Tavsiye Ne Ayaksın Nitdroid?

Sponsorlu Bağlantılar

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
    Konu Sahibi
Ne Ayaksın Nitdroid?
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bilmeyenler için Nitdroidi kısaca anlatayım (araştırmalarımdan anladığım kadarıyla) bu kuruluş nokia cihazlara Android işletim sistemi portluyor (N9a bayağı portladı) Ben Nitdroidin sayfalarında gezindim "belki nokia belle için de yapmıştır" diye. Konular 2012de açılmış, adamlar "bootloaderini bulduk hadi yapalım" diyor, konuda başka mesaj yok. Ortada da portlama yok herkes hadi yapalım diyor. Ben şimdi soruyorum: ne ayak bu Nitdroid?

Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
Android bizim telefonlarda işe yaramaz, ram düşük. Olmasa da olur.

Invoke

Invoke

Üye

• Beğen
Tepkiler: 0MG90
Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
    Konu Sahibi
Android bizim telefonlarda işe yaramaz, ram düşük. Olmasa da olur.
kardeş n8den örnek vereyim. N8e nitdroid uygulanırken 1ghze overclock yapılabilir deniyor. Yani olur. Başka bir örnek olarak fp2 kaldıran cihazlar androidi havada kaldırır :)

Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
kardeş n8den örnek vereyim. N8e nitdroid uygulanırken 1ghze overclock yapılabilir deniyor. Yani olur. Başka bir örnek olarak fp2 kaldıran cihazlar androidi havada kaldırır :)
Nasıl havada kaldırır hacı saçmalama, Android çok donanım istiyor, belle öyle değil

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
N9 ile kıyaslıyorsun ama symbian tellerin bootloader kilidi olduğunu araştırmamışsın..

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
    Konu Sahibi
Nasıl havada kaldırır hacı saçmalama, Android çok donanım istiyor, belle öyle değil
öyle düşünmemek lazım. Bellelerin basit olması makinaların da basit olduğunu göstermez, 2.2 falan bile olsa bence kaldırır ya. Neyse zaman gösterir dostum bakalım :)
N9 ile kıyaslıyorsun ama symbian tellerin bootloader kilidi olduğunu araştırmamışsın..
açıkçası bootloaderin ne olduğu konusunda en ufak bir fikrim yok, sadece n8 için "bootloader codes leaked" deniyor. Kilit kırıldıysa neden olmasın dedim ben de

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
kısaca konuya değinirsek nokia adına çalışan mühendis olmadıktan sonra bu bootloader kilidinin kırılacağını zannetmiyorum, ki bu saatten sonra uğraşan pek olmaz :)

• Beğen
Tepkiler: Aytaç-01
Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
    Konu Sahibi
kısaca konuya değinirsek nokia adına çalışan mühendis olmadıktan sonra bu bootloader kilidinin kırılacağını zannetmiyorum, ki bu saatten sonra uğraşan pek olmaz :)
şu tarz haberler her yerde dolanıyor ona dayanarak konuşmuştum:

kcr

Üye
Bootloader dediğimiz şey de kaynak koduna dayanıyor. Kaynak kodu program hangi dille yazılmışsa o programlama dilinden anlayanların kolaylıkla düzenleme yapabileceği proje dosyasıdır. Bu proje dosyası program halini almışsa onun üzerinde düzenleme yapmak oldukça zorlaşır; hatta bazen imkansız hale gelir.
Android uygulamaları Symbian'da çalıştırabilmenin iki yolu var:
Birinci seçenek, işletim sistemi olan Symbian'ı komple silerek Android yüklemek. Bunun için kaynak kodlarının yayınlanmış ya da kırılmış olması lazım ki ne yayınlandı ne de kırılabildi. Bu ikisinden biri olmadan bu seçenek hayal. Mümkün olsa da Symbian'lı cihazların bir çoğunun donanımı yetersiz kalır. Ya çalıştırmaz ya yavaş çalıştırır ya da bataryayı çok çabuk bitirir.
İkinci seçenek emülatör. Yani işletim sistemini silmeden bir program aracılığıyla Android uygulamaları çalıştırabilmek. Android Dalvik emülatörle çalışıyor. Dalvik'i geliştiren firmaya mail atıp Symbian için neden emülatör geliştirmediklerini sorduğumda üretici firmadan (Nokia'dan) böyle bir talebin gelmediği cevabını verdiler. Anlaşılan o ki; emülatörün donanımla tam anlamıyla çalışabilmesi için kaynak kodları lazım. Yoksa çok zor. Bu zorluğu da göze alabilen çıksa da başaran daha çıkmadı...

Silinen Üye 219846

Silinen Üye 219846

Kapalı Hesap
konu hakkında ufak bir deyineyim.
Öncelikle androidin kalıbını ele alırsak u yazılım bir plakadır şöyle söyleyeyim hiç ekmeği bölerek hammaddelerine ayıra bilirmiyiz işte hammadde burada yazılım bilgisi kaynak kod düzenleme aracı oluyor birde içindeki sıvıların fırında buhar olup kaybolması var işte onlarda zaman ve yazılımdaki eksiklikler oluyor toplarsak imkansıza yakın bişey ama olası yani nokia ve google dan bir developer kafa kafaya verirse neden olmasın.

fnldstntn

Üye
İlk olarak nitdroidi tek kişi gelitiriyor n9 ve n900 için bir rus...Ayrıca bootloaderin kırılması yetmiyor ayrıca işlemci kamera mikrofon grafik işlemci ve birsürü ıvır zıvırın da kaynak kodları gerek ve nokia bunları vermediği sürece çok zor bu nedenle n9 da kamera mikrofon gps gibi şeyler androidte çalışmıyor...Ayrıva ilk nesin symbian 3 lerin androidi günlük kullanılabilecek kadar donanımı yok...

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
zamanla o da anyalacaktır olmayacağını :)

Silinen Üye 219846

Silinen Üye 219846

Kapalı Hesap
keşke biri çıkıp bizi utandırsa :!

MaxipmaN

Üye
İlk olarak nitdroidi tek kişi gelitiriyor n9 ve n900 için bir rus...Ayrıca bootloaderin kırılması yetmiyor ayrıca işlemci kamera mikrofon grafik işlemci ve birsürü ıvır zıvırın da kaynak kodları gerek ve nokia bunları vermediği sürece çok zor bu nedenle n9 da kamera mikrofon gps gibi şeyler androidte çalışmıyor...Ayrıva ilk nesin symbian 3 lerin androidi günlük kullanılabilecek kadar donanımı yok...
birinci nesiller yüklemese de olur ben yani :D

Üst Alt