Neden iPhone?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Matthe

Matthe

Üye
    Konu Sahibi
Neden iPhone?
iPhone ve iOS işletim sistemini merak ettiğim için böyle bi konu açayım dedim, bana bütün iyi ve kötü yönlerini anlatır mısınız iPhone ve iOS'un.

Kısıtlayacak olursak iPhone5 ve iOS 6 (artık son sürümü kaçsa...)

Birde Android'den iyi ve kötü yönleri olarak nedir böylede karşılaştırabilirsiniz.

özet olarak;

Neden iPhone'u seçmeliyim ve ya niye seçmemeliyim?

Joker

Joker

Emekli Yönetici
Öncelikle kendi açımdan değerlendiricem onu belirteyim.Ben oyun ve uygulamaları çok fazla kullandığımdan dolayı ve işimdede yardımcı olabileceği için iphone aldım.Son derecede memnunum.İos işletim sistemi en iyi işletim sistemlerinden biri stabil ve hızlı oyun ve uygulama konusundada sıkıntı çekmezsin.Kasma ve donma görmedim bu güne kadar.Onun dışında kötü yanlarını sayarsak son derece kapalı bir işletim sistemi yani çok rahat edemiyorsunuz eğer etmek istersenizde çözümü basit jailbreak yapmak veya benzeri bazı yöntemler var onlarıda deneyebilirsin.Başka kötü özelliği ise görsel açıdan fazla kişiselleştirilmemesi ama o sorunuda temalar ile halledebilirsiniz.Bir kötü özelliğide şarj sorunu,bana kalırsa bu bizim hatamız bence çok şey bekliyoruz bir telefondan yani onun 2 veya 3 gün dayanmasını bekleyemeyiz.Androidi açıklamak gerekirsede android ios'a göre daha açık bir işletim sistemi yani kişiselleştirme açısındanda öyle tamamen size kalıyor telefon ama tabi kötü yanlarıda var mesela oyun sıkıntısı en açığı bazı oyunlarda sorun yaşıyor arkadaşlar.Bunun nedeni oyunların önce ios için çıkarılması ve sonra diğer işletim sistemlerine portlanması haliyle bazı problemler çıkabiliyor.Ama herşeyden önce kendi fikriniz yani tamamen size bağlı.Umarım istediğiniz cevapları almışsınızdır :oke:

• Beğen
Tepkiler: Ragnar Lothbrok
Matthe

Matthe

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle kendi açımdan değerlendiricem onu belirteyim.Ben oyun ve uygulamaları çok fazla kullandığımdan dolayı ve işimdede yardımcı olabileceği için iphone aldım.Son derecede memnunum.İos işletim sistemi en iyi işletim sistemlerinden biri stabil ve hızlı oyun ve uygulama konusundada sıkıntı çekmezsin.Kasma ve donma görmedim bu güne kadar.Onun dışında kötü yanlarını sayarsak son derece kapalı bir işletim sistemi yani çok rahat edemiyorsunuz eğer etmek istersenizde çözümü basit jailbreak yapmak veya benzeri bazı yöntemler var onlarıda deneyebilirsin.Başka kötü özelliği ise görsel açıdan fazla kişiselleştirilmemesi ama o sorunuda temalar ile halledebilirsiniz.Bir kötü özelliğide şarj sorunu,bana kalırsa bu bizim hatamız bence çok şey bekliyoruz bir telefondan yani onun 2 veya 3 gün dayanmasını bekleyemeyiz.Androidi açıklamak gerekirsede android ios'a göre daha açık bir işletim sistemi yani kişiselleştirme açısındanda öyle tamamen size kalıyor telefon ama tabi kötü yanlarıda var mesela oyun sıkıntısı en açığı bazı oyunlarda sorun yaşıyor arkadaşlar.Bunun nedeni oyunların önce ios için çıkarılması ve sonra diğer işletim sistemlerine portlanması haliyle bazı problemler çıkabiliyor.Ama herşeyden önce kendi fikriniz yani tamamen size bağlı.Umarım istediğiniz cevapları almışsınızdır :oke:

Baya güzel açıklama teşekkür ederim, birde iPhone'larda Bluetooth falan filan yokmuş diyorlar. Dosya gönderilmiyormuş, pcden müzik atılmıyormuş falan?

