NE kadar CAHİL bir toplumumuz var :@

Sponsorlu Bağlantılar

Consul9

Consul9

Üye
    Konu Sahibi
NE kadar CAHİL bir toplumumuz var :@

Cehalet diz boyu. Ne dizi gırtlağımıza kadar cehalete batmışız. Bilime inanmak yerine böyle uydurmaların peşinden gözü kapalı gidiyoruz. Bir deli kuyuya taş atıyor kırk akıllı(!) taşı çıkaramıyor. Bundan birkaç yıl önce annesine kızıp Kur’an’ı yırtan kızın ibretlik görüntüsü forumlara düşmüş, ardından e-maillerle bu görüntü yayılmış ve resmi gören çoğu kişi buna inanmıştı. Şaşmamak gerekir. Bilimden öyle uzak bırakılmış bir toplumuz, bilimin ışığına değil böyle uydurmalara inanmaya o kadar meyilliyiz ki…
Bu uydurmalardan biri şöyleydi: Müzik dinleyen bir genç kızın annesi Kur’an okur. Buna sinirlenen genç kız Kur’an’ı yırtar. Akabinde çok hızlı bir ters evrime uğrayarak fareleşir. Ecüş bücüş şöyle olur:
Zaman geçer, bu resmin İngiltere’de bir müzedeki balmumu heykellerden biri olduğu ortaya çıkar. Yani Hollandalı kızın ters evrimi koca bir hoax (Internetteki uydurmalar)’tır.​

Sonra cin (üç harfli) resimleri ortaya çıkar. Cinler, periler objektiflere gayet artistik pozlar vermişlerdir. Güzel de bir masal uydurulmuş; cin efendi mağarada görüntülenmiştir.​
Zaman geçer bu resmin de sanatsal bir çalışma olduğu, cinle, periyle, üç harfliyle alakası olmadığı ortaya çıkar.​

bu iki resim öylesine ses getirir ki… Hoaxçılar cahil insanımızın diniyle, imanıyla oynamayı zevk haline getirirler. Artık hergün bir resim, video KIYAMET ALAMETİ, cin resmi, peri resmi diye ortaya çıkar olur. İnsanımız biyolojiye, tıbba, kimyaya, fiziğe rağmen böyle safsataları çok sever. Son dönemde de Arabistan’da bulunduğu söylenen dev iskelet, taşı kuyudan çıkarmaya niyetlenen ama yüzyıllardır bunu başaramayan akıllılarımıza musallat olur. Dev iskeleti çok sever hatta Kur’an’dan bir ayet ile bunu desteklerler.

Bu resim cahillerle oynamayı seven medyamızda da yer bulur. Reyting kaygısıyla ilk sayfalara taşınır. Ardından yine gerçek ortaya çıkar. Bu resim sitesinde düzenlenen bir grafik tasarım yarışması için Chris MacAskill tarafından montajlanmıştır.
Daha neler neler… Salatalığa asitle yazılan arapça yazılar, domatesi bistüriyle şekillendirenler, karganın gaklamasından medet, kanıt umanlar…

Cinler, Kuran’ı yırtıp ters evrim geçirenler, dev iskeletler; zübükler, Menemen’de askerimizin başını mızrağa geçirenler, Şeyh Saitler, inanç sömürücüleri, soytarılar… Kuyumuza birileri hep taş atacaktır. Eğer kuyunuz yeterince derinse endişelenmeyin. Attıkları taşlar suda eriyip gidecektir. Ama dar bir kuyunuz varsa o halde sondajı ele almanın zamanı geçiyor demektir. Bu yalanlar sizin inancınızı güçlendiriyorsa -ya da yıkıyorsa- bilin ki başka yalanlar sizi inancınızdan edecektir. Akıl, mantık ve bilimle desteklenen inanç gerçek inançtır.
Sağlıcakla kalın.

--------------- Ekleme ---------------

yalnış yeremi açtım acaba??

