Necdet Özel: Öcalan'a ev hapsi kabul edilemez

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Necdet Özel: Öcalan'a ev hapsi kabul edilemez

[h=2]Org. Özel CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın gündeme ilişkin sorularını yazılı olarak yanıtladı.[/h]
Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Abdullah Öcalan'a yönelik ev hapsi taleplerine tepki göstererek,"Suçun cezasız kalması, hafifletilmesi ve değiştirilmesi söz konusu olmamalıdır. Vatandaşlarımızın devlete olan güveni zedelenir. Bu talepleri hayretle karşılıyorum. Türk kamuoyu ve vicdanlar bunu kabul etmez" dedi.


[h=4]TERÖRLE MÜCADELE VE BEDELLİ ASKERLİK[/h]Özel, "Terörle mücadelede başarıya ulaşılmadığı görüşüne katılmıyorum. Uzun soluklı bir mücadeledir. Sonuç almak için iç ve dış kaynaklar kurutulmalıdır" dedi.
Org. Özel bedelli askerlikle ilgili olarak da şunları söyledi: "Geçen yıl bedelli askerlik uygulaması "Askerlik Sisteminin Yeniden Değerlendirilmesi" çalışması içinde ele alınmış ve çalışma sonuçları Genelkurmay Başkanlığının resmi görüşü olarak Ekim 2010'da Sayın Başbakan'a sunulmuştur. Ancak, konu seçim öncesinde gündeme gelmemiş, genel seçimden sonra ülkenin önemli gündem maddelerinin ön sıralarında yer almıştır. Bu durum üzerine eski çalışmadan da büyük ölçüde istifade ederek ve hassasiyetlerimizi tekrarlayarak, kurumsal görüşümüzü ilgili makamlarla paylaştım. Bilindiği üzere, demokratik parlamenter sistemde, karar mercii yürütme ve yasama organıdır. 22 Kasım 2011 tarihinde Sayın Başbakan tarafından bedelli askerlik uygulamasının esasları kamuoyuna açıklanmıştır." Murat Karayılan'ın İran'da yakalandığı iddiası: Özel, Murat Karayılan'ın İran'da yakalandıktan sonra serbest bırakıldığı yönündeki soruya, "Bu konuda TSK'da herhangi bir mevcut bilgi yoktur" yanıtını verdi.


[h=4]ÖCALAN'A EV HAPSİ TALEBİ[/h]Genelkurmay Başkanı özellikle BDP tarafından sıkça dile getirilen "Öcalan'a ev hapsi" talebine yönelik soruya da şu yanıtı verdi: "Suçun cezasız kalması, hafifletilmesi ve değiştirilmesi söz konusu olmamalıdır. Vatandaşlarımızın devlete olan güveni zedelenir. Bu talepleri hayretle karşılıyorum. Türk kamuoyu ve vicdanlar bunu kabul etmez."
Hasdal'a yaptığı ziyaret: Org. Özel Hasdal'a yaptığı ziyaretle ilgili olarak da,"Tutuklu TSK personeli aynı ortak kaderi paylaştığmız silah arkadaşlarımdır. Ziyaretimin amacı insanidir. Ziyaretimize başka anlamlar yüklemek yanlıştır. TSK hukukun üstünlüğüne her zaman önem vermektedir, bu safhada başka bir değerlendirme yapmayı uygun bulmuyorum" açıklamasında bulundu.


[h=4]YAŞ'TA İSTİFA KRİZİ[/h]Org. Özel, "Ağustos ayındaki şura öncesinde, tüm kuvvet komutanlarının istifa ettiği süreçte sizin istifa etmemenizle ilgili birçok spekülasyon yapılmıştı. Bu spekülasyonlara bir yanıt verecek misiniz?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Bu soruyu sorduğunuz için özellikle teşekkür ederim. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Bu nedenle, isteyen istediği şekilde değerlendirme yapabilir. Ancak bu değerlendirmelerin, duygusallıktan uzak, önyargısız, kişileri yakından tanıyarak ve mesleki hiyerarşi dikkate alınarak objektif bir şekilde yapılmasının faziletli bir davranış olduğunu düşünüyorum.
TSK gibi çok ulvi bir kuruluşu komuta etmenin gururunu ve onurunu taşıyorum. Bu görevin sorumluluğuna müdrik bir birey olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş felsefesine, anayasamızda belirtilen temel ilkelere ve içtiğim askerlik andına bağlı kalarak, görevime odaklı, insan merkezli, ortak akıl kullanarak, yetkililerle konuşarak, diyalog kurarak, sorunlara çözüm arayan şeffaf bir yönetim anlayışla bana tevdi edilen bu şerefli kamu hizmetini yapmak arzusundayım. "

KAYNAK:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

y n s c n
Cevap
2
Görüntüleme
347
SHS
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
373
bydexer
Onur Saka
Cevap
3
Görüntüleme
519


Üst Alt