SilentOne

SilentOne

Üye
iphoneden başka telefona bt ile dosya gonderemessin müzik atamak ölüm son itunnes ozellikle sonra jb yapıp özgür olucagını sanıyor işte ozamn anlıyorsunki ios okadarda stabile degil cunku kasmasya baslıyor

Matthe

Matthe

Üye
    Konu Sahibi
Niye dosya gönderilmiyor :vur

SilentOne

SilentOne

Üye
android ise kişileştirme hat safhada sonra dosya mzik resim resim düzenleme kolay illa rootlamaya gerek yok her türlü paralı uygulmanın beleşini buluyon ama androidde alıcaksan amiral telefonlardan alıcan yoksa androidn tadına bakamıyon

Apache11

Apache11

Üye
Bluetooth var ancak sadece bluetooth kulaklık vb. ekipmanlar kullanabilmen için var dosya transferi yapamıyorsun..JaikBreak diye bir olay var ordan ücretli olarak Bluetooth a sahip olabiliyorsun...Android telefonlarda da şunu farkettim Googleplay deki bir çok uygulama oyun vs. de virüs problemi yaşıyorlar kullanıcılar bir çoğu bunu yorumunda da belirtiyor zaten ama Appstore da böyle bir şey söz konusu bile olmaz ben bugüne kadar iphonuma appstore dan virüs bulaştı diyen görmedim...Iphone 3Gs kullanıcısıyım vede çoook memnun um şükürler olsun kim ne derse desin Iphone gibisi yok..

Symbianize

Symbianize

Üye
Bak kardeşim yada büyüksen abicim bu iPhone varya piyasadaki donma kasma yapmayan nadir telefonlar arasında hatta okadar stabilki kendi kendine kapandığı falan çok nadir 50-60 günde bir belki. Bluetooth konusuna gelirsek evet bluetooth ile bişey gönderip alınmıyor ama jailbreak yaparsanız bu sıkıntı ortadan kalkıyor evet sistem birazkısıtlı ama herşey güvenlik için iphone da bir adet virüs bulamazsın jailbreak yapsan bile en güvenli işletim sistemidir android gibi pat uygulamanın ortasında çalışmayı durdurdu diye hata verip uygulamayı kapatmaz çok istisna baya istisna hatta . Sonra android bir çöp işletim sistemidir 6-7 ay hiç format atma kendiliğinden oyun program artık dosyalarıyla bilmediğin dosyalarla dolar ve telefonun yavaşlar yada formatlık olur ama iphone da istediğini yap yine bu başına gelmez android telefon alırsın güncelleme beklersin mesela s3 4.2.2 kullanırken s2 ics kullanır sen imrenirsin ama şuan 3gs 4 4s 5 hepsi ios 6 kullanıyo ve güncellemeleri aynı anda alıyor ios performans cihazıdır o androidli telefonlarda gördüğün 2gb ram 4 çekirdek bilmemne seni aldatmasın çift çekirdekli 1gb ram li iphone 5 ile yapamayacağın hiç bişey yok buda iosun kalitesinden kaynaklı sonra ios ta lag olmaz ama androidde olur lagdan kastım şudur mesela bir şeye dokunuyosun iphone direk algılarken android milisaniyede olsa geç algılıyo ama sen bunu hissedebiliyosun mesela androidde aç bi gitar çalma programını iphone da ise aç garagebandı lagı ordan anlarsın sonra androidde dalvik denen bişey varki uygulamaları kullanırken donanımı sömürür sonra uygulama kalite farkı var evet güncel facebook twitter gibi programlarda pek fark olmasada geri kalan uygulamalarda arayüz farkı baya ortada android programları baştan savma yazılmış gibi sonra iosta olupta androidde olmayan uygulamalar da var fifa2013 gibi ya böyle binlerce sebep sayarım ama şöyle bişey var jailbreaksiz iphone iphone değildir

