Ne Ekersen Onu Biçersin ile ilgili deneme yazısı ve kompozisyon kısaca anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Ne Ekersen Onu Biçersin ile ilgili deneme yazısı ve kompozisyon kısaca anlatım
Ne Ekersen Onu Biçersin ile ilgili kısa deneme yazısı arayanlar adına hazırladığımız bu konumuzda, sizler e çeşitli kompozisyon bilgileri sunduk. Ne Ekersen Onu Biçersin ile ilgili deneme yazısı yada diğer bir deyişle makaleye kolaylıkla erişebilirsiniz.

Hayatın bize ne getireceğini bilemeyiz, bugün ne yapıyorsak yarın onun karşılığını alırız. Başkalarına karşı iyi davranan insan, çevresi tarafından güzel davranılır takdir edilir. Kötü davranan insanlar kötülükle karşılık alırlar. Hayat bize verdiğimizi tekrar geri vermektedir. İyi davranan insan iyiliği takdiri kazanmaktadır.

Zor durumda olan birine yardım elini uzatmak onun sıkıntılardan kurtularak mutlu olmasını sağlar. Düşene bir tekmede biz vurursak insanlık çok daha kötü hale gelir. Bunun farkına vararak hareket etmeliyiz. Yardım ettiğimiz insan gün geldiğinde bize yardım eder. Kötülük yaptığımız insanda bizim zora düştüğümüzü görerek önümüze taş koyar. Biz kendimiz olarak çevremize yardımcı olmalıyız, yardım etmek her zaman takdir edilesi davranıştır. Takdir kazanan insanlar toplumda saygı görür, sevilirler. Kötülük yaparak zaman geçiren insanlar gün geldiğinde kötülüklerle karşı karşıya kalır. Gençliğinde kötülük yapan insanda yaşlandığında saygı göstermediği gibi dışlanır.

İyilik güzel davranıştır, örnek olunması gereken bu davranışta bulunan insan kötülük yapmaz. Bu nedenle karşımızdaki insana karşı iyilik yapmaktan bizi alıkoyan bir şey olmamaktadır.
 


Üst Alt