ne yapmalıyım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
ne yapmalıyım
Sayın Müşterimiz ; Cihazınızda sıvı teması tespit edilmiş olup ekonomik onarımı mümkün olmadığından dolayı kutulu değişim teklif edilebililr. İşlemlerine başlayabilmemiz için tarafınızdan ücret karşılığı kutulu değişim onayı beklenmektedir.4441585 müşteri hizmetleri numaramızı arayarak onay verebilirsiniz. Onay süreci 3 günü geçen ürünlerde iade süreci başlatılmaktadır.

 

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
eger su temasi tespiti varsa zannetmiyorum degisiceklerini.cunku kullanici hatasi oluyor cihazda donanimsal bir hata olsa degisirler.ama eger fiyat yuksek degilse degisimi kabul et derim.
 
cihazın markası ne n8 se arkadaşım reklamlarında adam telefonu sahilde kuma gömüyor işte su toz vs geçirmiyor darbeye dayanıklı demekki reklamlarınız hikaye sizi tüketici haklarına şikayet edecem telefonda olmuyan bir şeyi var gibi gösteriyorsunuz arza yapıncada kabul etmiyorsunuz de
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...