- - - Eklendi - - -

Bu arada bluetoothun neden olmadığını açıklayım evet cihazda bt var ama kulaklık vb aksesuarlar be oyunlar için neden dosya alıp gönderemediğimizin sebebi ise güvenlik android gibi 20bin 30 bin tane virüs yok iosta anti virüs programlarıyla dolaşmanızada gerek yok müzik atmakta gayet basit

SilentOne

SilentOne

Üye
Niye dosya gönderilmiyor :vur
neymiş virüs flen girebilirmiş madem okadar stabile ve güvenir sistem bt açık olmalı ha jb ile btden dosya alma bile ölüm ama ios 7yi bekliyom dedikleri gibi ise çıkarsa iphone sıcak bakabilirm yoksa s3 ile devam

Matthe

Matthe

Üye
    Konu Sahibi
Bak kardeşim yada büyüksen abicim bu iPhone varya piyasadaki donma kasma yapmayan nadir telefonlar arasında hatta okadar stabilki kendi kendine kapandığı falan çok nadir 50-60 günde bir belki. Bluetooth konusuna gelirsek evet bluetooth ile bişey gönderip alınmıyor ama jailbreak yaparsanız bu sıkıntı ortadan kalkıyor evet sistem birazkısıtlı ama herşey güvenlik için iphone da bir adet virüs bulamazsın jailbreak yapsan bile en güvenli işletim sistemidir android gibi pat uygulamanın ortasında çalışmayı durdurdu diye hata verip uygulamayı kapatmaz çok istisna baya istisna hatta . Sonra android bir çöp işletim sistemidir 6-7 ay hiç format atma kendiliğinden oyun program artık dosyalarıyla bilmediğin dosyalarla dolar ve telefonun yavaşlar yada formatlık olur ama iphone da istediğini yap yine bu başına gelmez android telefon alırsın güncelleme beklersin mesela s3 4.2.2 kullanırken s2 ics kullanır sen imrenirsin ama şuan 3gs 4 4s 5 hepsi ios 6 kullanıyo ve güncellemeleri aynı anda alıyor ios performans cihazıdır o androidli telefonlarda gördüğün 2gb ram 4 çekirdek bilmemne seni aldatmasın çift çekirdekli 1gb ram li iphone 5 ile yapamayacağın hiç bişey yok buda iosun kalitesinden kaynaklı sonra ios ta lag olmaz ama androidde olur lagdan kastım şudur mesela bir şeye dokunuyosun iphone direk algılarken android milisaniyede olsa geç algılıyo ama sen bunu hissedebiliyosun mesela androidde aç bi gitar çalma programını iphone da ise aç garagebandı lagı ordan anlarsın sonra androidde dalvik denen bişey varki uygulamaları kullanırken donanımı sömürür sonra uygulama kalite farkı var evet güncel facebook twitter gibi programlarda pek fark olmasada geri kalan uygulamalarda arayüz farkı baya ortada android programları baştan savma yazılmış gibi sonra iosta olupta androidde olmayan uygulamalar da var fifa2013 gibi ya böyle binlerce sebep sayarım ama şöyle bişey var jailbreaksiz iphone iphone değildir

- - - Eklendi - - -

Bu arada bluetoothun neden olmadığını açıklayım evet cihazda bt var ama kulaklık vb aksesuarlar be oyunlar için neden dosya alıp gönderemediğimizin sebebi ise güvenlik android gibi 20bin 30 bin tane virüs yok iosta anti virüs programlarıyla dolaşmanızada gerek yok müzik atmakta gayet basit

Mükemmelsin :sarıl:

Zaten bende okuduğum kadar söyleyim daha iOS için virüs bile üretememişler :ehe

Ben zaten öyle pek uygulama oyun falan takılmam, internet sms whatsapp falan, bide acayip stabil olsun istiyorum hani hiç donma kasma falan olmasın, multimedyayı sonuna kadar kullanırım yani müzik film vesaire bunun içinde bluetooth'u nerdeyse her gün kullanıyorum arkadaşlarımla dosya paylaşıyoruz vesaire ama bunu yapamazsam iPhone gözümde çok düşer, yapılabiliyor dimi bi şekilde, Jailbreak falan?

