Neden Alex'li neden Alex'siz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Neden Alex'li neden Alex'siz


[h=2]O oynadığı an tribünler rakip için gerçek bir cehenneme dönüyor. Her duran top tehlike oluyor. Sow'un performansı ikiye katlıyor...[/h]
Neden Alex'li

O oynadığı an tribünler rakip için gerçek bir cehenneme dönüyor. Her duran top tehlike oluyor. Sow’un performansı ikiye katlıyor...

Süper Lig’deki 5 maçlık ceza nedeniyle tribünü kadın ve çocuklara devreden erkek taraftarların hasreti Marsilya maçıyla bitecek. Daha bir hafta önce yapılan heykel açılışında, erkek taraftarın Alex’e gösterdiği değer ortada... Alex’le başlanıp tribünler ateşlenebilir, bu büyük moral motivasyonla Marsilya henüz oyunun başında devre dışı bırakılabilir.

Bu tip maçlarda duran topların önemi ortada... Brezilyalı yıldızın oynadığı maçlarda (ki en iyi örnek, sonradan oyuna girdiği Spartak Moskova karşılaşmasındaki performansı) Fenerbahçe’nin her duran topta bir tehlike yarattığı düşünülürse, teknik direktör Aykut Kocaman’ın bu zorlu karşılaşmaya Alex’le başlaması yüksek ihtimal gibi görünüyor.

Yaşı ilerlese de, performansı eskiyi aratsa da şu bir gerçek: Yapılan onca transfere karşın bu takımın en yaratıcı oyuncusu yine Alex de Souza... Yüksek pas yüzdesi en büyük avantajı... Üstelik Sow gibi, orta sahadan atılacak ara toplarına iyi koşular yapan bir santrforun oynayacağı da gözönüne alınırsa, ibre yine Alex’li onbiri gösteriyor.

Neden Alex'siz

O oynadığı an ekibin koşu performansı istenen düzeye çıkamıyor. Marsilya diri takım, korakor mücadele şart. Ayrıca kulübede bir silah olmalı!

Süper Lig’deki herhangi bir maçta takımlar ortalama 90 ile 100 kilometre arasında toplam koşu yapıyor. Avrupa maçlarında ise bu rakam minimum 20 kilometre yükseliyor. Spartak ve Vaslui maçlarında 110 kilometre koşan takımının bu performansını daha da artırmak isteyecek olan Kocaman, Alex’i kulübeye çekebilir.

Fransa Ligi takımlarının teknik açıdan olduğu gibi fiziksel açıdan da üst düzeyde olduğu biliniyor. Marsilya karşısında orta sahada üstünlük kurmak isteyecek olan Kocaman; yeni transfer Meireles, form düzeyi artan Mehmet Topal, attığı golle moral motivasyonu tavan yapan Baroni ve fizik gücüyle dikkat çeken Mehmet Topuz’dan oluşan bir dizilişi tercih edebilir.

Kuyt sakat, Krasic sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı... Bienvenü ve Semih haricinde elinde ‘kulübe kozu’ bulunmayan Kocaman’ın, öncelikle Marsilya ile korakor mücadele edecek bir takımı sahaya çıkartıp, oyunun kırılma anında Alex’i sahaya sürmesi beklenebilir. Buradaki en büyük sorun Alex’in yedekten sahaya çıktığında yaşadığı motivasyon sıkıntısı.
 


DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Marsilya maçında alex şart ...;)
 

ssercan

Üye
Yedek bekletsin yine de spartak macından sonra aldigi eleştirilerin 2 katını alsın. Yer mı ? Görecez :)
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Bu sefer böyle birşey yapmaz sercan . :)
 

ssercan

Üye
Aykut dedim mi ben beklerim açıkcası Ali :) Baronı-Mehmet topal-Meireles-Mehmet topuz Stoch-sow çıkarsa sahaya şaşırmam.
 
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Önemli olan pas trafigi oyuncu degil.Selçuk olsun Melo olsun onlar da çok kosan oyuncular degil.Kosamaz demiyorum ama kosmuyor.Fernandes var bitek efor sarfeden.
Ee zaten beklerimiz iyi çalısıyo geri dönüslerde iyiler.Takımda kosucak oyuncu kendini biliyo Alex'in görevi top saklamak ve pas trafigi.
Alex'e atılıp ta Alex'in kontrol edemedigi ya da müdahale edemedigi top var mı? Ben hiç görmedim en azından zor durumda faul alıyor.Gögüsle omuzla vs.mutlaka önüne indiriyor topu ve benim Alex'ten asıl bekledigim olayı yapiyor çok rahat faul alıyor.Duran toplar çok önemli.Kuyt'ın benzer bi stili var Alex'in yerine yavas yavas mote edilebilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt