Nazım Hikmet'i İngilizler okuyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nazım Hikmet'i İngilizler okuyor
Nazım Hikmet'in şiiri Londra Metrosu'nda sergileniyor.
14.05.2012 08:45

Nâzım Hikmet , Londra Metrosu trenlerinde düzenlenen 'Yeraltında Dünya Şiirleri' (Worlds Poems on the Underground) sergisinde şiiri yayımlanan altı şairden biri oldu.
Şairin 'Geceleyin Bakü' adlı şiirinin İngilizce çevirisi, metrodaki vagonların duvarlarında Londra'da yapılacak Olimpiyat Oyunları' sonuna kadar sergilenecek. Sergide Nâzım Hikmet ile birlikte Sujata Bhatt, Niyi Osundare, John Agard, Imtiaz Dharker, Lotte Kramer'ın birer şiiri yer alıyor. Altı şiirin tamamı, 1986'dan bu yana Londra Metrosu'nda sergilenen şiirlerden seçmeler ile birlikte 100 bin kopya basılacak bir kitapçıkta da yer alacak ve kitapçık, Olimpiyatları boyunca Londra Metrosu'nda ücretsiz olarak dağıtılacak. Sergi, Olimpiyat Oyunları'na paralel olarak düzenlenen, dört yıla yayılmış etkinlikler bütünü olan 'kültürel olimpiyat'ın doruk noktası niteliğindeki 'Londra 2012 Festivali' kapsamında düzenleniyor.

• Beğen
Tepkiler: FatoŞ

FatoŞ

FatoŞ

Üye
Nazım Hikmet Başlı Başına Üstad..Tabi Okuyacaklar..Ne mutlu verici ki üstadı okuyorlar..
Biliyorlar..

Paylaşım için Teşekkürler..

-efşan

-efşan

Üye
O kadar kelâm var ki dilimde. Lâkin hangisi anlatabilir üstadı.
Sadece Nazım Hikmet diyorum.
Bu isim anlatır her şeyi.

• Beğen
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
hiç sevmediğim bir şair :kotu:

• Beğen
Tepkiler: Reexecution
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
  • Beğen
-efşan

-efşan

Üye
Elbette ki sevmek zorunda degilsin. Lakin böyle hunharca bir tabirle yaklaşım yerine konuya bakar "Banane. Zaten sevmiyorum ".deyip yorum yapmadan da çıkabilirdin.

• Beğen
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
bence çok uzadı bu konu ben sevmediğimi belirttim bunda özgürüm sende benim yorumumu görmezden gelebilirdin neyse boşver tartışmayalım

-efşan

-efşan

Üye
Tartışmakda ne imiş kardeşim. Dostça bilgi tartışmalarına açığım. Şiddet içerecek ise yokum. Hem yanlış anladın galiba. Ben sert bir tabir ile yorum yazmadım sana. Kusuruma bakma yanlış anlaşılmaya mahâl verdi isem.

• Beğen
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Sanatın dini,ırkı,rengi,ideolojisi olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...