SilentOne

SilentOne

Üye
iphone 4s de kullandım biri gelipde bana jbli iosun hala stabile oldugunu soylemesin ama jbsiz telefon süper alısınca 10 numara ama açık kaynaklı sistem aslında android yarı açık kaynaklı sistem ama neyse en iyi o kardeş yoksa özgür değilsin ama bizim gibi olmayan standart kullanıcılar iphone cok iyi tercih

Symbianize

Symbianize

Üye
iphone 4s de kullandım biri gelipde bana jbli iosun hala stabile oldugunu soylemesin ama jbsiz telefon süper alısınca 10 numara ama açık kaynaklı sistem aslında android yarı açık kaynaklı sistem ama neyse en iyi o kardeş yoksa özgür değilsin ama bizim gibi olmayan standart kullanıcılar iphone cok iyi tercih
Eline iphone almamışsın yada acemisin evet stabiliteyi bozar jb neye göre nasıl bozar ? Arkaplanda çalışan onlarca tweaak açık olursa bozar sadece bt için airblue ve ifile kullanıldıgını varsayarsak bunların hiç biri arkaplanda çalışmıyor boşuna konuşmayalım eğer jb sadece bt için kullanılacaksa stabiliteyi bozmaz

Sıkıntı olmaz kullanırsın bt ayrıca bt ihtiyac bile duymazsın öyle programlar varki hiç seni linklerle falan uğraştırmayıp direk video film müzik indirebilwn

• Beğen
Tepkiler: Türe
Matthe

Matthe

Üye
    Konu Sahibi
Samsungun plastik oyuncaklarına para vermem hayatta. iPhone 5'e o kadar para vermeye değer mi yani. iPhone 5'e jb yapılıyor mu

Symbianize

Symbianize

Üye
Samsungun plastik oyuncaklarına para vermem hayatta. iPhone 5'e o kadar para vermeye değer mi yani. iPhone 5'e jb yapılıyor mu

O duruma göre değişir eğer alcağınız cihaz yeni partiyse 6.1.3 sürümüyle gelir buda jb olmaz bu sürüme jb çıkmadı bidaha ios7de çıkacak ayrıca 2-3 aya 5s çıkar yeni model yakındır beklemenizi öneririm

Matthe

Matthe

Üye
    Konu Sahibi
umarım 2500 liradan falan gelmez :ehe

enterneoll

enterneoll

Üye
3000 civarı girer :D

Symbianize

Symbianize

Üye
Bir ayda 1800 e düşer ayrıca iphoneların s modelleri daima daha iyidir

Matthe

Matthe

Üye
    Konu Sahibi
o zaman 4S 1300 lira falan onu alırım :P

- - - Eklendi - - -

Mantık olarak her yeni çıkan öncekinden iyidir :D

phasan

phasan

Üye
Baya güzel açıklama teşekkür ederim, birde iPhone'larda Bluetooth falan filan yokmuş diyorlar. Dosya gönderilmiyormuş, pcden müzik atılmıyormuş falan?

Bluetooth sadece kulaklıkta çalışıyo

- - - Eklendi - - -

o zaman 4S 1300 lira falan onu alırım :P

- - - Eklendi - - -

Mantık olarak her yeni çıkan öncekinden iyidir :D

Suan en son iphone 4 destek var 3gs bu yıl bıttı

Matthe

Matthe

Üye
    Konu Sahibi
Yaz gelsinde bi hayırlısıyla :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt