kullanıcıadları
Üye
ben işletim sistemi ve o işletim sistemini kullanan telefonların hakkında yorum yaptım. kırılıp kırılmamasının işletim sistemiyle hiç bir alakası olmadığını Bende biliyorum. Şu bir gerçektir ki nokia telefonları android android telefonlardan sağlam. Şimdi diyeceksin ki markayla işletim sistemi karşılaştırması olmaz. Android i 1 tane marka kullansaydı o markayi belirterek söylerdim.
2. Gün telefon yere düştü cam kırıldı demiştim. n8 inde o telefondan daha sağlam olduğunu söylemiştim. Bir kişi de n8 evo 3d den sağlam olamaz gorilla glass var demiş. Bunu deneyimleri sonucu mu söyledi bilmiyorum ama benim bu konuda deneyimim var. Ben nokia veya belle android ten iyi demiyorum zaten diyemem de çünkü android belle den çok çok daha iyi ama her yönden değil.
Neredeyse bütün Sony telefonların malzeme kalitesi çok iyi ayrıca Samsung'un bir çok modeli de gayet dayanıklı -Galaxy SII, Galaxy S gibi- HTC'nin de 1-2 modeli dışında çoğu modeli gayet dayanıklı.Telefonun üzerinden araba geçirmeyeceğine göre bu kadarı yeter fazlası sadece şov olur.Arkadaşımın Xperia Neo V'si ile futbol oynamış biriyim -.- (Kötü kötü bakmayın telefonu değiştirecekti ve satmayıp kenarda tutacaktı)

..
Ayrıca 750 liralık Xperia Neo V'lerde Nova 3'üne kadar her oyun kasmadan oynanılabiliyor ise problem Android'te değil Galaxy Note'dadır (Belkide tüm Note'larda).Android'in kötü yazıldığı bir gerçek ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler.Symbian'a gelen ve oynadığımız oyunların neredeyse hepsi kırpılmış 1.nesil XBOX - Playstation oyunlarındaki grafik farkı kadar fark var aralarında bu durumda o iki oyunun telefonu zorlamasını kıyaslamak yanlış olur çünkü neredeyse farklı oyunlar grafik farkından dolayı.Symbian'daki ara sıra oluşan problemlerin temeli bana göre işletim sisteminden değil de Arm11'dendir.Nokia neden inatla Arm11 kullandı anlayamıyorum.