX kullanacak olan arkadaşlar, OPDA'ya başvurmadan evvel kendi kendilerine evde bu yöntemi deneyebilirler.

alıntıdır bi inceleyin belki yaparsınız

mstf_l

mstf_l

Üye
yukardakini bilgisayar bulursam bi denerim belki ise yarar tesekkurler kardes

yasamali

yasamali

Üye
SLM waycell kardes
saat sabahin 5 diyeceksin sen delimisin bu saatte bu konuyla bu kadar alaka kafama taktim icim senin dedik lerini harfiyle tam 4 defa yaptim malesef hala sertifika hatasi veriyor yani anlican verdigin bu program sifir ise yariyor kimse bosuna yapmaya kalkmasin gercekten zahmetli ve kafa isi dedigim gibi ise yaramiyor bu verdiklerin hirbir programi hackleyemedim
saygilar

gogis

gogis

Üye
ne yazıkki olmadı. Dediklerini harfiyen uyguladım. Sertifika hatası. Sağlık olsun

jeki01

jeki01

Üye
anlaşılan bu da işe yaramıyor.

gogis

gogis

Üye
sağlık olsun

waycell

waycell

Üye
arkadaşlar ben işe yarar demedim arkadaş cer editledim diye yazmış bende alakalı olduğu için cer editin nasıl yapıldığını ekledim alıntı bir yazıydı zaten ceri başarılı bir şekilde yapıyorsunuz ama asıl sorun k.e.yi düzenlemek onu bulamadım onuda bulsam ne ala..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt