Neden mesaj yazarken arama yaparken xx saniye sonra arama yapabilirsiniz diyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
keremerson

keremerson

Üye
    Konu Sahibi
Neden mesaj yazarken arama yaparken xx saniye sonra arama yapabilirsiniz diyor?
Merhaba, ya yöneticiler merak ettim. Neden arama yapılırken, mesaj yazarken, şikayet ederken falan şu kadar saniye bekleyin, şu kadar saniye sonra yazın falan diyor?

Nedeni ne acaba bunun ?

maxiburak

maxiburak

Üye
kanka ne dediiini anlamadım da bende olmuyor o dediiin

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Flood uygulamasından bahsediyorsunuz. Flood uygulaması spam mesajları/botları önlemek için kullanılır.

keremerson

keremerson

Üye
    Konu Sahibi
kanka ne dediiini anlamadım da bende olmuyor o dediiin
kardeş yukarda "yeni mesajlar" warya mesela ona üst üste 2 kez tıkla.. yada bi arama yap, 30 saniye içinde tekrar bi arama daha yapamazsın ;) bunun nedenini sordum ;)

Flood uygulamasından bahsediyorsunuz. Flood uygulaması spam mesajları/botları önlemek için kullanılır.
peki ya aramadaki süre kısıtlaması ne için kullanılıyor??

Ozan

Ozan

Admin
Mesajlarda ve Aramalarda kısaca siteye sorgu gönderilcek yada yogun sorgu sonucu alınacak islemlerde, flood koruması aktiftir. Flood, arka arkaya emirler, komutlar yenilemeler ve gönderiler seklinde tanımlanabilir. Bunlar ise hep siteyi yoran durumlardır dolayısı ile böyle bir koruma olmasaydı, en basit bir dilde yazılmış flood bot ları, siteyi istedigi an iptal edebilirdi.

Bu koruma bazı sitelerde 1dk, bazılarında 2 dk bile olabiliyor, bizde 20 ila 30 sn arasında oluyor genelde yogunluga göre.

Aslında bir diğer önemi ise, saldırılardan çok üyelerin art arda farklı sayfalara ardısık olarak kısa cevaplar verip göndermesini önlüyor bu sistem :)

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
peki ya aramadaki süre kısıtlaması ne için kullanılıyor??

Ben kısaca anlatmıştım, Negative köküne inmiş. :) Arama botları canavar gibidir, ardı ardına sorgu gönderirler bu da sistemi yorulmasına, tıkanmasına sebep olur. ;)

keremerson

keremerson

Üye
    Konu Sahibi
hmm şimdi anladım saolun..
sanırım LOCKED ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt