İkisininde kendine göre üstünlükleri var kullanıcıya göre değişir
Aynen katılıyorum.
----Mesela iphone3gs var elimde şuan. Uğraş dur. jb yapması bir dert. Yaptıktan sonra uygulama yüklemesi. Androidde her şey daha rahat. Ve ayrıca androidde romuna kadar değiştiririm ama iosun kullanıcı kısıtladığı açıktır ha kimi istemez böyle şeyler o ayrı tabi ama kimi de istiyor. Diyeceksiniz ki zaten ios mükemmel değiştirmeye ne gerek var aslında haklı sayılabilirsiniz. Sistem gerçekten iyi iosda bakın 3gsden bahsediyorum takır takır multitasking yapabiliyorum. Ama orta halli bir androidi ele aldığımızda bu imkansızdır. 256mb rami olan bir androidi çalıştırmakta imkansızdır. Ama ios beni kısıtlıyor ben de sevmiyorum. Ana ekrana widget koymayın bırakın ana ekran bile yok
Bir de iosa yapılan uygulamalara daha çok özenilip daha iyi yapılıyor. bknz: Asphlat 7 ya da batman ya da çok sayılır ya çoğusu böyle.
Bir de iosta 3gsde bile nova3 açılır. Androidde böyle değil. Marketi de bir dert. Googleplayde bir oyun için diyor ki: bu uygulama telinizle uyum değil. Giriyorsun googlea aratıp indirip kuruyorsun çalışıyor. Uyumlu diyor ya da indiriyorsun çalışmıyor bunlar yaşadığım şeyler

Ama yine de android diyorum. Neden? İstediğim uygulamayı silerim istediğimi yüklerim istediğimi sistem uygulaması gibi yükler tele gömerim. Ses barını bile değiştiririm. Açılış ekranını da her şeyi istediğim gibi kurcalayabilirim.
- - - Eklendi - - -
Bir de IOSun kasması donması çok zordur. Bu da güzel bir artı. Bazıları karşılaştırma yaparken bakıyor iphone da şu kadar ram varmış oha bu telde bu kadar bu daha iyidir. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Neden? IOS sağlam zaten yazılım iyi olduğu için fazla donanım istemiyor. (Geçen bunu bir arkadaşıma anlatamadım içimde kaldı bir de teknosa da kadının birine lumia 920nin işlemcisi daha düşük olduğundan Galaxys3ün daha iyi olduğunu anlatan satış elamanına kızmıştım. Onların işletim sistemi aynı değil lan.)
Neyse IOS'un bir eksisi de:
Müzik mi atacan tele? Uğraş dur.itunes tam bir dert kafasına göre de sync yapıyor diyeceksiniz ayarı var şöyle basit aslında diye de sonuç olarak uğraştırıyor. Androidde tak usbyi pcye görürsün bilgisayarım da sd kartı. At içine bitsin ohh kafa rahat. Ya da ipod programında resim çıkması için direk resimlerin gömülü olması lazım şarkıya tel üzerinden ekleyemiyorsun. Androidde yükle playerproyu kafa rahat.
Neyse sonradan copytransmanager diye bir şey buldum da rahatladım

Bir de pp25 bir de mp3tag buldum. Öyle kurtardım iphoneu
- - - Eklendi - - -
Bir de eski sürüme dönmeye uğraştım iphoneda tam zulüm bence. ellibeşbintane program kullanıyorum anca oluyor döndüm sonunda jbde yaptım cydiadan bir yüklerken hata verip kapandı. Ne çok uğraşmıştım. Androidde eski sürüme mi geçeceksin? Tak teli pcye bir de program açacaksın eski romu içine atacaksın bitti
- - - Eklendi - - -
Hacılar bir de ilk sayfa da virüs fln denmiş evet appstoreda böyle bir şey olması imkansız belki. Android daha açık böyle daha az güvenilir ama ben telefona(Xperia Ray.Android) yapmadığımı bırakmadım diyebilirim virüs fln bulaşmadı. Ki bir tane bile antivirüste kurmuşluğum yok ilk aldığımda cehalet işte kurdum da 5-10gün sonra sildim yani gereksiz böyle şeyler. Google playden de indireceğin şey belidir her bulduğunu da indirme bir zahmet.
- - - Eklendi - - -
Neyse çok konuştum kendinize iyi bakın.