• Beğen
Tepkiler: Feel It, aLone, CryDaqqeR ve 1 kişi daha

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
eline sağlık :oke:

CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
gerçektende doğru ne çabuk kanıyoruz böyle resimlere halbuki bir çoğu fotoğraflarla oynama yada basit çizimler :)
konu için teşekkürler :oke:

merty24

merty24

Üye
eline sağlık

Sidretül Münteha

Üye
Zaten Böylee Şeyy Olamaz Yanı Hiç Bir Zaman İnanmam.
Enteresan Doğru Kıyamet Alametlerı Bunlar.

wizard_pislick

wizard_pislick

Üye
internet alemini bırak gerçek hayatta da iki kardeş milleti araya çomak sokanlara sonra da onu düzeltiyormuşçasına oy peşinde koşanlara inanan bir milletimiz var

çeşnibahar

çeşnibahar

Üye
teşekkürler.. :hmmm :hmmm

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Bilmek ve inanmak arasındaki ayrım :)
İnsanda bilgi eksikliği fazla olunca o oranda inanç fazlalığı artıyor. Bu da bilmeden inanmaya götürüyor insanı. Cehalete...

Bilmek ve inanmak kavramları insan hayatında dengede olursa iyi. Denge bozuldu mu, o insandan hayır gelmiyor.

mhmtozturk

mhmtozturk

Üye
eline saglık ya.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Dev iskelet konusu harıcıınde dıgerlerının ben de saçma olduklarını düşünüyorum,oradakı dev ıskelet resmı sahte bır resım ama gercekten de yapılan kazıl calısmaları netıcesınde standart ınsan boyunun ıkı mıslı hatta uc mıslı ınsanların cıktıkları gözlemlenmıstır,oradakı fareye dönusen kız resmını yılar once gordugumde cok korktum ve ''Ya Allah benı de böyle yaparsa!'' dıye dusunmustum,bu,benı cok korkuttu ve tanrıya köru korune bır baglılıga sebep oldu bır donem bende,ama yasım erdıkce anladım kı mucızeler,artık yok!Biz inancımızı yuce ve kutsal saymak ıcın mucızeler üretıyoruz...

RocK_FaTiH

RocK_FaTiH

Üye
Bu çok acı bişi ama qerçek :(

Feel It

Feel It

Üye
Hurafelere satsafalara inanmayalım ;)

wizard_pislick

wizard_pislick

Üye
Dev iskelet konusu harıcıınde dıgerlerının ben de saçma olduklarını düşünüyorum,oradakı dev ıskelet resmı sahte bır resım ama gercekten de yapılan kazıl calısmaları netıcesınde standart ınsan boyunun ıkı mıslı hatta uc mıslı ınsanların cıktıkları gözlemlenmıstır,oradakı fareye dönusen kız resmını yılar once gordugumde cok korktum ve ''Ya Allah benı de böyle yaparsa!'' dıye dusunmustum,bu,benı cok korkuttu ve tanrıya köru korune bır baglılıga sebep oldu bır donem bende,ama yasım erdıkce anladım kı mucızeler,artık yok!Biz inancımızı yuce ve kutsal saymak ıcın mucızeler üretıyoruz...

2-34 misli inasanlar sözüne katılıyorum çünkü: bir yerde okumuştum eğer yanlış hatırlamıyorsam Fatih Sultan Mehmet'in topuzuydu o topuzu özel olarak hazırlanmış yere koymak için (1.5 m falan) 13 kişi yapmış bide bu adamların hepsi godoman bişeymiş düşünün bide Fatih Sultan Mehmet onu atın üzerinde tek eliyle bir diğer elinde de kalkanıyla ve ya diğer silahıyla sallayarak kullanıyomuş ayrıca Hz. Muhammed (s.a.v) in ayakkabısını şu anki numaralara göre ayarladığında 50 yi geçiyormuş düşünün artık :hmmm(çok yazdım ya:ehe:ehe:ehe)

Üst Alt